Only Teardrops

Jeg kom over denne karen som sang MGP vinnerlåta av Danske Emmelie De Forest - Only Teardrops

Jeg synes rett og slett denne versjonen er bedre en orginalen, selv om det er en del forandringer som burde gjøres. Hadde han sunget den inn i et studio ville den vært perfekt!

 

 

 

Ellers er det jo også en ny uke, og jeg har vært for sliten til å blogge.

Stormen i forje uke fortsatte til fredags morgen, men det blåste fram til lørdags ettermiddag, da ble det fint vær, ellers har det faktisk regnet siden søndag, noe som er lengste perioden med regn siden jeg flyttet til Danmark.
Helgen ble ikke brukt til noe fornuftig, jeg skulle egentlig på julefrokost(julebord) sammen med klassen på lørdagen, men jeg følte meg ikke helt bra, så det måtte jeg gå glipp av.

Det er bare 2 uker(9 dager) igjenn til jeg skal hjem til Norge på juleferie! Heldigvis har vi en ganske tantastisk uke denne uken, hvor vi lager noe og er i fysisk arbeid.

Denne uken kom det en mann som heter Erik, og han har firmaet Zooply, hvor de driver å lager utstilling og dekorasjons oppbygning. Noe av det de lager en del av er innredning til dyreanlegg, som er det vi skal gjøre i denne uken.
Jonas, vår lærer, fortalte de forskjellige prosjektene han vil få gjort, og så fordelte vi oss dit vi ville. Jeg ville dekorere der hvor den ene slangen er. Det første man gjør er og former isopor slik man vill ha det og limer/klistrer det på med fugeskum. Så tar man et tynt lag med betong, deretter en tykkere lag med betong, som man deretter rispe inn mønster og forme det slik vi vil ha. Til slutt blir det malt, noe vi skal gjøre på fredagen:)


Som dere kan se vil det bli flott :)

PS: Sorterer bilder og kommer med tekst senere, begynner å bli sent nå :P

 

Tror dere det vil se bra ut til slutt?


-Ida

Stormy!

Det ble meldt storm til i dag, men de sa først at den ikke skulle komme hit til sjælland før på kvelden, MEN slik ble det altså ikke, selv om den blir værst først i kveld en gang!

Som dere kjønner er jeg hjemme, og kom akkurat inn døren. Vi startet dagen i dag med teori klokken 11, og fikk da vite at melkingen var avlyst, da det kunne hende vi ikke ville komme oss hjem senere i kveld. I løpet av dagen, får vi beskjed om at vi burde komme oss hjem før 2 tiden, for etter det ville de begynne å avlyse tog. Det dette resulterte i at prøven ble utsatt til mandagen. (Jeg kunne sovet lengre i dag :/)

Da jeg kom meg ned ti Roskilde stasjon er toget jeg skal ta blitt forsinket (det er ikke alle togene som stopper på Trekroner st.) Etter tre kvarter har toget fortsatt ikke kommet, og jeg fant ut at jeg kunne ta bussen i stede.  Vinden har så vidt startet og den river allerede. Bare mens jeg sitter her å skriver hører jeg at den allerede har blitt verre.

Mange bruer er begynt å stenge, og all togtrafikk stanser kl 18.00 og vil fram til det være begrenset, og masse, masse forsinkelser.

 

Det er godt å være hjemme å ligge under dynen med en kopp varm te :D Blir en skikkelig innedag i dag (som om ikke andre dager også er det =P)

 

 

-Ida

Melke malke milking..

Kjært ord har mange måter å sies på, å i dette tilfelle norsk, dansk og engelsk!

Dagen startet med at vi ikke skulle ha teori, da vår lærer er syg, så derfor skulle vi ikke møtes før kl 15.30 og bare ha melking i dag. Siden jeg da plutselig fikk så god tid bestemte jeg meg for å lage en skikkelig frokost/lunch. Selv om man bor alene, trenger man ikke spise kjedelig :)

Det ble stekte rundstykker med laks og roastbiff med eggerøre! Nam nam :D

Og dagens kalendergave vaaaaaar:

Det var to gårder vi skulle til, hvor det var 5 som var på den ene og resten på den andre, jeg var en av de fem.

Det var ikke en stor gård, å de hadde ikke mange kyr, kanskje rundt 35-45 stk. Dermed gikk det ganske hurtig. Jeg har jo prøvd å melke før, men det var da jeg var rundt 16 år, men det virker som det er noe man ikke glemmer med det første. Jeg er vant til at man formelker før man setter på melkemaskinen, men de gjorde ikke det på denne gården. Kyrene går stort sett ute døgnet rundt, utenom når det er melking, som er om morgenen og ettermiddagen. Det er en økologisk gård.
Jeg kan ikke direkte si at melking er min favoritt ting, men det er vist bra å ha fullført kurs i melking om man skal få seg praksis/jobb i utlandet, da de ser på papirer. Etter vi var ferdig fikk vi smake på melk som var i en stor maskin. Den var ikke varm, men den var heller ikke kjøleskapskald. Melk rett fra kua smakte ganske greit, litt som h-melk vil jeg si, men nå er det lenge siden jeg har drukket det.


Fjøset hvor kyrene er når de melkes


Ku med melkemaskin på


Nær(mere)bilde


Og lille pusen som koser seg i halmet!

Nå er jeg hjemme og skal innta middag, det blir spagetti bolognese, ferdigrett fra coop, da jeg ikke orker å ordne meg nå mat nå :P I morgen er det prøve, å jeg tenker å stå opp tidlig å lese på den, i stede for å lese nå som det begynner å bli seint.

 

Hvilken melk synes du er best?

 

-Ida

hits