Ny uke :)

Hallooo. Det ble ikke så mye blogging i forje uke, da jeg var litt dårlig. Ble dårlig på mandagen etter skolen og jeg begynner å tro at det var en blanding av allergi, depresjon og angst.

Jeg vet fra før at jeg har allergi mot gress, og derfor har jeg reagert på høy, og det er jo noe stort sett alle dyr får. Ellers har jeg før i tiden merket så smått allergi mot rotte da jeg hadde det, stort sett om jeg ble "klort" (de har jo klør) så klødde det, og ellers på grunn av støet jeg hadde i buret. Men denne gangen så ble det vanskelig og puste, og jeg la meg ganske tidlig på mandagen. Da jeg sto opp tirsdag, hadde jeg skikkelig hodepine og vondt i halsen.
Dette gjorde meg sefølgelig litt nervøs, da det akkurat ikke virker som noe bra, det og reagere slikt, være allergisk. Jeg skal jo jobbe med dyr og da kan jeg ikke være allergisk, så da kom de negative tankene og angsten. Angsten for å ikke kan fullføre, ikke kan gjøre dette, ikke få følt min drøm.Følte meg misslykket og utrolig lei. Lei av alt, spesielt livet. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor kan ikke alt bare bli bra? Begynte å tenke på at jeg ikke kommer til å få praksisplass, og om jeg fullfører får jeg meg sikkert ingen jobb. Dette satte meg ut litt, spesielt da jeg var dårlig onsdagen også. Heldigvis kom jeg meg ut av det og nå er alt bta igjenn.
Nå sitter jeg på skolen. Denne uken skal vi ha jobbprosjekt, hvor vi lærer litt om å skrive en bra søknad og cv, pluss andre jobbrelaterte ting som arbeidsmiljø. Ganske greit å ha en rolig uke. Synes det er veldig avslappende:)

 

Ha en fin dag!

 

-Ida

Skole igjenn!

Da har man startet tredje uken med skole og jeg gleder meg hver dag. Vi startet dagen med stall og i dag valgte jeg forsøksdyr. Der er det rotter og mus. Et rottepar hadde unger som bare er 4 dager gamle og de var sååå nydelige.
Nå vet jeg at ikke alle synes rotter er et flott syn, men jeg har hadt rotter i mange år før å er helt hodestups forelsket i dem. Beste hobbydyr(burdyr) som man kan ha!
Vi skiftet og vasket og koset med dyrene. Lærte håndtering av mus og rotte. Ingen ting som er bedre å starte dagen/uken med enn dyr:-)

Nå er lunchen snart ferdig så skal det være biologi:-)

Håper dere har en fin dag alle sammen, til å med dere som startet skolen i dag:)

-Ida

Frisk luft.

Ikke vært helt i form i dag, hodepine som bare det, så bestemte meg for å ta meg en tur ut og lufte meg litt.

Tok med meg kameraet mitt og tok litt bilder av dyrelivet. Fikk meg noen venner også :P Med tanke på all fresingen mot meg da jeg kom for nærme, så trur jeg ikke de var så glad i meg :PUtrolig fine de er :) De er nok vant til å bli matet for de var ganske tamme, de spiste selv om jeg holdt i brødet. Men de visste hvor grensen gikk!

Nå gleder jeg meg til jeg skal legge meg, som ikke blir om så veldig lenge.

 

-Ida

I <3 Denmark

Hallooo!

Da var nok en uke over og det er endelig helg. Uka her har vært helt grei, men spennende og fine dager og mindre spennende og litt kjedelige dager, slik som i går da vi hadde traktor teori. Den læreren er så utrolig kjedelig. Ikke gidder han å være sint, ikke gidder han å få oss til å være stille, så det blir litt vanskeligere for meg å få med meg alt han sier, men vi har heldigvis ei bok, så det skal gå fint fordeom:)

Kjørte også traktor i går, det var morsommere, selv om det ikke gikk mer enn 18 km/t. Har kjørt traktor før, da jeg gikk på Skjetlein, men det er lenge siden nå, så det gikk ganske greit. Vi lærte også å rygge, skulle rygge slik at hengerfestet så vidt veltet en kjegle, noe som var litt vanskelig, siden det ikke gikk ann å ta frem sete i traktoren, så jeg nådde ikke helt frem til å trykke inn clutch og bremsen helt :P

Roskilde

Som innlegget sier, så trur jeg faktisk at jeg elsker Danmark, og det er mange grunner til det og jeg tenkte jeg skulle liste det ned her:

  • Været. Det er mye varmere her, enn det er i Trondheim, de første to ukene var det så vidt regn, og om det kom regn så varte det ikke mer enn en time før sola kom tilbake. Denne uken har det vært varierende, men det er varmt! Har ikke regnet så mye, men varmt hele tiden. Har nok vært oppi 20 grader vær dag. Eneste negative er at når det blåser, så BLÅSER det, men det kan jeg virkelig leve med når det er så varmt:)
  • Butikkene har åpent på søndager, og da snakker jeg ikke bare om matbutikker, men de fleste butikker. Man kan liksom dra på shopping selv om det er søndag, så nå slipper man å haste seg i vei på lørdagene :P Til og med alkohol kan man få kjøpe på søndager.
  • Alkohol er lett tiljengelig, billig og stort utvalg. Man kan handle øl, vin og diverse "lavprosent" på butikkene, og utvalget er masse, masse, spesielt når det gjelder vin. I små kiosker får man handlet sterkvarer. Det er i allefall det jeg har funnet ut:P Ellers har de vinutsalg der der er større utvalg, og så er det spritutsalg, der det er stort utvalg av diverse sterksaker. Som nevnt før får man kjøpt øl og slikt på søndager, og det er mye billigere enn i Norge. Jeg kjøpte en halvflaske baileys på tax free for mer enn det koster her :P Dessuten kan man sitte og drikke øl ute, uten at politiet kommer og heller det ut.
  • Folket er vennelig. De er mye mer hyggelig her enn i Norge. Om man møter på ukjente er det ofte man får et smil, og lurer man på noe får man alltid et svar, det er det sjelden jeg har opplevd i Norge. Klassen min f.eks er kjempe hyggelige, de prøver å forstå meg og prøver å gjøre seg forstått, selv om jeg ikke sier så mye, så snakker de til meg i allefall. Liker klassen min, liker Dansker altså.
  • Landskapet. Selv om jeg elsker fjell og slikt er det utrolig hvor fint det er selv om det er flatt. Veldig mye landbruk og trær. Synes det er koselig. Ikke så mye oppover og nedover som det er i Trondheim f.eks :p

Det er sikkert mye mer man kan si om Danmark, men har ikke vært her så lenge så har derfor ikke opplevd så mye heller :P

 

Har du vært i Danmark før? Hva synes du?

 

-Ida

Den blå planet!

Heihei!

I dag var det en anneledes skoledag, vi var på tur! Jeeei, hvem liker vel ikke det? Denne gangen gikk turen til Den blå planet!

Det åpnet egentlig klokken 10, men vi var der rundt 09, slik at vi kunne få se på morgen matingen/øvingen av sjøløvene. Det var en tidligere elev fra vilvorde som jobbet der som fortalte oss litt om plassen før vi gikk ut og så på matingen.

Etterpå fikk vi gå rundt å se på alt det andre som fantes. Som dere sikkert allerede har forstått er Den blå planet et akvarium, nordeuropas største akvarium!Aligatorskilpadde

Jeg synes det var en fin og koselig dag, og hadde lyst til å dra dit, så nå har jeg fått opplevd det og. Det er mye forskjellige plasser man kan jobbe som dyrepasser, trenger ikke fortinnsvis være dyrehagedyr, kan være hester, forsøksdyr, akvarium osv. Selv ønsker jeg å kunne reise ut i verden og jobbe med wildliferescue, men til syvende og sist, når jeg skal slå meg ned er det en zoologisk hage jeg ønsker og jobbe i, spesielt med noen dyr som trenes opp, feks pingviner :)

 

-Ida

All alone!Da har min kjære Christer dratt hjem til Bodø igjenn, og jeg er helt for meg selv.
Kjenner på meg at det er en skremmende tanke, det å skal være helt for meg selv på en ukjent plass og et ukjent land. Som nevnt før har jeg startet med nedtrapping av medisinen min, men siden jeg kom til Roskilde har jeg startet å ta hver dag igjenn, bare for at det skal bli litt lettere i starten. Heldigvis har jeg begynt å bli så smått kjent med noen i klassen, og de aller fleste er veldig hyggelige, så jeg tenker det skal gå helt bra, men uansett er det en skremmende følselse og tanke.

Jeg har snakket med kontaktlæreren min, og hun sa at de har en psykolog på skolen som er svært dyktig, så da vet jeg at jeg har noen jeg kan gå til om det skal bli litt tungt. Jeg vet fra erfaring at om vinteren pleier det å bli litt vanskeligere, men jeg føler på meg at denne gangen skal det gå!

Kommer til å savne Christer svæært mye, men det er bare å glede seg til neste gang jeg ser han igjenn, kanskje om en mnd :D

 

- Ida

Sliten.

Heihei!

Da var 3 skoledager over. I går delte vi oss opp i grupper som gikk rundt på skoleområdet, hvor det var satt opp spørsmål. Grei måte å bli kjent med område og  hverandre. Jeg haddet med kameraet og fikk tatt noen bilder, men det regnet en liten periode mens vi gikk, så jeg fikk ikke tatt så mange.

Innkjørsel til skolen

Skolebygg med kantine og div

Uteområde utenfor skolebygget

Brakker, pav 3 er vårt klasserom

Purker, ligger grisunger inne i "hyttene"

Noen hester

Sauene

Spørsmålspost

Gruppen min

I dag har vi fått gått litt mere rundt på området hvor dyrene er, sett hvor de forskjellige dyrene holder til og fått vite litt rundt hva vi skal gjøre når vi har stell og håndtering. Det er hest, kyr, griser, geiter, høns, kaniner, eksotiske dyr, fugler, krypdyr, fisker og forsøksdyr (rotte og mus). Altså mange dyr. Ligner litt på da jeg gikk på Skjetlein vgs, men mye, mye større og mye flere forskjellige dyrearter. Dyrene har mye mer plass og boltre seg på og driften er stort sett økologisk.

Undervisningen går greit, jeg får med meg det aller meste av hva lærerne sier, men når elevene i klassen spørr om noe er det ikke alltid jeg får det med meg, med mindre de sitter i nærheten av meg. Jeg prøver og snakke litt med de, og delta i samtaler, men det er ikke alle som forstår meg heller. Siden jeg sliter med sosial angst og er så bedskjeden som jeg er, er det ikke alltid så lett og starte noen samtale, men jeg synes jeg klarer meg bra. Klassen min er hyggelige og vi prøver på beste måte og kommunisere.

Jeg skal ha med meg kameraet å få tatt flere bilder underveis. Har jo et lite digital kamera, men glemte overføringskabelen, og det er ikke så veldig gøy å gå rundt med det store speilreflekskameraet å ta bilder, men noen bilder skal jeg få tatt.

Det er fortsatt veldig varmt, og jeg sliter virkelig med og ikke svette bort i timene, men slik er det og det er mye bedre enn det været jeg er vandt til i Trondheim!

Skoledagene varer fra 08.10 - 15.30, jeg sykkler hjemmefra ca halv 8 og er hjemme rundt 16.00 så det blir lange dager, og jeg er allerede sliten. I morgen skal vi ha første dag med stel og håndtering, så det gleder jeg meg masse til.

 

Synes dere jeg skal få tatt en del bilder?

 

-Ida

Første skoledag!

I dag hadde jeg min første skoledag. Planen var å stå opp klokken 8, men jeg sov veldig urolig fra klokken 5 av og da den var halv 8 gadd jeg ikke sove noe mere. Følelsene i kroppen var i høy gir, og pulsen banket høyt allerede, så jeg kjønte dette kom til å bli en veldig lang dag.

Christer ble med meg til skolen(ja jeg er som en liten unge, men litt mental støtte er greit første skole dag), vi tok toget klokken 09 og gikk de resterende 30 minuttene. Vi tok med sykkelen min slik at jeg kunne sykle hjem igjenn. Jeg var svett og klam i hele kroppen, men det kunne også ha noe med at selv om klokken bare var rundt halv 10 så var det kjempe varmt og jeg forsto at det kom til å bli en veldig varm dag. Typsik, må jeg sitte å svette blandt mange ukjente folk. Som om jeg ikke var nervøs nok fra før av liksom.
Kom fram til skolen og gikk litt rundt for å se på området, før Christer forlot meg og jeg gikk inn i elevkantina. Den var selvfølgelig allerede stapp full og alle så på meg som sto der å glanet som en annen tulling, før jeg fant meg en plass. Klokken 10 startet de å snakke om litt av hvert før de delte oss inn i gruppene (klassene). Jeg hadde kommet inn på den internasjonale gruppa! Jippii, da blir det 4 uker utenlands praksis på meg i slutten av januar, så nå er det bare å finne ut hvor jeg vil dra.

Kontaktlæreren er en sprudlende kvinne som starter med å fortelle at hun kjører elevene hardt, for hun vil utdanne landet om ikke Europas beste dyrepassere, så det er ikke å sitte på latsiden, noe som jeg liker å høre. Engasjerte lærere er viktig i dagens samfund. Etter det forteller hun viktige ting relatert til skolen, slik som weekendvakter, arbeidstøy og andre viktige ting.

Jeg kom meg igjennom første skoledag selv om nervene var på topp og jeg svettet som en gal, fikk med meg og forsto vel rundt 80 % av det som ble sagt, det kommer nok til å ta litt tid før jeg forstår Dansk, men jeg fikk med meg det viktigste og det er vel det som er viktig.

Tok ikke med meg noe kamera i dag, da jeg ikke ville være den rare personen som går rundt å tar bilder, men skal ta det med meg i morgen så dere får se hvordan det ser ut. Vi skal begynne med undervisning allerede på onsdagen, og da er det biologi, det trur jeg skal gå bra, da jeg har både Biologi 1 og 2 fra vgs. + Biologi, anatomi og fysiologi fra da jeg gikk bioingeniør. Torsdagen skal vi allerede i stallen å møte dyr, pluss ha traktorkjøring, det skal bli gøy!

 

Synes dere det høres spennende ut?

 

-Ida

Fin helg!

Heisann!

Det her vært en finfin helg, og jeg (vi) har kost oss masse, masse. Kom hjem rundt halv 1 i går natt og var døds slitne.
Det var en fin opplevelse, og jeg fikk sett en del dyr jeg aldri før har sett. Det var virkelig spennede. Føler meg som en barnslig liten drittunge, men jeg skal jo utdanne meg til dyrepasser, og ønsker og jobbe på en slik plass, så det er jo "stort" for meg. Kan virkelig se for meg selv jobbe på København Zoo i fremtiden :)

Legger ut noen få bilder nå, men flere i morgen, da jeg ikke har gått igjennom alle enda:) Det vil ikke være all verdens kvalitet på alle bilder da det er variernde hvor bra bilder man får gjennom glassvindu (som var relativt skitne)

I dag ble det selfølgelig å sove lenge, før vi kom oss ut i sola å slappet av, med litt grilling til slutt. Det er et vann rett ved der jeg bor, som er perfekt for soling og grilling!


                                                                                          Hjemmelaget grillspyd av kylling


                                                                      Gaten fra vannet mot min leilighet

                                                                                 Inngangspartiet

Huset i midten inneholder vaskerom, kjøkken og oppholdsrom                                                                                                                             


De har klart å skrive feil navn!


Nå er det virkelig på tide å legge seg, da jeg starter min første skoledag i morgen. Må si jeg gruer meg en del. Mange tanker går rundt i hodet mitt, håper bare jeg får sovet i natt. For hvert minutt, sekund, kjenner jeg at jeg gruer meg mer og mer. Skulle virkelig ønske den angsten kunne forsvinne, håper den gjør det fort i løpet av skoletiden, ellers ser jeg for meg at den kan ødelegge en del for meg i fremtiden.

Nei, nå legger jeg meg så får dere fortsatt ha en fin ferie, dere som fortsatt har det, så oppdaterer jeg dere så fort som mulig i morgen.

 

Hva synes dere om området rundt leiligheten?

 

-Ida

Dagsutflukt!

Hallo og god morgen!

I dag tenkte vi oss inn til København og se litt der. Først skal vi dra til København zoo, som virkelig er første prioritet for meg, som dere sikkert kjønner. Jeg skal jo gå dyrepasser, så en dyrepark er et must!
Etterpå drar vi inn til sentrum og da er det Tivoliet som står for tur. Siden de har åpent til klokken halv 1 på natten, så rekker vi begge dele. Jeg har vært på Tivoliet før, men da tok jeg ingen attraksjoner, for det var på julebord, og formen var ikke helt på topp til å drive å ta karuseller. hehe.

I dag er det heldigvis litt overskyet, men det er utrolig varmt forde. Guuud hvor jeg elsker været her i Roskilde! Uansett. Jeg skal ha med meg kameraet mitt, så det skal bli bilder :D

 

Håper dere får en fin dag!

 

-Ida

Roskilde!

Ja nå har jeg vært her i snart 4 dager, og ting begynner å komme på plass. Det er en del småting som tar en del lengre tid en planlagt, noe som har ført til at vi ikke har fått gjort noe spennede enda, blir en kort ferie tur. Begynner på skole på mandagen, og Christer drar hjem til Bodø den 11.

Her er bildene som er tatt underveis!

Pakket og klar!På flyplassen


På vei til København                                                             Fine utsikten fra flyet


Enda mer fin utsikt                                                                      Vente på tog til Roskilde


Masse bagasje                                                                  2 etasjes tog her :p

Så kom vi fram til Roskilde, tok taxi, som ikke godtok kortene våre, og Christer måtte kjøre en tur med taximannen for å betale, noe som gjorde at det blei dobbelt så dyrt for taxi. Dritt!

Vi kom oss i vei til ikea, men jeg glemte bankkort så vi fikk ikke kjøpt noe, derfor måtte vi innom jysk og kjøpe luftmadrass slik at vi hadde noe å sove på.Ordner sengen, fikk kjøpt overmadrass                 Kroker til å ha ting i leiligheten


  Kjøkkenet, bare 2 stekeplater                                   Badet uten dusjforheng


Bilde fra inngansdør                                                     Bilde mot inngangsdør


Lufmadrass klar for natten                                                     Endelig en seng og bord


Utemøbler, blir også brukt inne                     Bedre benkplass. Lager oss lunch


Sandwich med bacon og skinke                                             Setter opp garderobeskap


Mangler hull til hyller så det ble bare slikMonterer pult                                                            Pult og stol


Middag!Skal sy mine egne gardiner                                               Christer hjelper også med å sy


Ordner gardinsnøre                                                            Sy, sy og sy :)


Gardin på langvindu


Gardin på kortvinduet                                                    Gardin på inngangsparti

Dette er altså det jeg har fått gjort. Som jeg nevnte under det ene bildet, var det feil på garderobeskapet, det manglet en del hull så man ikke fikk satt opp hyllene.
Hele innganspartiet består av glassdører og vinduer, så det var veldig viktig og få hengt opp gardiner så fort som mulig, da alle andre i området kan se rett inn. Siden jeg måtte ha 4 lengder fant jeg ut at det ble billigere å bare kjøpe noe stoff (fant på jysk) og sy gardiner selv. Siden de må være så lange ville det blitt gått over 500 kr,og sikkert en del mer for å kjøpe ferdigsydde gardiner.

Kolektiv transporten her i Danmark er ikke så veldig lett og forstå, men begynner å kjønne litt av hvert nå da. Er heldigvis veldig billig, koster det samme for både buss, tog og metro.

Nå tenkte vi oss i vei for å finne ut og se hvor skolen ligger så jeg vet det, og så blir det vel helg! Været er fint og VARMT!
 

Hva synes dere om leiligheten? Håper dere får en fin dag!


-Ida

hits