On the road again!

Som dere sikkert enten har fått med dere eller kjønner ut av bildet, ble det så vi endelig fikk kjøpt en campervan! Nå skal jeg være 100 % ærlig å si at den er ikke helt slik jeg ville ha den i første omgang, men denne campervanen var veldig godt tatt vare på og den så veldig bra ut, til å være en 87 modell, hehe.
Nå har ikke denne vanen 4 seter, men den har 3, så kanskje får vi tatt med oss en tredje person med tiden. Uansett, den har 3 seter fremme, kjøkken med kjøleskap og stekeplater + en del skap osv. Den har også en sittegruppe, med benk og bord, som kan legges ut til en seng. Vi tok å monterte på noen ekstra hyller i et langskap + sydde på litt diverse ting i taket, som vi kan oppbevare lette gjenstander i. Jeg fikk også lånt symaskinen så jeg sydde sammen to laken til et stort dynetrekk, siden vi fikk en dobbeldyne. Redskap og annet dilldall fant vi på bruktbutikker. Vi monterte også opp noen kroker på siden så vi kan sette opp en presenning, og får dermed beskyttelse mot sol og regn. Alt i alt ble den helt ok til slutt, men den er fortsatt ikke helt slik jeg skulle ønske den var. Jeg lærer meg vel å like den til slutt :)

I går dro vi endelig fra Alstonville, og vi dro tilbake til Byron Bay. Det er endelig blitt meldt finvær i noen dager, og da bestemte vi oss for å prøve ut campinglivet i Byron. Vi har jo allerede vært her, men det var noen småting vi ikke fikk gjort da vi var her sist, som vi kunne tenkt oss å få gjort unna før vi drar lengere sørover. Vi blir her til søndagen, så får vi se hvor neste plass blir, for det har vi ikke bestemt oss for enda. Akkurat nå er vi på en camping 20 min gange fra stranda, siden den var billigst. Foreløpig går det helt fint, alt fungerer som det skal, men insekter er veldig glad i lyset når det blir mørkt, og i går var vi ikke så forsiktige og dermed ble det litt for mye insekter inn i bilen. Har heldigvis vært mer nøye i dag, og det er ikke mye problemer enda. Hadde håpet vi skulle være i nærheten av andre backpackere, men det virker ikke som de er på denne campen, de bryr seg kanskje ikke så mye om hva som er billigst, men mer om hva som er nærmest sentrum.
Uansett, nå er vi på vei videre, og jeg får forhåpentligvis en del mer å skrive om til dere, håper dere får en fin helg, det tror jeg nok vi kommer til å få!
- Ida

En liten stor update!

Heihei!
Nå har det gått en uke uten at dere har hørt fra meg, og det er enkelt å greit kun fordi vi fortsatt er i Alstonville! De vi bor hos er kjempe hyggelige, og de overforer oss en del, hehe. Det er egentlig ganske koselig å bo her, for vi får smakt en del hjemmelaget mat, det som ikke er like gøy er at vi spiser hele tiden, og veldig mye. Hun damen i huset liker å ause på tallerkene for oss, og de er STORE, så det blir ikke så vi går ned i vekt med det første, men det er heldigvis ikke så usunn mat da. Hehe.
Uansett, så er vi fortsatt her, og grunnen til det er fordi vi først å fremst ikke hadde noen planer om å dra før torsdagen, siden det var da onkelen til Christer dro hjem igjen, men innen da, hadde vi funnet ut at vi ville kjøpe oss en campervan, og vi fikk dermed låne bilen og kjørte opp til Brisbane på torsdagen for å se på 2 stykker. Vi falt pladask for den ene campervanen, den var akkurat slik jeg ville ha den. den hadde minst 4 seter, hadde sittegruppe med bord, og kjøkken innvendig, så man slipper å skal ta ut ting når man lager mat, ellers kom den med mye bra utstyr som hørtes fantastisk ut, slik som snorkleutstyr, surfebrett, og camping stoler/bord. Vi ble enig med paret som eide den, at vi skulle komme tilbake dagen etter (i går) siden jeg ikke har lappen kunne vi ikke kjøre tilbake begge deler. Så vi gledet oss i hele går, og akkurat da vi skulle til å sette oss i bilen for å dra til Brisbane å plukke den opp, fikk vi en mld om at de hadde had et annet par å så på bilen også, og siden de hadde tatt med seg kontanter, solgte de den til det andre paret!!! Tenk at det går ann å være så jævlige. Gjett om jeg ble både sint, sur og lei meg. Håper karma kommer å biter de i ræva!!! Jeg har allerede hekset noen ord så håper de får det forferdelig resten av tiden de er i Australia.  Så nå har vi bare prøvd å finne en annen campervan vi kunne tenkt oss, men det er ikke lett å finne noen i nærheten som har minst 4 seter. Noe jeg helst vil ha, for da kan vi plukke opp flere reisende som kan hjelpe oss med utgifter på drivstoff, og som kan bytte på kjøringen med Christer. Derfor har det da blitt slik at vi fortsatt er her i Alstonville. Forresten har de vi bor hos en kjempe søt maltese schi-tzu, og sønnen hennes, som også er hennes nabo, har også en slik en, og de 2 er bare de søteste. Eneste negative er at de slikker så innmari mye, det er ikke til å holde ut nesten.

Så uansett, mens vi har vært her, har vi stort sett ikke gjort så mye, men på søndagen dro vi først hjem til ei dame som driver med frivillig wildelife rescue. Hun tar altså inn små eller skadede dyr som hun pleier til de flytter til en ny plass, hvor de blir plassert i en stor innhegning før de blir satt tilbake til det fri. Desverre fikk jeg ikke låv til å ta bilder å legge ut på facebook eller nettet, men jeg fikk lov til å ta noen bilder som jeg har for meg selv, og som respekt til den damen, så kan jeg ikke legge ut noen bilder på bloggen, men familie og venner skal nok få lov å se om de vil når jeg kommer tilbake til Norge igjen. Etter det, dro vi til en plass som heter Killens Falls, altså et fossefall, hvor man kunne svømme. Det var bare helt nydelig. Har jo sett min del med fossefall i Norge, men ikke hvor man kan bade (ja det finnes sikkert en del, men jeg har ikke opplevd det enda). Vi er ikke så heldige med været akkurat nå, det er stort sett overskyet, men denne dagen var det okei vær, og vi valgte derfor å ta oss et bad, og det var HERLIG!

På kelden fikk vi endelig prøvd ut den sjokolade pudding frukten, og jeg må si det at det så helt forjævlig ut, haha! Det så ikke ut til å være spisende i hele tatt, men det smakte ikke fælt, det smakte egntlig ikke så mye. Tror nok den blir kaldt sjokolade pudding frukt, fordi den har den fargen og konsistensen, men smakte ikke mye sjokolade. Vi blandet den med banan, kiwi og litt iskrem, så gikk den lett ned. Blir ikke så vi spiser den igjen, hehe.

Mandagen dro vi til nermeste plass, som heter Ballina. De har et marine- og sjøfartsmuseum som vi dro å så på. Siden Ballina er ved kysten har det vært en del saker som har skjedd der, både pirater, krig og flåter. Var egentlig litt spennende å lese om det som har skjedd i Australia før, for jeg har ikke hørt så mye om hva som har skjedd i Australia før. Nå er ikke akkurat den type ting min ting, men spennende var det uansett.

Etter det gikk vi en tur fra museumet og helt til en fyrlykt som er i Ballina. Først gikk vi langs elven og så slutten av eleven hvor det var en del mangrove skog (trær og planter som lever i brakkvannet). Var en hyggelig tur og vi fikk sett pelikaner for første gang, og det er alltid hyggelig. Ellers var det en del av disse vannøglene (Eastern water dragon), og jeg synes de er bare helt fantastiske, har så lyst til å plukke de opp, men det har jeg vett nok til å vite at jeg ikke skal, hehe. Uansett, det var en fin tur, og så er det ikke såååå mye å gjøre når været ikke er på topp.

Tirsdagen fikk vi fikset tarpen vår, og prøvd den ut over hammocken vår, for å se om alt er bra når vi endelig skal prøve de ut. Siden det blåste en del, fikk vi prøvd hvor mye den dekker for vinden, og jeg synes den var bra. Eneste som kan bli et problem, er hvis det begynner å regne i løpet av natten, og vinden snur, da kan vi bli våte, men det er vel sikkert ikke så stor sannsynlighet for at det skal skje. Jeg ble uansett ganske fornøyd med resultatet.

Onsdagen gjorde vi ikke mye heller, vi dro bare en tur på kino for å se Suicide Squad, siden det var salg på biletter i Ballina, så da dro vi dit en tur. Det er nok den minste salen jeg noen gang har vært i, hvor de kun hadde 3 saler, og den salen vi var i var kjempe liten! Filmen var helt okei, men kommer nok aldri til å se den igjen, hehe. Det var også litt problemer med å se en film uten tekst (bruker som regel engelsk tekst) for det er ikke alt man får med seg eller forstår, så da mister man litt poenget, men alt i alt, gikk det greit, og det blir vel bedre etterhvert.

På torsdagen var vi som sagt en tur i Brisbane for å se på campervanen vi fikk, men ble gitt bort til noen andre til slutt. Er ikke stort mye å si om det egentlig, er fortsatt lit sur for det egentlig. Fredagen var vi med Margaret for å hjelpe henne med helgehandelen, og gjett om hun handler mye! Tror ikke jeg noen gang har vært med på at foreldrene mine har har handlet så mye på en gang, til å med ikke til jula! Men når hun først lager mat, lager hun så mye at hun fryser mesteparten, slik at det ikke tar så lang tid å lage middagen en annen gang, så da blir det vel en del matvarer når man først handler hehe. Ellers var dagen en nedtur, hvor vi egentlig var ganske så pissed off! Drakk litt vin for å trøste oss med, hehe.

I dag har vi ikke gjort mye, var en tur til Byron Bay for å se på en annen campervan, så vi får no se hva det blir til med den da :)

Uansett, denne gangen har jeg prøvd meg på noe nytt, jeg har laget et slideshow av bildene jeg har tatt, i stedet for å lage collage av alle bildene. Så dermed legger jeg ut noen utvalgte bilder underveis, og så slideshow på slutten. Jeg hadde satt pris på om dere kunne sagt i fra om hva dere synes er best. Den andre ideen jeg har er å lage en mappe med utvalgte bilder, så dere kan se på, bare son at dere får sett flere bilder uten at jeg legger opp hundrevis på blogginnlegget så det tar lang tid å loade (spesielt med mobil).
Så hva synes dere? Skal jeg fortsette med collage, slideshow eller skal jeg lage en mappe med bilder dere kan se? 

 

 

- Ida

5 år!

Kommer ikke til å være så mange kliss innlegg fra meg, men ville bare si at i dag feirer jeg og Christer 5 år som kjærester, hipp hipp! Tenk at vi har klart å holde ut med hverandre i 5 år! I løpet av de årene har jeg bodd i Danmark 2 ganger. Den ene gangen varte det nesten i et helt år, og den andre gangen var det bare i litt over 2 måneder. Men det viste bare at vi klarer fint å bo fra hverandre, og det gikk helt fint da vi flyttet sammen også. Men ja, jeg elsker virkelig denne snodige, sjeggete fyren som også har litt dårlig musikksmak, hehe. Men seriøst så er Christer virkelig en engel som er sendt ned fra himmelen for å passe på meg! Han er virkelig en godgutt, og jeg er sååå heldig som har han i mitt liv!

Uansett, da var det nok klisskliss. Noen ganger bare må det til <3<3
Vi har ikke fått feiret skikkelig i dag, og det blir vel ikke så vi feirer noe før neste helg mest sannsynelig, for akkurat nå er vi i en liten plass kalt Alstonville. Christer sin tante, har ei venninne, som vi så smått hilste på forrige fredag, og hun inviterte oss til å komme å bo hos henne om vi skulle en tur innom Byron Bay, så akkurat nå er vi her. Den damen er bare såå hyggelig. Lager middg til oss, lar oss låne bilen og vi har eget rom med bad. Kjempe hyggelig hele familien.

Nå er det ikke så veldig mye å gjøre rundt her, men i dag var vi en tur til en plass som heter Nimbin, som blir kalt Australias Amsterdam. Det er en hippie plass, ca 1 times kjøring unna, og de fleste som var i det området røykte/spiste hasj. Tror vi fikk tilbud om både røyk og cookies av minst 3-4 personer mens vi var der, og vi kunne kjenne på lukten at det var en del som røykte det. Verken jeg eller Christer har lyst til å bruke noe av budsjettet vårt på slikt, så vi kjøpte selvfølgelig ingenting. Ellers syns jeg det egentlig var en veldig kjedelig plass, og kan ikke fatte å begripe at turister betaler for en tur dit. Siden mange turister drar dit, var ikke akkurat klærne de solgte der, de billigste. Var også å så på en ting som heter Nimbin Rocks, altså noen stener som er i Nimbin. Vi ville se de, siden det var en av de få tingene man kunne gjøre/se i Nimbin, men man kan ikke komme seg helt bort dit da. Dessuten begynner jeg å kjønne at det er helt normalt med store steiner som dukker opp fra ingensteder her i Australia, hehe.

Ellers var vi en tur innom en regnskog i nærheten. Det er laget opp en løype man kan gå, og siden det bare er begynnelsen av våren nå var det ikke så veldig mye dyreliv, men jeg synes det var helt okei å se hvordan en regnskog er på vinteren/tidlig vår. Det er jo over september nå så da er det offisielt vår. Vi fikk også se vår første store edderkopp. Tror den var nesten på størrelse med hånden min (med bein å alt), men i følge hun vi bor hos nå, var den ikke spesielt stor, så kan ikke si jeg gleder meg så alt for mye til sommeren, når de dukker opp, men forhåpentligvis får vi kun se store edderkopper på avstand

Vet ikke helt hvor lenge vi kommer til å være her, men tror nok det blir, værtfall fram til onsdagen. Christer sin onkel kommer opp hit på tirsdagen, siden firmaets kontor i Australia er her i Alstenville, så vi tenkte å overraske han, siden han ikke vet at vi er her. Han skal vist bo her noen dager, så det blir jo hyggelig. Etter det drar vi en tur tilbake til Byron Bay, og håper på at vi får sol denne gangen, for det var ikke mye av det da vi var der nå.
Vi er ikke helt sikkre på planene våre fremmover, vi har begynt å tenke så smått på å skaffe oss en jobb snart, men vet ikke helt hva og hvor. Vi får vel bare ta det med ro å se hvor strømmen tar oss, planen var/er sørover, men hvem vet, kanskje vi ender opp en helt annen plass!

-Ida

Kastet meg selv ut av et fly!

Nå er vi dratt fra Brisbane for godt, og blir nok ikke å komme tilbake dit før neste år en gang. Vi befinner oss nå i Byron Bay og koser oss en del, selv om finværet lar vente på seg desverre. Før vi dro hit, altså på mandagen, var jeg og Christer en tur til en plass som heter Redcliffe, og der kastet vi oss selv ut av et fly! Ja nå var det jo tandem hopp, men som du sikkert kjønner har vi hoppet i fallskjerm. Vi var 14000 ft høyt oppe, som er rundt 4270 meter.

Først å fremst fikk jeg prøvd å sitte i et bittelite fly, noe jeg alltid har had lyst til å prøve. Jeg trodde det kom til å være litt skummelt, men det var det ikke i det hele tatt. Bortsett fra at det bråket en del så kjente man ikke så mye til at man var i et fly, bortsett fra når det svingte.

For det andre fikk jeg endelig prøvd å hoppet i fallskjerm, og det må være noe av det kuleste jeg noen gang har gjort, faktisk var det så gøy, at det blir nok ikke den siste gangen jeg prøver det. En dag vil jeg ta kurs og hoppe på egenhånd.
Det som også var litt gøy, var at jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Jeg var litt nervøs på morgenen før vi dro, men underveis i flyet og under hoppet var det ikke noe spor av nervøsitet. Hadde trodd at det å faktisk lene seg ut av flyet kom til å være litt skummelt, men neida, ikke i hele tatt. Kanskje jeg egentlig bare var i sjokk, hehe.

Uansett, den følelsen var helt fantastisk altså. Det eneste som ikke var så fantastisk var etter at fallskjermen var kommet ut, da henger man jo i selene, og det er ingen som har fortalt meg at det gjør vondt. Selene lå rett under brystene, på brystkassa, så når jeg hang der, ble selene presset hardt inn og opp, å det gjorde dritt vondt. Annet en det hadde jeg også litt problemer med å puste, noe som vises godt på videoen.

Som sagt er vi nå i Byron Bay, og internett hastigheten på hostelet vi ligger på nå er kjempe dårlig, og jeg har dermed brukt veldig lang tid på å få lastet opp videoen, derfor jeg blogger om hoppet først nå.

Vi koser oss her i Australia og jeg har opplevd sååå mye nytt de (snart) 3 ukene vi har vært her nå, og kan bare tenke meg til hvor mye mer vi kommer til å få oppleve. Desverre lever vi jo på et budsjett, og får derfor ikke opplevd alt av spennende ting som er i nærheten av oss. Prøver å få opplevd det meste som er gratis, og vi går veldig mye. For øyeblikket er det ikke mye jeg savner av Norge, og håper ikke jeg får så mye hjemlengsel heller.
Australia er virkelig et flott land så langt og jeg trives så kjempe godt her. For øyeblikket vil jeg si at Brisbane er favoritt plassen min, og kunne mer en gjerne bod og jobbet der. Jeg er fortsatt forbauset over hvor super hyggelige folk er her. Kommer nok til å ta en stund å venne seg til det.

Uansett, her er videoen, håper dere liker den og at den inspirerer deg til å gjøre det samme!
  

 

 

 

-Ida

Another days in Paradise!

På onsdagen hadde vi egentlig en ganske rolig dag. Gikk en lang tur for å komme til et shoppingsenter som heter Pacific Fair Shopping Centre, for vi skulle kjøpe bukse til Christer. Den forrige han kjøpte passet ikke helt så han måtte ha en ny en. De er litt strenge på enkelte plasser så han må ha langbukse for å komme inn. Shoppingsenteret vi dro på har vist en gang i tiden vært delen Queenslands største shoppingsenter, og gjett om det var stort. Følte vi gikk og gikk og gikk for å finne en H&M og så måtte vi gå en lang tur til for å finne daglivarebutikk. Skulle bare en snartur innom, men slik ble det altså ikke. Med  rundt 280 butikker er nok dette det største shoppingsenteret jeg noen gang har vært på. Men i forhold til Australias største shoppingsenter som har over 500 butikker er det ikke så stort. Ellers kjøpte vi ikke noe annet, siden vi rett å slett ikke har bruk for det enda. Med tiden vil jeg sikkert bytte ut litt av de klærne jeg har, men er ikke lei enda. Selv om jeg kanskje burde hadd litt varmere klær, men har ikke vært for kaldt enda.

Etter shoppingen dro vi til en park like ved å grillet oss hamburgere. Siden vi fortsatt lever på "fattigmanskost" valgte vi å bare bruke brødskive til burgerne, så det ble mer som brødskive med karbonade, men mye bedre enn det synes jeg. Etter det gikk vi tilbake mot hostelet, og det viste seg at i "hoved" gaten ved stranden i Surfers Paradise var det en form for marked (noe de tydelivis har hver onsdag og søndag tror jeg). Det var ikke mange bodene men det var litt likt Martnan i Trondheim for de som er kjent med den, bortsett fra at det var ikke noen jallaboder som de i Norge. Var mye tull og mye spennede å se på, men ingenting jeg kunne tenkt meg. Det var også 2 boder hvor du kunne bli tatt bilde av sammen med dyr (reptiler og noen fugler), dette syntes jeg var helt for jævlig rett og slett. De stakkars dyrene burde få vært i fred, fikk helt vondt av å se på da den ene mannen prøvde å få en annen mann til å holde en liten aligator, som vrei og ristet på seg, nei uff så forferdelig. Ellers var det en gateakrobat der, som brukte hundre år på å gjøre et ganske bra triks egentlig, hehe.
Da vi kom tilbake til rommet vårt hadde ikke vi fått noen nye romkamerater så vi fikk rommet helt for oss selv den natten.

På torsdagen gjorde vi ingenting frem til middag. Det var andre dagen med overskyet vær og jeg følte for å bare slappe av egentlig. Brukte dagen på å planlegge turen videre og så på en del serie osv. på nettbrettet. Det var ganske avslappende å bare ta det litt med ro. Vi skal jo faktisk være her i et år, og jeg tror ikke jeg klarer å skal gjøre noe hver bidige dag, da tror jeg at jeg blir fort utslitt. Derfor er det helt greit at det er noen dager hvor det er overskyet eller regner, for da kan man slappe av på de dagene, og nyte godværsdagene.

På kvelden bestemte vi oss for å være litt mer sosial med resten av beboerne som er på hostelet og ble med på quiz kveld. Vi ble kjent med et fransk-kanadisk par og tok et par øl og litt punch, de serverte også pizza, så dermed ble det gratis middag på oss den kvelden :D Vi ble ikke med ut sammen med resten men tok kveld i 10 tiden. Da hadde vi fått to nye romkamerater som jeg tror snakket tysk. Vi snakket ikke særlig mye med dem, for de lå allerede halvnaken i sengene sine og trykket på telefonen. Christer fortalte meg dagen etterpå (takk gud for det) at han hadde sett en kakkerlakk som han hadde kverket, så da har vi (Christer) fått opplevd det også. Det blir nok ikke siste gangen vi opplever det. Håper bare ikke å oppleve de i sengen min, da tror jeg at jeg dør.

I går sto vi opp i 8 tiden og spiste en god frokost. Egentlig spiser jeg mye bedre frokost her i Australia enn hva jeg gjorde hjemme i Norge. Vi starter dagen med å lage frokost og lunch. Siden vi reiser en del så blir det ikke så mye forskjellige pålegg, men i de siste dagene har det vært sandwich som består av chiliost (det var det nærmeste vi kom bacon-/skinkeost), salami/skinke, avokado (avokadoen her er FANTASTISK. Jeg har aldri vært stor fan av det før, men nå ELSKER jeg det) og rucolasalat. Nå er det ikke slik at vi har alt på hver gang, men bruker jo restene av det vi har. Fant tomat i gratis delen av kjøleskapet en dag, og fikk dermed litt tomat på sandwichen vår og.
I går ble det ikke så vi laget lunch fordi vi skulle reise tilbake til Brisbane. Vi dro tilbake fordi søskenbarnet til Chriser skulle ha sin første utstilling av bildene han tar (han er musikk fotograf). Sammen med Audrey, moren hans, Christer sin tante, stilte vi opp uten at han viste noe om det og overrasket han. Nå var det ikke en kjempe stor utstilling, han hadde bare 8 bilder oppe på veggen, og det hele skjedde på en meksikansk bar og restaurant. Bildene skal henge der en mnd og folk kan kjøpe en kopi om de har lyst på. Selv om dette ikke er en stor ting, så har det allerede ført til at han har fått flere oppdrag, og siden han ønsker å leve av dette, er jo det en kjempe bra ting.
Maten på den plassen var fantastisk og bildene hans var ganske gode, selv om jeg personlig synes at bilder av natur og dyr er finere, men det er jo bare en smakssak. Han fikk solgt over 10-12 bilder, og om jeg ikke tar helt feil vet jeg at familien hans kommer til å kjøpe en del bilder også, så det er jo helt supert for hannes del.

I dag har vi egentlig også bare tatt det med ro. Startet dagen med å dra på et matmarked på en plass som heter New Farm. Det pleier vist å være hver lørdag eller noe sont. Det gikk stort sett i lokal frukt og grønnsaker, pluss en del matboder med alt mulig av mat; tyrkisk, fransk, italiensk, vietnamesisk, kinesisk og australisk, samt en del andre små ting som honning, ost, bakevarer og fersk fisk og kjøtt. Det var mye spennende å interesant å se, å hadde vi skulle vært her i Brisbane mye lengere så hadde vi nok kjøpt en del, for det var veldig mye jeg kunne tenkt meg å prøve ut. Vi kjøpte derimot en frukt som heter svart sapote, og når den er moden skal den vist være som sjokolade pudding. Den er ikke helt moden enda, så har ikke fått smaket på den, men om noen dager skulle den være spisbar, så får vi se hvordan den er, gleder meg til å prøve den ut.

Resten av dagen har vært rolig. Vi har kost oss med film og bare snakket å slappet av. Det er så hyggelig å bli kjent med den helt ukjente familien til Christer. I starten tenkte jeg bare at de var så super hyggelige, at de nesten var kanskje litt overhyggelige, men etter å ha møtt en del andre Australienere som ikke er en del av familien, har jeg begynt å forstå at det bare er deres natur. Selvfølgelig er Christer sin familie kjempe hyggelige.
Jeg som trodde at Danskene var så hyggelige, men de kan ikke måle seg med de i fra Australia. De ringer med klokken på sykkelen for å gi bedskjed om at de kommer bak deg, selv om du ikke er i veien for dem, å når du da flytter deg, selv om du ikke trenger det, takker de for det. Tenk hvor mye bedre sykkelkulturen i Norge hadde vært om vi også gjorde det. Ellers er de superhyggelige på butikken, sier hei, hvordan har du det, hvordan har dagen din vært, håper du får en fin dag videre osv. Det er litt mye å venne seg til, men jeg elsker det, jeg rett og slett bare elsker hvor hyggelige de er mot hverandre i dette landet!

Ellers vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre i morgen, men vi blir her i værtfall over helgen på grunn av tanten til Christer, selv om vi kommer til å tilbringe en del tid sammen med henne og onkelen hans når vi er i Tasmania, er det jo greit å være sammen den lille tiden vi kan.
 

-Ida

hits