Snart klart! 

I dag var jeg og kjæresten å tok vaksine ( Boostrix-P - difteri, stivkrampe, polio og kikhoste). Fra før av er jeg litt redd for sprøyter, men i dag gikk det helt fint. Jeg tror at etter et semester som bioingeniør student (masse blodprøvetaking) har jeg vent meg til det. Men jeg må si at vaksine gjør litt vondere enn blodprøver. Jeg kjenner litt smerte i armen nå, men det er kun når jeg belaster den.

Men uansett, så var det en ting til jeg kan krysse av på to-do lista før vi drar, og nå er det ikke mye igjen som skal gjøres eller må kjøpes inn før turen. Mye, eller det meste kan kjøpes i Australia, men noen ting må jo gjøres/kjøpes på forhånd. Utenom litt praktisk dill-dall er det vel nesten kun en ryggsekk jeg trenger før alt er klart.

  • Visum
  • Billetter
  • Reise forsikring
  • Vaksine
  • Reise-/ryggsekk
  • Praktiske småting
  • Hiking sko
     

Jeg kjenner at det er litt kjipt å skal være ferdig med det meste så tidlig, det er jo tross alt 111 dager igjen til vi skal reise. Når alt av forberedelse og innkjøp av det vi trenger er ferdig, så er det bare ventetiden som gjenstår. Og det er der det kjipe kommer inn, for alle som har reist før, vet hvor forferdelig det er å vente, vente og vente. Heldigvis har jeg noen småting som skjer innimellom før vi reiser så forhåpentligvis blir ikke ventingen så alt for lenge. Første er en tur til Trondheim om nøyaktig en måned. Deretter blir det utflytting fra leiligheten og tilbake til Trondheim igjen. Så blir jeg vel noen uker på hytta, og kanskje man tar turen opp til Bodø, vi får se. Før man vet ordet av det har det gått 111 dagen og vi sitter nok en gang i Oslo å drar snart av gårde. Det er bare å vente!

 

Har du noen spennende planer for fremtiden/sommeren?

 

- Ida

 


#Vaksine #Reise #Tur #Australia #Ferie #Vente #WorkingHoliday #Sprøyte

HTC Vive - virtual reality og ølbrygging!


På fredagen dro jeg og Christer til et vennepar av oss for å prøve ut den nyeste dingsen som de hadde kjøpt seg. De hadde kjøpt seg VR-briller. For de av dere som enda ikke har hørt om dette, eller vet hva det er skal jeg prøve å forklare kort og enkelt. Det er en stor bokslignende ting man har på seg som en brille. I denne kan man se forskjellige ting, etter som hva man spiller. Det som gjør dette fantastisk, er at man ser overalt og ikke bare en stor skjerm framfor øynene sine. Snur du på hodet, er det som å snu seg i virkeligheten, man kan også se opp og ned og man har side syn. Man har også to kontroller i hånden som hjelper deg med å bevege deg å gjøre spesifikke handlinger. Det er egentlig veldig vanskelig å forklare, man burde nesten bare prøve det ut for å få en forståelse for det.

Nå er jo jeg en pingle så jeg prøvde bare ut noe enkelt. Jeg startet med å stå oppe på et fjell, hvor jeg kunne bevege meg rundt. Det var helt fantastisk og det gikk ikke lange tiden før det nesten føltes ekte. På et tidspunkt var det en ballong framfor meg, og jeg prøvde å blåse den vekk, men innså så at det kan jeg jo ikke. Haha. Da følte jeg meg litt dum.
Fra før hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke ville prøve det, var redd for at jeg skulle føle meg dum, og tanken på at de andre skulle se på meg, gjorde det heller ikke bedre. Men jeg fikk prøve først, og det angrer jeg ikke på, det var virkelig gøy.


Her står jeg å skyter med pil og bue.
 

Christer prøvde ut litt mer vågale spill, hvor det ene er at du skal bevege deg rundt i et hus, tror jeg det er, å finne en ting, men det er også roboter der, som kan drepe deg, og så prøvde han ut et zombie spill.


 

Zombie spillet er ikke for alle, som du kan se i filmen under. I filmen får du også et litt bedre syn på hvordan det fungerer. Jenta i videoen og han som snakker i bakgrunnen er det venneparet vi var til. Jeg anbefaler å sku ned lyden før du starter å se den, da det er veldig mye skriking. Hehe.


Etter vi flyttet til Drammen, startet Christer med å brygge øl, og jeg synes han har blitt veldig flink. Ølet han lager smaker godt og jeg synes det er bedre enn de fleste butikk øl. Siden vi skal flytte snart har Christer laget den siste batchen for mange uker siden, og på lørdagen fikk vi fylt det over på flasker. Nå er det bare å vente en uke eller to så kan vi drikke den. Det ble tilsammen ca 17 liter, og dette er da en IPA.

 

Har du prøvd VR-briller?

-Ida

 


#HTCVive #VRbrille #Ølbrygging #IPA #Spille #Zombie

Da er det gjort!

Vi har endelig fått kjøpt billettene til Australia! Vi reiser den 18. august fra Oslo til London, så til Hong Kong og så til slutt Brisbane. Vi har valgt å dra til Brisbane først, da kjæresten har et søskenbarn som bor der. Da kan vi være der noen dager først for å komme over jet-lag å komme så smått i orden.

Som du kan se vil turen ta rundt 30 timer og 20 min. Noe som er lenge! Men gleder meg uansett. Ellers har vi også skaffet oss reiseforsikring. Det neste vi nå trenger er vaksiner, så begynner alt å bli på plass.

Jeg har forresten endret litt på designet mitt, da jeg syntes det var på tide med nytt. Skal lage meg ny header etter hvert.

Ha en flott fredagskveld!

- Ida

 #Australia #Reise #Billetter #WorkingHoliday #Reisemål #Reiselyst

Solgt!

I går fikk vi solgt leiligheten, og vi slipper (takk gud) å ha en visning til! Vet ikke om jeg hadde orket å rydde ut av leiligheten nok en gang. Nå er det bare å få satt på plass de forskjellige møblene vi har på loftet, og jeg tror vi skal starte med våre stasjonære pc'er. Jeg og kjæresten liker å spille, og har nå ikke spilt på over 4 uker, det skal bli godt!

Gårsdagen ble feiret med suppe og champagne (fy hvor ekkelt det er, champagnen altså!) Oppskrift på suppe fant jeg på en annen blogg som du kan lese her! 

Angående couchsurf har vi valgt å ikke ha besøk i denne uken, da vi vil slappe av litt å få på plass tingene våre igjen. Nå skal vi bare bo her i 2 måneder til så vi begynner vel så smått å pakke ned ting vi skal beholde og starter med å selge ting vi ikke trenger fremover. Overtakelsen er den 24 juni, og da flytter jeg hjem til Trondheim fram til vi skal til Australia.

 

- Ida

 


#Boligsalg #Selgebolig #Mat #Champagne #Flytte

Couchsurfing erfaringer!

I forrige uke hadde vi det fullt opp. Fra mandag til fredag hadde vi gjester, og jeg fikk virkelig prøvd ut engelsken min.
Jeg må si at det er virkelig en fantastisk opplevelse å invitere fremmede mennesker inn i hjemmet sitt. Du får lære mye om forskjellige land, religioner og kulturer. Og ikke minst får man vist sin kultur til andre mennesker!

Som nevnt sist gang, prøvde jeg meg på å lage en vegansk kake. Siden det var Christer sin bursdag og han elsker eplekake, ble det et enkelt valg. Det var ikke så vanskelig å fjerne melk og egg, dessuten ble kaken ble kjempe god synes jeg og man merker ikke forskjell!


 

De 3 som kom på onsdagen var virkelig en herlig gjeng! Jeg ble med de ut og viste de litt av Drammen. Vi gikk også en tur opp til Spiraltoppen og der oppe kunne vi se nesten hele byen. På kvelden laget han ene middag til oss, og bare det har jo vært en pluss ved å ha besøk. Slipper å lage mat selv hver dag. Hehe.


 

De dro av gårde fredag formiddag, da skulle de se og oppleve Bergen. Før de dro ga de oss armbånd og sjokolade fra Riga.


 

Vi hadde fredagen for oss selv, men på lørdagskvelden kom det et par med 2 barn (veldig hyperaktive guttunger på litt over 1 år og snart 4). De hadde vært i Polen og var på vei hjem til Norge. Jeg skal ikke si noe negativt om dem, for det var det ikke. Paret var fantastiske mennesker som hadde mye å fortelle, men det å ha besøk av barn som ikke snakker språket ditt/eller ikke snakker i det hele tatt (han eldste kan vist norsk, men snakket polsk og engelsk) er ikke bare bare. Jeg er ikke vant til barn, og tørr ikke si i fra hvis de gjør noe galt. Men vi har hatt den erfaringen nå, å så velger vi nok gjerne foreldre med litt eldre barn en annen gang :) Vi fikk polsk vodka og en polsk kake før de dro. Jeg synes det er så hyggelig med gaver fra andre land. Man får liksom prøvd nye ting, selv om man bare er hjemme i sitt eget land!


 

Søndag og i går ble brukt til rydding og vasking av leilighet, da vi hadde visning i går. Det er når man vasker og slikt man innser hvor mye den katten røyter. Og en ting til, et lite tips fra meg til dere, IKKE kjøp svarte møbler om dere ikke har lyst til å tørke støv flere ganger i uken. Skal aldri kjøpe kun svarte møbler igjen. Nå var det kjæresten som ville ha svart, jeg prøvde å advare han, men han ville ikke høre på meg, og vi ble dermed enig om at han skal tørke støv (noe jeg har gjort minst like ofte som han!).

I dag blir leiligheten forhåpentligvis solgt og jeg håper det blir over takst!

 

Ha en flott tirsdag!

-Ida


#Couchsurfing #Kake #Vegan #Selgeleilighet #Natur #Tur #Gave #Rydde

Bør man, eller er det greit å ikke snakke engelsk hele tiden?

Hei igjenn.

Da er det onsdag og dag 3 med vår veganske gjest. Han studerer i Skottland men kommer opprinnelig fra Tsjekkia. På mandagen laget han mat til oss, som bestod enkelt av grønnsaker og ris. I går laget jeg og Christer middagen og vi tenkte vi skulle prøve på noe typisk norsk mat, men det måtte jo være vegansk, dermed ble det grønnsakslapskaus! Lapskaus er vel typisk norsk, og utrolig nok var det helt fantastisk uten kjøtt også. Det er noe jeg garantert kommet til å lage flere ganger. Det er både utrolig lett, sunt og smaker godt!


 

I går sluttet Christer litt tidligere fra jobb, og så slo vi følge med gjesten vår på en skogstur. Her i drammen har vi noe som heter Kjøsterudjuvet og det er mulig å gå opp til toppen via denne. Siden det er tidlig på året og fortsatt mye sne smelting valgte vi å gå på stien ved siden av, for det er alt for mye vann og vi ville blitt totalt våte. Det var en flott tur opp til toppen, hvor man finner Gamledammen, men med min totalt dårlige kondis var det en slitsom tur. På dammen var det fortsatt is og det var en del snø i bakken da vi gikk ned igjen. Men alt i alt var det en flott tur og jeg tror vi skal gå der igjen flere ganger, men da blir det via. juvet!


 

I dag får vi flere gjester. For øyeblikket takker vi ja til nesten alle som spør om de kan få komme til oss, kun for å få referanser til når vi drar på tur. Jo flere referanser vi får jo større sannsynlighet er det for at vi får en plass å bo når vi trenger det i Australia. Nå har vi ikke tenkt til å kun bo hos andre personer, men litt vil jeg anta, for man kan få oppleve så mye mer når man har personer som viser deg rundt i nærområdet. Uansett. I dag kommer 3 til, og de må sove på sofa og luftmadrass for 1 natt. Det er ei jente og 2 gutter og de kommer i fra Slovakia, Israel og Egypt så i kveld blir det fult hus.

Nå er ikke jeg vant til å snakke så mye engelsk og i hvertfall ikke hele tiden. Så jeg kjenner det er vanskelig å skal snakke engelsk med Christer også. Men jeg tenker at så lenge man har engelsktalende gjest(er) så burde man snakke engelsk hele tiden. Jeg husker da jeg var i Nederland å jobbet, visste liksom ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg når de andre snakket til hverandre på nederlandsk. Derfor lurer jeg egentlig på om det er greit å snakke litt norsk innimellom, eller burde jeg bare snakke engelsk hele tiden, selv om det er "privat" samtale mellom meg og Christer?

Nå skal jeg bake kake. Christer har bursdag i dag og jeg skal prøve meg på en vegansk kake!

Ha en fantastisk onsdag.

 

-Ida

 


#snakkeengelsk #engelsk #tur #fjell #veganer #skogstur #gjest #gjester #couchsurfing

Da er det offisielt!


 

Da er leiligheten lagt ut til salgs og alt begynner å bli veldig seriøst! Det å ta bilder å skal holde visning er ikke bare, bare, og leiligheten måtte tømmes for nesten alt til bildetakingen. Det skal jo ikke se ut som det bor noen som helst her og det er ikke en enkel sak når vi har så mye dritt som vi har + en katt!
 

Ellers begynner det å seriøst gå opp for meg at vi faktisk skal på denne reisen og jeg gleder meg som bare det. Føles som jeg konstant tenker på hva vi kan gjøre, hvor vi kan dra, hva jeg skal ha med og hva jeg trenger å kjøpe før vi drar, selv om det er rundt 4 mnd igjen! Nå har vi ikke bestilt billettene enda, men når det er gjort da er det ingen vei tilbake! Ikke at jeg vil noe annet uansett, for jeg har drømt om denne dagen i mange, mange år å nå er den bare 4 måneder unna.

Uansett, nå ble vi heldige å fikk et okei vær i dag, så vi skal grille oss nakkekoteletter, men jeg tror nok det blir å spise inne, da det er litt kaldt ute. I morgen får vi vår neste gjest og det gleder jeg meg til.

Håper dere har en flott søndag!

 

-Ida

 


#salg #selgebolig #visning #rydde #reise

Working holiday og Couchsurfing!

Hei!
Nå er det jo slik at jeg og Christer skal ut å reise. Vi skal ha opp til et år "gapyear" som det så fint kalles. Vi har tenkt oss en tur downunder på working holiday. Dette går ut på at vi reiser rundt i Australia og i tillegg skal vi arbeide. Først tenkte vi å bare være der i noen måneder, da skulle vi kun feriere, men vi fant fort ut at det beste er jo å være der lengre, når vi først er så langt unna. For hver dag, uke eller måned mere vi er der nede, jo dyrere vil det, og for å kunne finansiere dette, skal vi altså arbeide også mens vi er der nede, noe som jeg tror kan bli kjempe spennende.


 

Nå vet ikke jeg hvilken type arbeid vi kommer til å få, men det blir nok en god del renhold/bar/servitør o.l. Har også hørt det er mange hostel som tilbyr gratis overnatting så lenge man jobber der. Ellers er det en god del gårdsarbeid å få litt lengre inn i landet, som å jobbe med kyr eller sauer, eller faktisk jobbe med fruktplukking. Det virker som mulighetene er store, bare man ikke er kresne. Personlig vil jeg jobbe med en type arbeid som er utendørs og gjerne med dyr, noe som kanskje ikke er så rart, da det er dyr jeg skal arbeide med i fremtiden. Uansett har jeg fått det for meg at Australia er et backpacker vennlig land, og jeg har mye å se fram til!
 

Siden vi skal backpacke så lenge, er det viktig for oss at reise og overnatting blir billigst mulig. Derfor blir det nok masse haiking, og ikke minst en hel del gåing. Kan ikke si jeg gleder meg til å gå så mye, men det er bare å kjøpe seg gode sko å se på det som daglig trening, noe jeg trenger uansett. Vi skal jo reise med ryggsekk, så etter et år skal nok formen min være MYE bedre!


 

I forhold til å bo billig har vi laget oss bruker på en side som heter couchsurfing.com. Kort fortalt går dette ut på at man tilbyr hjemmet sitt gratis til andre, om man har egen leilighet, hybel, gjesterom, eller bare en sofa å tilby. Vi har da bestemt oss for å tilby vårt gjesterom regelmessig til reisende frem til vi flytter fra Drammen, dette for å møte nye mennesker, bli bedre til å snakke sammen på engelsk (noe vi skal gjøre mye av i Australia) og for å få litt referanser som vil komme godt med når det er vår tur å invadere andre personer sitt hjem =)


Pusen vår, gjesterom og jeg som ønsker deg velkommen ;P

I helga som var hadde vi våre første gjester! Det var 2 norske jenter som studerer i Trondheim som skulle på seminar i Drammen. På dagtid var de på seminar, men om kvelden hygget vi oss med god mat og noe å drikke. Hun ene har reist noen måneder i Latin Amerika og USA og hadde mange gode tips til når vi skal reise, og selvfølgelig en del spennende historier å fortelle. Jeg synes det var virkelig hyggelig med besøk, og første opplevelsen med dette var bare positivt.
Jeg gleder meg til å få nye gjester å høre flere spennende historier! Neste gjest er planlagt om ei uke, og skal være her i 2-3 dager. Som jeg har forstått det er han veganer så det skal bli spennende å prøve nye matretter.

 

- Ida

 


#workingholiday #australia #reise #couchsurfing #reise #downunder #arbeide #backpacking

hits