I know.

Ja jeg skulle legge ut bilder i går, men Christer kom så det ble rett og slett glemt! Hehe. Tenk at Christer endelig er her igjenn! Det skal bli sååå godt, har virkelig savnet han :)

Nå sitter jeg på skolen og skal ha biologi. Læreren vår Pernille har bestemt at det skal være et prosjekt, og det skal handle om celledeling, arvelighetslære og forplantning. Vi skal lage det vi vill, e-bok, fremleggelse, dokument, video o.l. Vi kan jobbe i grupper eller alene, og jeg skal jobbe alene, da det ikke er noen i klassen som kunne tenkt seg og jobbe med meg. *synessyndpåsegselv* Heldigvis skal Christer hjelpe meg og vi tenkte å lage en nettside, men vi får se hva det blir. Egentig kjønner jeg ikke oppgaven helt, men det ordner seg vel etter hvert, spesielt når jeg har en så fantastisk flink kjæreste <3
Jeg har desverre ikke ført over bildene fra kameraet mitt enda, så jeg kan ikke legge ut så mange bilder enda, men jeg tenkte å gi dere en smakebit :)

 

-Ida

Hjemme.

Da er jeg hjemme igjenn, og det er virkelig godt! Det ble ikke noe blogging mens jeg var der ute da det blir for dyrt og laste opp så mange bilder som jeg gjerne ville vise frem. Akkurat nå er jeg sliten og skal få i meg litt mat og slappe av. Men jeg LOVER at det vil komme bilder og oppdatering for hvordan uken min har vært, for den har vært spennende :)

 
 

-Ida

Fremme!

Langt ute i marken der var det en gård, to gårder, tre gårder, mange gårder, mange dyr og en liten campingplass, der er vi nå!

 


Hytten.

Nå er vi fremme! Eller, vi har vært her i snart 2 timer. Hytten vår er en liten koselig plass, med køyeseng, kjøleskap, kokeplater, og annet kjøkken utstyr. =)

Det ble skikkelig stress med toget, hvor jeg hadde med meg bag, pose, ryggsekk, kamerabag og sykkel. Når det er 3-4 trappetrinn for og komme opp i toget er det ikke lett å være liten. Først og fremst var toget fra Trekroner forsinket, så da jeg kom til Roskilde hadde jeg det kjempe travelt, Jeg måtte gå ned en LANG trapp, for så gå opp en ny en (med ALT!) for å kjøpe bilett, deretter gå ned en trapp igjenn, finne riktig perrong, for å så gå opp en trapp. Dette måtte jeg gjøre på under 10 minutter, og det var så vidt jeg rakk toget. Da jeg endelig kom meg på toget randt svetten som bare det, og toget var selvfølgelig FULT! Jeg og Niela måtte derfor stå i gangen med tingene våre (satt meg ned på baggen min), men etter ca en time fikk vi oss en skikkelig sitteplass, hvor vi satt hele veien til Kolding. Deretter ventet vi i 20-25 min på neste tog til Holsted. Der måtte vi stå igjenn. Til slutt tok vi taxi fram til campingen.
Det kommer til å bli hyggelig å være her, og jeg ser virkelig fram til denne uken :D

Håper dere har had en fin helg!

 

-Ida

On my way!

Da er jeg pakket og klar og skal begynne å bevege meg mot togstasjonen =) Gleder meg MASSE! Det skal bli en spennede og annerledes uke, og det skal bli gøy å bli bedre kjent med Niela =)

Jeg skal prøve å oppdatere så ofte jeg kan, så dere må bare holde følge med meg, så kommer jeg til å ha et innlegg med mange bilder om ei uke, for da kan jeg redigere og slikt.

Håper dere får en fin søndag og en flott ny uke!

 

-Ida

New in og praksis!

Heihei. Jeg kom nettop inn døra, har vært på Ro's Torv. Måtte kjøpe litt småtteri til praksis uken min.


Tøfler: Superbrugsen. Skjerf, lue og handsker: H&M. Headset og minimus: TIGER

Høsten har kommet og det var på tide og handle inn noe varmt så det ble det vanlige. Skjerf, lue og handsker. Skjerfet er egentlig lilla, men det ser blått ut! Når jeg skal i praksis er det greit å ha noe varmt. Lette etter pannebånd også, men fant ikke noe på H&M. Plutselig var klokken 16.00 og de fleste butikkene på senteret stengte. Det var litt for tidlig synes jeg, men, men.

Stakk også innom TIGER, som ser ut til å ha alt mulig rart. De har både kjøkken ting (utsyr, krydder), spiselige ting (mat, snop, is, drikke, kjeks), kontorutsyr (papir, konvolutter, permer, skrivesaker, memoblogg), barneting (leker, spill, skoleting, hobbyting) og voksenting (filmer, sminke, personlig pleie). Ja de har masse rart, og det er ganske billig. Denne gangen skulle jeg bare ha et headset til turen som vil ta 3 timer og en minimus. Ønsket meg minimus lenge, å denne kostet bare 20,- så da slo jeg til =P

Har også kjøpt masse snacks som jeg kan kose meg med på toget og resten av uken=) På Lidl hadde de salg(12,-) på cupcake kit, så da tenkte jeg at dette skal jeg lage å ha med til tog turen i morgen. Så da skal jeg være good to go i morgen =D Har også pai rester, så det blir skikkelig mat på meg og!

Jeg har fortsatt ikke fortalt hvor jeg skal, men tenkte at nå var det på tide at dere får vite det, siden jeg drar i morgen! Det er ikke akkurat en stor og fantastisk plass, men det er en zoo og det er en plass jeg aldri har vært, så det er jo spennende =) Foresten skal jeg ikke dra alene, jeg skal dra sammen med ei i klassen min (Niela). Vi drar fra Roskilde til Holsted st. kl 13.51, hvor vi må bytte tog i Kolding. Deretter drar vi til Kongeå Camping, hvor det er vi skal bo i ei uke. På mandagen blir det første dag, og vi skal være der kl 08.00. Vi tar med oss syklene våre, så vi sykler fra campingen til zoo, det er rundt 5,7 km så der er ikke så ille.

 

Zooen jeg skal til er Lintrup Safari Zoo Park, og jeg gleder meg masse. Det er mange parker her i Danmark jeg mye heller ønsket å dra til, men det er også en del jeg er glad jeg ikke skal til. Men de har både rovdyr, aper, gnagere, klappedyr, krypdyr og fugler. Jeg er en stooor fan av surikater, så jeg gleder meg VILT til å få se dem. Dessuten har de rovfuglshow og det vil bli spennende og se på :) Det eneste negative med hele uken er at det ikke er noe internett på campingen. Men Niela sa jeg kunne bruke mobil nettverket hennes til å blogge med! Så jeg skal nok få oppdatert dere hver dag med både bilder og historier!

Ja, jeg har brukt LANG tid på å lage dette inlegget, da jeg er en vims. Skal gjøre så mye på en ting. Kom egentlig hjem for 2 timer, så jeg kom ikke akkurat inn døren =P Nå skal jeg vaske siste rest av klærne mine og lage meg noe å spise!

Ha en fin kveld!

 

-Ida

Inspirerende blogg!

Heihei. Da var det fredag og her er været trist og grått i dag. Jeg kunne sove lenge i dag, men kroppen min fant ut at jeg skal våkne halv 10, noe som betyr nesten 8 timer søvn. Det er rart hvor 8 timer søvn er nok når man ikke skal på skolen, men de dagene man har skole og har sovet 8 timer er man dødstrøtt! Uansett, flere timer våken betyr flere timer å gjøre noe på, slik som vasking av klær og leilighet.

Som de fleste vet, er jeg ekstremt opptatt av dyr og dyrevelferd. Det er noe som alltid har vært høyt oppe på min prioriterings liste, samt naturværn. Bevare naturen er minst like viktig som det å ta vare på dyr, en av grunnene til dette er jo rett og slett fordi naturen er mange arters(dyrs) habitat (levested). Siden jeg ikke har noen jobb har ikke noen av mine penger blitt prioritert til dyrevelferds saker, men det skal endres med en gang en intekt kommer løpende til meg.

Jeg bruker mange timer i løpet av en uke på å se og lese om dyr, både positive, humoristiske og negative ting. En dag kom jeg over bloggeren Tonje Kvamme. Hun skriver interessante og oppsiktvekkende saker som omhandler dyr. Det er virkelig verd å besøke henne, jeg har blitt en fast leser.

Da vil jeg ønske dere en riktig god fredag, og kanskje dagen din blir bedre etter å ha sett disse søte krabatene <3

 

-Ida

OMG pai!

Hallo. Da var det endelig torsdags kveld og jeg har helg! Jippiii! Skal ikke på skolen i morgen siden jeg var på skolen sist helg. Deilig.

Nå har jeg nettopp gjort meg ferdig med å lage pai, men jeg må si det at pai lagning må være en kunst å kunne. Dette blir 3(4) gang jeg lager pai og jeg mislykkes vær gang! Heldigvis så har jeg klart å fikse det, og godt har det blitt :)
Første gang var feilen at jeg fjernet for mye, så sidene krympet, doh! Prøvde å "sveise" på litt mer med restene og fikk kanten høy nok, men det flytende rant utover så bunnen blei litt for bløt. Andre gangen hadde jeg ikke tatt kantene opp nok, så de datt ned på siden , men jeg rakk å fikse det før det ble for sent. Desverre ble det blei hull og det samme problemet med for bløt bunn oppsto. Denne gangen falt kantene innover! Jeg fikk huket tak i de og satt de opp så det ordnet seg.
Jeg skulle lage to paier i dag så derfor blei den siste ok. Men jeg kjønner ikke hvor det er jeg feiler. I dag valgte jeg å lage pai med purre, blomkål, kylling, skinke og ost :)
Perfect!
Not so perfect!


3 dl melk, 4 egg, salt og pepper
Voila!

Den andre paien står fortsatt i ovnen så ingen bilder av den akkurat nå:)

I morgen skal jeg begynne å vaske og pakke klær som jeg skal ha med meg til praksisuken min  Tenker jeg skal gjøre meg ferdig i morgen så kan jeg dra til sentrum på lørdagen om det er noe jeg mangler. Som nevnt tidligere skal vi ha praksis i neste uke og jeg gleder meg VILT! Det blir mitt første møte med å jobbe som dyrepasser på et zoologisk annlegg. Jeg skal ikke fortelle hvor jeg skal dra enda, det kan dere få lure på litt til, men jeg kan fortelle såppas mye at jeg skal til Jylland. hehe :)

Noen som kan tenke seg hva det er jeg gjør feil ang. pai? HJELP! Ellers håper jeg dere har en fin kveld:)

 

-Ida

Forrige mnd i bilder!

Da var det bildene fra tiden som har vært. Som nevnt tidligere har jeg ikke had noen overføringskabel til digitalkameraet mitt, men har fått det no, så da bir det nok mer bilder framover, som igjenn vil si mere innlegg :) Har ikke tatt så mange bilder, men noen har det blitt.

Da Christer kom var det en liten fest utenfor hos meg, og jeg og Christer dro ut å spiste :)

Vi hadde håndtering av forsøksdyr og fikk prøve på å stikke i mus.


I forje uke hadde vi også håndtering av ku, sau og geit. Prøvde og fange kyr, noe som er VANSKELIG, velte en sau (altså få de til å "sitte") og fange geit. 

I helga var det weekendpass, og da var jeg hos grisene på lørdag og eksotisk på søndagI går hadde jeg eksotisk igjenn og da hadde vi litt håndtering

 

Det var det :) Så kommer dere til å høre mer fra meg framover :)

 

-Ida

I'm still here :)

Heihei, og velkommen tilbake :P

Det har blitt lite blogging, da jeg rett og slett ikke gadd å blogge en liten stund. Det kom en liten periode hvor jeg prøvde å trappe ned på medisinen min igjenn, og det endte med de samme gamle problemene; svimmelhet, kvalme og hodepine. Så det ble litt, eller kanskje litt mye, fravær på meg, som førte til en downperiode. Var redd for at jeg ikke skulle kunne fullføre dette heller, følte meg mislykket, verdiløs, fortapt, tom, trist, so on. Dette førte selvfølgelig til litt likegyldighet rundt medisinen, at jeg ikke passet på å ta den hver dag, som igjenn førte til mer fravær, og mer deprisjon. Nå er det slik at det bare er kjæresten min som vet dette, da andre venner og familie trur alt er bra og en dans på roser, men det har altså ikke vært det. Har valgt og ikke si noe, for jeg skal IKKE mislykkes denne gangen, jeg skal klare dette og komme meg ut av den andre enden med en utdanning som jeg elsker og en framtid jeg kan se frem til. Kan godt hende noen har gjennomskuet meg, men det vet altså ikke jeg noe om :P
 


 

På grunn av dette har jeg da fått litt for mye fravær, som desverre gjør at det ikke er sikkert jeg får dra til utlandet på praksis i januar/februar. Jeg har snakket med læreren min og hun vet hvordan det ligger ann, og hvis jeg bare fortsetter med medisin hver dag, skal det ikke være noe problem. Altså, om jeg kommer meg på skolen og har ingen til MINIMALT med fravær frem til jul ordner det seg og det vil si at det fortsatt er håp for meg!

Etter jeg kom meg ut av denne lille perioden hadde det bare blitt en vane å ikke blogge, så det ble lite av det. Dessuten følte jeg ikke for å blogge når jeg ikke hadde noen bilder. 1000 bilder av meg selv tatt i leiligheten min var ikke fristende:P Så siden sist blogg innlegg har det jo skjedd litt av hvert, og jeg tenkte jeg skulle oppsummere så smått her nå, og så legger jeg ut et innlegg til etterpå med bilder så dette ikke blir alt for langt :)

Har lagt ut noen sanger, men siste innlegg var da vi hadde jobbprosjekt, vet ikke om vi skal få karakter eller noe sont, men vi har ikke fått det enda. Vi skulle skrive en cv og en søknad til en valgfri jobb som skulle være på dansk og engelsk. Jeg fikk skrive på norsk heldigvis :) Det var en ganske grei og lærerik uke:)

Uken etter var vanlig, med traktorkjøring og diverse andre fag, planter og miljø, svin og fugl og fisk. Uken etter startet den depressive perioden, og jeg var vel egentlig ikke så mye på skolen. Etter en prat med min kjære bestemte jeg meg for å komme meg i vei fredagen og endte med å bli med bort til en i klassen for å være sosial. Siden vi sluttet tidlig (halv 12) begynte vi å drikke i 13 tiden, og jeg var vel hjemme og sov godt i sengen min før kl 24.00 :P Det var en kjempe koselig kveld og jeg fikk endelig begynt å bli kjent med enkelte i klassen, noe som gjorde veldig mye, da man føler seg ganske ensom når man er nedfor.

Uka etter startet vi med FP-Prosjekt, altså foring- pasningsprosjekt. Det gikk ut på at man skulle velge en dyre art som man skulle skrive om. Man skal skrive om fordøyelse, hvordan man passer det(altså hvordan man har det enkelte dyret i fangenskap, f.eks i en zoo og ut av forskjellige andre ting skulle vi også lage en foringsplan. Dette varte i 2 uker og i den 3 uka (forje uke) var det framføring. Jeg var i ei gruppe med 4 andre og vi skulle velge en carnivor(kjøtteter), og vi valgte derfor den flekkede hyenen (crocuta crocuta). 

Personlig vil jeg si at jeg ikke gikk overens med gruppen, da vi var 3 "leder" personer hvor jeg ble utklassert ganske lett, jeg hadde ingen ting jeg skulle si og ingenting jeg kunne mene. I første uken sa jeg at jeg ville sette sammen prosjektet, da jeg er litt "perfeksjonist" og siden jeg gjorde minst, men da vi kom til det punktet at vi skulle gjøre det, fikk jeg ikke lov, siden jeg var norsk. Jeg skulle jo ikke gjøre rettskrivning, jeg ville gjøre dokumentet fint! Det ble lite til nesten ingen bilder, fordi alle skrev så langt og det ble tatt med mye unødvendige fakta. Powerpoint framføringen var også dårlig syns jeg, tror faktisk en fra ungdomskolen kunne gjort det MYE bedre. Og jeg fikk streng bedskjed om å lære det jeg skulle si utenatt og snakke tydelig og sagte, resten snakket fort. Men det var første prosjekt, mange "sjefs" personer, og jeg valgte derfor og trekke meg tilbake.

Den første uken med prosjektet kom også Christer:D Han kom på torsdagen, og fredagen etter skolen tok jeg med meg noen av mine nye venner hjem til meg hvor vi koste oss med drikke og potetgull :) Var også en tidlig start og tidlig til sengs, kl 23.00 sov i allefall jeg :P


Mette, Mathias, Christer, Kimie, Camilla og Katja

Det var en god helg med kjæresten, men ALT for kort, så neste gang ble vi enig om at han skal være her litt lengre :D Kommer onsdags kveld den 23 oktober og blir til mandagskvelden! Geder meg masse masse til å få han her igjenn <3 Christer sier at han gleder seg masse også <3

Uka etter var som sagt prosjekt uke, og jeg hadde litt fravær da og, fredagen ble jeg med til Charlie i klassen og drakk litt, men dro hjem i 7-8 tiden.

Forje uke startet med film, som handlet om problemer i dyreverdenen, f.eks det at Amerikanere eier store kattedyr som om det var en hund eller en katt. Etter lunch var det framføringer og vi var den siste gruppen. Jeg synes det gikk greit, men siden jeg snakket på norsk, vet jeg ikke hvor mange som faktisk forsto meg, men jeg vet Pernille, læreren vår forsto, og det er vel det viktigste. Etter framføring var det opponentgruppen som stilte spørsmål, så var det hele klassen og deretter Pernille. Tirsdagen var vi på tur, først var på Ellegaard hvor de driver med oppdrett av Götingen minipigs til forsøksbransjen og så dro vi til superkoie, hvor de selger koier:) Også en fin dag, og vi var så heldige og få med oss denne lille karen hjem:

Onsdagen drev vi med håndtering av forsøksdyr, og denne gangen gikk det bra , da vi ikke var inne på forsøksdyrrommet. Vi fikk også prøve hvordan det var å ta sprøyte på mus (som selvfølgelig var døde), Resten av uken var normal, og jeg kom meg på skolen hver dag! I helgen var det weekendpass, som går ut på at alle skal på skolen 1 dag i ei helg for å jobbe med dyrene, jeg valgte å være der både lørdag og søndag, noe som jeg i ettertid tror var dumt, da jeg både er sliten og blitt forkjølet. Lørdagen jobbet jeg med grisene, først må vi få de ut, for å rengjøre inne, så skal de inn for at man kan rengjøre ute. Utenom stanken (som jeg er vant til fra Skjetlein) synes jeg ikke det er så ille, er egentlig ganske greit. Grisene er sååå redde, men også sååå nyskjerrige, så det kan være litt morsomt å jobbe med dem. Søndagen var jeg på eksotisk, hvor det er all slags dyr fra ørkenrotte, marsvin og undulater til silkeape, skilpadde og slanger. Det var stort sett rengjøring og foring som sto på planen og det gikk ganske fort :)

I går hadde vi stall igjenn, hvor jeg valgte å dra på eksotisk nok en gang, for da skulle det være foring av slange. Etter rengjøring og foring hadde vi litt håntering av krypdyr. Synes det er ganske spennende og kunne holde en edderkopp, eller en agame. Er også ganske spennende og holde slanger! Kanskje jeg skal skaffe meg en slange(?) Den skal ikke mates hver dag, så da kan jeg ha den i Danmark når jeg er på besøk i Norge :P

I dag var jeg ikke på skolen da jeg rett og slett har blitt skikkelig forkjølet. Hadde problemer med og sove, da jeg ikke klarte å puste med nesen, og munnen tørket ut hele tiden, så jeg måtte drikke masse, som førte til mange doturer i løpet av natten. Dritt! Fravær! Heldigvis er jeg bedre nå, og SKAL på skolen i morgen, om jeg så har hodepine. I morgen skal vi ha forsøksdyr igjenn, og jeg tror vi skal ha håndtering med andre dyr enn mus og rotte. Kanskje kanin og gris, bir spennede.

Dette er altså det jeg har drevet med i de siste ukene, siste måneden, og bortsett fra at jeg faktisk er syk akkurat nå, så har jeg det mye bedre enn på LENGE! Neste uke skal vi på første praksis uke, noe som jeg kommer nærmere inn på senere i uken. Jeg kommer til å lage et innlegg til med bilder i løpet av dagen/kvelden, men først skal jeg hoppe i dusjen:)

 

Håper dere er friske og raske, å har en bra dag <3

 

-Ida

hits