På tur med hurtigruten: Bodø - Rørvik


 

Da jeg var i Bodø hadde jeg og kjæresten egentlig tenkt til å dra på hannes famile sin hytte i Trofors, men siden det ikke ble tur dit med en gang, og jeg kun hadde tenkt å være i nord i maks ei uke, bestemte jeg meg for at veien tilbake sørover skulle skje ved å reise med hurtigruten. Vi er så heldige at like i nærheten av vårt feriehus på Abelvær har hurtigruten et stopp, nærmere bestemt Rørvik.
Siden det kun er 40-50 min unna Abelvær, kunne jo pappen min hente meg der. Jeg hadde egentlig tenkt å dra fra Bodø litt tidligere, men siden jeg først skulle med hurtigruten var det viktig å få fint vær, og i følge både yr og storm skulle det være opphold hele veien på fredag den 8 juli, så dermed dro jeg den dagen.
 


Bilde tatt fra det høyeste hotellet i Bodø
 

Nå i dag er jeg evig takknemmelig for at jeg valgte å reise den dagen, for flottere vær er det lenge siden jeg har sett ute på sjøen. Det eneste som hadde gjort det enda mer perfekt ville vært om temperaturen var en del høyere, for da hadde jeg kunnet sitte ute nesten hele turen. Uansett, jeg fikk meg en fin plass helt fremst i panorama salongen hvor jeg hadde god utsikt til å kunne se vår helt fantastiske kyst.
 


Se på den fantastiske utsikten og ikke minst naturen vi har i Norge!
 

Båten startet fra Bodø klokken 04.15 på fredags natt/morgen. Christer kjørte meg til havnen, etter kun et par timer søvn. Jeg var jo selvfølgelig så sliten om kvelden og bestemte meg for at jeg ville ha litt søvn før jeg skulle av sted, men da alarmen gikk klokken 03.15 var jeg ikke spesielt glad eller våken. Men i ettertid er jeg glad jeg fikk meg litt søvn før, for det ble ikke mye søvn på båten. 

Jeg fant en fin plass jeg kunne sove en liten stund, men det var en annen familie på båten da også, og pappen der snorket så høyt, og etterhvert begynte ungene å høre så smått på musikk. Slik må man vel bare regne med når man ikke har bestilt seg lugar. Klokken 07.00 startet frokost serveringen, og så smått begynte dermed folk å stå opp å komme ut til panoramasalongen. Da klokken tikket over klokken 09.00 var det ingen vits å prøve å sove lengere. noe jeg ikke hadde gjort uansett, da det var så mye fint å se på.
 


 

Jeg ble også med på seremonien de har når man passerer polarsirkelen, altså å drikke tran (er dette de gjør når båten drar sørover, gjør noe annet når den drar nordover). Men ellers kjente jeg at turen på 16 timer ble litt kjedelig. Siden jeg ikke hadde lugar, og ikke prøvde å finne ut om det var noen plass jeg kunne oppbevare bagasjen min underveis, ble det så jeg stort sett bare satt på en plass og kikket ut av vinduet. Klokken 20.30 ankom vi Rørvik og så kjørte pappa meg hjem!
 

 

Selv om kysten er enn hvor vakker den er, så blir det jo mye av det samme, og hvis man kan si at jeg sov en time eller to, så serie i to-tre timer og gikk litt i land, så ender man opp med å sitte i over 10 timer å se ut av et vindu og det blir litt kjedelig for meg. Så det blir spennende å se hvordan flyturen til Brisbane går! Må nok lade opp alt av digitale ting, og ha med meg ekstra batteripakke så jeg har underholdning på flyet. De viser vel sikkert en film eller to på flyet også, har jo aldri reist lengere enn til Egypt, så vet ikke hvordan det er på disse langdistanse flyene.

Uansett så var det fantastisk å reise med hurtigruten, og hvis du aldri har gjort det før så vil jeg anbefale deg å gjøre det en gang. Du trenger ikke å reise lange strekninger, og hvis du ikke reiser over et døgn, kan du komme deg billigere unna , for da kan du reise uten lugar.
  

Nå er det 20 dager igjen (3 uker til vi lander i Brisbane), og jeg gleder meg så fantastisk mye!
Det nærmer seg med stormskritt og sommerfuglene raser rundt i magen min!Har du reist med hurtigruten før?


-Ida 


#reise #tur #sommer #hurtigruten #ferie #kysten #natur

Sommeren så langt! 

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et innlegg og det er rett og slett fordi jeg ikke har had wifi på veldig lenge, og siden jeg har vært på farten hele tiden har jeg kke fått muligheten til å sette meg ned å skrive et ordentlig innlegg. Vil jo gjerne at det skal være litt kvalitet over det jeg publiserer.

Så her kommer en litten oppdatering siden sist;
Det er en god stund siden vi flyttet, nærmere bestemt den 23 juni.
Vi brukte ikke lange tiden på å pakke ned tingene våre før vi kunne starte å vaske ned leiligheten. Og jeg må si at det å vaske ned en leilighet er mye verre enn å gjøre klart til både bildetakning og visning, men jeg er glad vi ikke hadde et helt hus. Når man først står oppe i det, blir man lei og sliten, jeg tenkte flere ganger at neste gang leier vi noen til å gjøre det for oss, men nå i dag synes jeg det gikk kjempe fort, og det føltes så utrolig godt å få gjort det selv. 

Da vi endelig var ferdig med pakking og vasking kom dagen da vi skulle flytte, og da kom det neste problemet; det var litt for mye vi ville ha med oss oppover enn det vi hadde plass til, men heldigvis så fikk jeg satt i fra meg noen kasser hos broren min! Det er godt å ha familie som kan hjelpe til når det trengs! Etter en god stund og rene puzzlespillet for å få alt på plass i både bil og henger løste det seg, og vi trengte bare å kaste en kasse (den med alkohol) og så ble vi nødt til å gi i fra oss kasserollene våre (MYE ble gidd bort til fretex, over 4 kasser og poser med ting og tang og en del klær) 

Turen opp til Trondheim gikk helt fint og siden vi (kjæresten) kjørte med henger tok det litt lengere tid enn vanlig, men vi hadde det ikke spesielt travelt uansett.
I Trondheim var vi kun i en liten uke, hvor vi fikk handlet litt mere til turen og møtt noen venner, før vi nok en gang dro videre lengre nord den 28 juni.Mikrobryggeriet i Trondheim har tastingbrett på øllen de har på tapp! Anbefales å prøve om du er i Trondheim.

Neste stopp var da en plass som heter Abelvær og det er der min familie (pappa) har feriehus/hytte. Det er en liten plass i Nord-Trøndelag ved kysten som er helt fantastisk om sommeren. Vi var der noen dager for å hjelpe pappa med å trimme ned et stort tre, før vi dro enda lengere nord den 1 juli.Jeg bare ELSKER kysten så utrolig mye, å her føler jeg at jeg virkelig kan slappe av.


Glemte å ta før bilde, men tok halveisbilde hvor vi allerede hadde trimmet halvparten. Skal med tiden ta hele treet, men det blir nok ikke i år.


Abelvær IL har laget flere turstier i området og jeg prøver å gå tur så ofte jeg kan!


Siste stopp på turen var nådd da vi kom til Bodø og turen dit gikk fint, selv om det bare var min kjære som kjørte (må vel få lappen etter hvert jeg og.) På veien passerte vi polarsirkelen og jeg har som oftest kun passert den via fly og dermed aldri sett "monumentet" der før. Trodde det kun var ett, men det var mer enn en.


Må bare få sagt at jeg hadde glemt hvor vakker Norsk natur faktisk er.
 

I Bodø slappet vi egentlig bare av, gjorde noen små ærend og møtte noen av Christer sine venner. En fest ble det også.


Stoffer, når du fotobomber bildet mitt å stjeler mobilen min må du nesten regne med å havne på bloggen, you welcome :D
 

Siden jeg aldri har vært der før, måtte vi bare ta en tur til Saltstraumen. Man hører liksom verdens største malstrøm og tenker tilbake på tiden da man leste Donald Duck, og hvor de flere ganger ble dratt rundt i en stor malstrøm med båten. Men nei, tegneserier er ikke virkelighet (beklager for å måtte være den som forteller deg det, men zombier og snakkende dyr er vist ikke ekte :O)
 
Med solen som så vidt går ned bak noen fjell ved midnatt, er det lett å forstå hvorfor det er så mange turister som strømmer dit for å se på det. For det var ganske fantastisk. Tror jeg sikkert kunne stått der i timesvis å bare se på vannet som strømmet under broen vi sto på.
Nå skal det sies at det er vanskelig å fange virkeligheten på bilder når man ikke er fotograf, eller kan redigere bildene, men jeg sier som en av våre couchsurfere sa da vi var på toppen av Spiralen i Drammen "No words or pictures will ever describe this view".


Som man kan se, er det mange små virvler som oppstår, ikke en gigantisk en.


Solnedgang i vannet eller ved fjellet er bare så utrolig vakkert!


Like ved Saltstraumen var det et kulturlandskap med geiter og geitekillinger, å dyreglad som jeg er, måtte vi bare bort å knipse noen bilder!
 

Jeg var i Bodø i ei uke før jeg dro tilbake til Abelvær. Der har jeg nå vært siden den 8 juli og har planer om å være her til litt ut i starten av august. Etter det drar jeg hjem tilbake til Trondheim for å forberede meg til Australia turen. Jeg kjenner det er litt merkelig å skulle tenke på Trondheim som hjem, da jeg ikke har bodd der på 3 år nå, men det er jo kun midlertidig.

Nå er det bare 29 dager igjen til vi drar!-Ida
 


#flytte #pakke #sommer #reise #tur #ferie #saltstraumen #Trondheim #Bodø #Abelvær #natur #geit

hits