Alice Springs til Darwin

Etter vi var ferdige med å oppleve Alice Springs Wildlife Park dro vi rett opp mot Darwin. Det var like lite å se langs veien da som det var før Alice Springs så jeg kan nå definitivt fortelle dere alle sammen at jeg har sett ørken og mere ørken og enda mere ørken. Desverre var det ikke helt slik jeg trodde ørken skulle være, men ørken er vel forskjellig den også.

På et punkt kom vi over en plass som blir kalt for The Devils Marble. Dette var enda en flat plass, men det var noen steinformasjoner der som var ganske flotte å se på. Med tanke på navnet så kan dere vel forstå at disse steinene var runde (rund-ish). Ganske flott å se på. Det er fantastisk hvor vakkert naturen egentlig kan være. Jeg har alltid likt natur og dyreliv, men det er flott å endelig få sett noe nytt. Har sagt det før og kommer nok til å si det igjen, Australia er VAKKERT <3

Den 13 april haded Christer bursdag og den ble feiret med at jeg lagde pannekaker til frokost, fruktsalat til lunch og kjøttkaker til middag. Dagen ble tilbringt i nærheten av Darwin på en liten hobbyfarm hvor de hadde forskjellige farmdyr som; geit, ponni, emu, katt, gris osv.

Dagen etter prøvde vi oss på vår første couchsurfing. Det må jeg virkelig si var skuffende. Vi fant ei dame som drev med å hjelpe hjemløse katter. Vi måtte forvente at det var katter der og at vi kanskje måtte dele rom med noen katter. Helt toppers for oss tenkte vi, da vi virkelig savner å ha katt rundt oss. Dagen før vi kom sa hun noe om at hun nesten hadde 200! katter for tiden, og jeg gledet meg masse. Da vi kom dit ble det bare problem etter problem på oss. Dere vil seriøst ikke gjette dere frem til problemene som fantes!
Ting nr 1. Ja hun hadde sikkert nesten 200 katter, men halvparten av disse kattene bodde inne i et uthus, hvor resten av disse kattene bodde i samme hus som denne damen. Dere skulle seriøst sett hvor mange katter det kom mot oss da vi gikk inn døra. Vi visste ikke helt hvor vi skulle gjøre av oss.
Ting nr 2. Det fantes seriøst ingen møbler beregnet på oss mennesker. Det var noen VELDIG skitne stoler rundt om kring som vi ikke helt hadde lyst til å sette oss på. De var uansett okkupert av katter. Vi endte opp med å sette opp campingstolene våre utenfor å bare satt der stort sett hele tiden vi var der.
Ting nr 3. Det fantes ikke noe kjøkken. Det eneste hun eide var en vask og et kjøleskap. Vannet var i det minste filtrert så det smakte godt, men det var ikke mulighet for å lage noe mat eller noe slikt.
Ting nr 4. Rommet vi skulle ligge på var forferdelig. Sengen så ikke ut (ikke noe annet å forvente når katter kan tisse rundt hvor de vil) og så fant hun termitter bak skapet, så vi endte bare opp med å sove i bilen vår.
Ja som dere sikkert ser kan man ikke alltid være så heldige, men derimot så fikk vi oppleve hundrevis av katter på en gang! :D

Vi valgte å ikke være alt for lenge i Darwin da det var så dyrt for både det ene og det andre der, men det lille vi så var veldig flott og vi skulle gjerne hadt muligheten til å vært der litt lengere.

Istedet tok vi turen til Litchfield Nasjonalpark og tilbringte noen flotte dager der, stort sett hoppet vi bare fra vann til vann, fordi luftfuktigheten var så høy at vi svettet 24/7.

I Litchfield nasjonalpark hadde de også noe gigantiske termittuer. De kan bli kjempe høye, og den høyeste vi så der var rundt 6 meter høy!

Det var helt forferdelig varmt, og det eneste vi kunne tenke oss var å bade eller begynne å dra vestover så det skulle bli levende vær. Med temperaturer på over 34 grader og luftfuktighet så høy at du konstant er fuktig og svett var helt forferdelig, så den 17 april starten vi turen mot vest.

-Ida

Alice Springs

Etter Kings Canyon dro vi til Alice Springs, de hadde en ganske billig campingplass på et av hotellene der med basseng og greier, så vi bestemte oss for å være der i noen dager, nermere bestemt 4 dager. Etter noen lange dager med mye, mye kjøring og nesten ingenting å se var det godt å bare slappe av. Selv om vi slappet en del av opplevde vi litt også.

Første dagen dro vi på en grillrestaurant for å prøve oss litt på viltkjøtt. Som dere kan se på bildet under her fikk vi prøvd krokodille, bøffel, kenguru og kamel. Av de 4 så var det bøffel som var best. Det var seriøst det beste jeg har prøvd på lenge lenge. Deretter likte jeg kenguru, krokodillen og så kamelen. Det var litt kjipt å spise kamel siden den er et utryddningstruet dyr, men her i australia er den ikke det, uansett var det ikke så veldig godt, så jeg kommer ikke til å prøve det igjen. Til hovedrett prøvde jeg meg på spearribs av ku og lammeskanke, hadde bestemt meg for å prøve noe nytt, og det var også fantastisk. Christer valgte kenguru, som også var fantastisk. En helt fantastisk restaurant!

Dagen etter tok vi oss nok en tur å så på dyr. Denne gangen dro vi til Alice Springs Reptile Centre. Den første reptilparken vi har kommet over. Siden jeg har jobbet i Oslo Reptilpark, måtte vi selvfølgelig innom en tur for å se. Den var ikke veldig mye større enn den i Oslo, men de hadde uteområdet, som gjorde at de kunne ha litt flere større dyr/dyr som trenger større plass. De hadde også giftige slanger der, men det kom vel egentlig ikke som noe sjokk siden Australia har en del giftslanger. Vi fikk også lov til å holde slange, som dere kan se så var det ikke bare en bitte liten en. Dette er en Olive Phyton og den var virkelig flott! Det jeg har i fanget er en blåtungeskink, og den var vi sett i mange farger i australia, en veldig veldig vanlig øgle.

Den siste dagen tok vi oss en tur innom Alice Springs Wildlife Park, og så på enda flere dyr! Kan virkelig ikke få nokk av å se på dyr. Kunne tilbringt mange mange timer i en dyrepark jeg altså. Uansett, parken feiret 20 års dag og det var gratis ingang, vi hadde nok ikke dratt dit om vi måtte betale, det var ganske dyrt. Vi dro veldig tidlig og fikk sett de fleste dyrene ganske fort, for de hadde ikke så alt for mange. Det som var litt trist er at innhegningene til dyrene var ganske små, noe jeg ikke kan fatte å begripe da området de hadde var kjempe stort. Tror kanskje det har noe med at parken er på aborginsk grunn og de har mange regler om hvilke planter og trer som kan og ikke kan fjernes, uansett, syntes det var trist.

De hadde også fugleshow som de fleste plasser har, og selv om det ikke var stort og avansert som i de største dyreparkene, så var dette showet fantastisk. I stedet for å bare vise frem det man kan lære en fugl, har de valgte å trene frem det naturlige, som å få ei skjære til å synge (den australske skjæren har en fantastisk sang, i motsetning til det bråke vi er vant til med hjemme i Norge) eller få en ugle til å gjemme seg i en trestamme for så å komme ut, bare for å vise oss hvor vanskelig det kan være å se de i naturen. Virkelig et flott og lærerikt fugle show.

Som ved alle andre anledninger er det kake når noen har bursdag, og vi fikk også kake. Det var en bløtkake, som faktisk var god! Jeg er ikke spesielt glad i bløtkaker.

Etter vi hadde vært i parken startet vi turen nordover og de neste 1500 km, det var mye flott å se på der også.-Ida

Uluru (Ayers Rock) og Kings Canyon 

Da vi kom til Australia i august i fjor var egentlig planen å reise rundt hele Australia. Starte i Brisbane, dra sørover, innom Tasmania, å så reise vestover, deretter nord og en tur innom Alice Springs og Uluru for så å dra øst og ned mot Brisbane igjen. Som med veldig mye annet på denne turen har ikke ting blitt helt som planlagt. For det første ville det blitt "bare" 3200 km ekstra for å kjøre innom Uluru på veien Darwin - Cairns, som er en god del timer og penger på drivstoff. For det andre klarte vi ikke helt å se at vi kom til å rekke å kjøre hele runden rundt. Dermed bestemte vi oss for å kjøre direkte opp til Darwin og så kjøre ned mot Perth langs vestkysten, altså der vi befinner oss nå.

Så den første april (begynner å bli lenge siden nå), startet vi reisen oppover kartet, altså nordover. Det var ikke veldig mye å se på veien. Ganske så flatt og ganske så øde. Må si at jeg hadde trodd det skulle være mere sand og mindre planter, men det var det altså ikke. Jeg tok bilder ut av vinduet ca en gang i timen hele veien opp til Alice Springs, og som dere kan se på bildet under (det er bare noen få utvalgte bilder), er det øde, øde, øde. Men litt var det å ta bilder av, hehe.
Som dere kan se på bilde 2 og 3 kan vogntogene i dette landet bli VELDIG lange! Faktisk opptil 53,5 meter!


Vi ankom Uluru på dag 3 og brukte resten av dagen på å se det som var å se på. Siden vi ankom litt senere enn det vi hadde trodd, rakk vi ikke å gå rundt Uluru, men det går en vei rundt, så vi kjørte rundt i stedet, og fikk sett hele steinen. Så bare for å ha sagt det, ja det er en stein, en virkelig gigantisk stein vel å merke, men også en utrolig fantastisk stein. Siden denne steinen har hadt stor betydning for Aborginerne i mange mange år, var det også noen veldig gamle veggmalerier der som de brukte som "utdanning" plass. Altså det var der de eldre lærte de yngre om historiene sine og hvordan man skulle overleve.


 

Da det nærmet seg solnedgang bevegde vi oss et lite stykke unna så vi kunne se solnedangen, den skulle være fantastisk. Uluru skulle skifte farge med lyset. Da vi sto der vil jeg si at jeg ikke la så stor merke til fargeforskjellene, men nå i ettertid vises det godt. Vakkert er det rett og slett.
Bilde 1 er mens solen fortsatt er oppe, bilde 2 er når skyggen akkurat når roten av Uluru og det siste bildet er etter at solen har gått ned. Flott, flott, flott!


Dagen etter tok vi turen til Kings Canyon. Det er en stor populær dal, som man kan gå rundt. Det var en veldig tung tur for lille meg som er så dårlig trent. Spesielt i starten, hvor man går opp en trapp som føltes som var rett opp, til toppen av dalveggen. Hadde allerede drukket nesten halvparten av vannet vi hadde med oss da vi nådde toppen, og da var det bare 3-4 timer igjen av turen. Skulle nok tatt med oss litt mere vann, men hadde ikke noe annet enn en 10 liters tank ekstra, og det ville blitt alt for tungt å bære med oss.
Turen var fantastisk! Vi har møtt noen som sa at om de skulle gjort det igjen ville de valgt å ikke dra til Kings Canyon, men jeg vil bare si DRA TIL Kings Canyon!

 

 

 

-Ida

hits