Hva har vi gjort (så langt)!?

Den 19 februar feiret vi at 6 mnd hadde gått siden vi kom til Australia, og jeg hadde planer om å skrive et lite innlegg som oppsumerer litt av hva vi egentlig har gjort de siste 6 mnd, men som med alt annet i livet mitt, så tar ting tid og innlegget har bare blitt satt på vent. Nå som det har passert 7 mnd fikk jeg nok en gang fingern ut av ræva og har nå endelig gjort det. Så dette innlegget blir bare en oppsummering med noen fun facts her og der, håper dere setter pris på det.
 

- Vi har hoppet i fallskjerm.
- Vi har besøkt 6 av 8 stater.
- Vi har badet i 7 forskjellige hav/sjøer.
- Vi har kjørt over 12 000 km.
- Vi har besøkt 11 mikrobryggerier.
- Vi har besøkt 7 zoo/wildlife park/sanctuary osv.
- Vi har vært her i 224 dager.
- Vi har klappet og sett mange av Australias merkelige dyr; kenguru, vallaby, koala, vombat.
- Vi har jobbet på hvetefarm i outbacken.
- Christer har vært til legen 2 ganger.
- Vi har sett fyrverkeriet i Sydney på nyttårsaften.
- Vi har jobbet som fruktplukkere.
- Vi har blitt invitert hjem av 3 totalt fremmede personer.
- Vi har til sammen jobbet nesten 11 uker.
- Vi har sett mange forskjellige landskap/vegitasjon; regnskog, ørken, strand, kyst, granskog, sump. Noen ganger flere på samme dag.
- Vi har spart minst AU$ 3500 (nesten 23 000 NOK) på å campe gratis.
- Vi har padlet i kajak i en mangroveskog/elv

Vi har fortsatt 4,5 månder igjen i Australia til å oppleve flere ting, og jeg ser virkelig frem til det!


-Ida

Werribee Open Range Zoo 

Som jeg skrev sist, opplevde vi på en måte noe nytt lørdag den 5 mars. Siden du allerede har lest overskriften forstår du at vi var i en zoo, og kanskje tenker du at det er jo ikke noe nytt. Vi stikker jo innom en zoo eller wildlife park støtt og stadig. Tingen er det at denne zooen er litt annerledes enn det jeg noen gang har besøkt før, det er en åpen zoo. Altså de har ikke alt for mange dyrearter i zooen og de dyrene som er der har veldig store innhegninger å boltre seg på. Nå skal det sies at det ikke er noen regler uten unntak, og desverre hadde denne zooen også noen innhegninger som jeg ser på for småe til dyrene. De er altså et godt stykke unna å være perfekte (i mine øyne), men de har den beste zooen jeg noen gang har besøkt (nå har jeg ikke vært i så alt for mange enda da).


I denne innhegningen befant det seg 3 hanner, en far og to sønner, de hadde den største innhegningen jeg har sett til gorilla før, og det varmet hjertet mitt.
 

De hadde også et gigantisk område som er et safari område. Der var det store "turbusser" vi kunne joine for å se på dyrene. Vi kjørte innom 3 forskjellige områder (med forskjellige dyr selvfølgelig) og dyrene der hadde de største områdene jeg noe gang har sett dyr ha i en zoo, så for disse dyrene er det virkelig så perfekt man kan få det i fangenskap i et annet land.
 

Jeg har fra før valgt å ikke ha lange diskusjoner om mine meninger om zoo, for det blir bare kjedelige innlegg, men fra det jeg har skrevet forstår dere nok at jeg vil at dyrene skal ha store flotte innhegninger, i trass til at jeg skal utdanne meg som dyrepasser. Selv om jeg utdanner meg til det, betyr det jo ikke at jeg er enig i all form for dyrepark, og med de ordene avslutter jeg den saken, så får dere kose dere med resten av bildene fra dagen. 

Som sagt var dette den flotteste dyreparken jeg har vært i, å med at været var på vår side (delvis overskyet og rundt 25 grader med litt vind) ble det en perfekt dag. På vei hjem så jeg også litt av et flyshow de hadde nært Geelong (nei fikk ingen bilder av det :( ) og jeg kunne i allefall legge meg med det største smilet om munnen!

 
-Ida

Ut på tur aldri sur!


 

Som jeg nevnte i forrige innlegg bestemte vi oss for å slutte jobben og begynne å reise videre. På mandagen i forrige uke, etter jobb, pakket vi sakene våre i bilen å kjørte av gårde. Veien gikk mot vest og vi hadde tenkt å kjøre helt til Geelong. Siden det tok litt tid å si hade til alle de vi hadde blitt godt kjent med kom vi oss litt sent avgårde, og da det begynte å bli mørkt før vi rakk å komme frem til Geelong, bestemte vi oss bare for å stoppe på en rastestopp å sove for natten.
Egentlig liker jeg ikke å stoppe på disse rasteplassene, for de er ved veien og det kjører store bråkete lastebiler langs motorveien hele natten lang = dårlig søvn. I tillegg er det ikke alle av de som har toalett, og når det er så nært veien, kan man ikke bare trekke ned buksa å pisse i en busk, med mindre man ikke har noe i mot å gå langt for å finne en plass som ikke kan sees langs veien, eller at noen ser deg.

Uansett, dagen etter kom vi til Geelong, og vi fant oss nok en parkeringplass hvor man kan sette ut båten sin. Disse plassene pleier å være gratis, og med tanke på alle bilene som alltid sto der, er det nok en populær plass.
Dagen vi ankom slappet vi bare av, siden vi er så late må vi jo slappe av etter en måned med hardt arbeid. Er jo ingen av oss som er vant til noe hardt arbeid. Det er uansett godt å kunne slappe av litt. Med tanke på utslettene mine burde jeg ikke være så mye i solen uansett, og det blir alt for varmt å ha på seg en langarmet genser når det er 30 grader, om ikke mer i solen. 

Dagen etter gikk vi en tur inn til sentrum av Geelong for å se litt rundt og finne oss litt wifi, så vi kunne oppdatere apper og laste ned litt smått å se på. Det er virkelig trist hvor avhengig man egentlig er av teknologi og internett nå til dags. Det er jo ikke slik at vi MÅ ha internett, at vi MÅ oppdatere appene våre, men enkelte apper fungerer ikke lengere når det kommer ut en ny oppdatering, og da er det slik at skal vi bruke den appen, har vi ikke noe annet valg. Det er ikke slik at vi trenger å gjøre det hele tiden. Det er bare et valg vi har valgt å ta. 

Etter vi hadde fått oppdatert appene våre gikk vi til bryggeriene de har i Geelong; Little Creature og White Rabbit. De har lokalene sine side om side og da fikk vi slått to fluer i en smekk. Er en stund siden vi har smakt på skikkelig øl, da vi kun kjøpte billig greier da vi bodde i Ardmona. Høres nesten ut som vi er alkoholikere, men man har jo forskjellige interesser og ølsmaking er en av våre. Er jo ikke slik at vi ender opp med å drikke så mye øl, da vi deler på tastingbrettene, hvor hvert glass er 150 - 200 ml, noen ganger mindre)
Little Creature hadde de klassiske ølene, som man finner over alt egentlig. Pils, pale ale, dark ale, bright ale, ipa osv. De 4 vi smakte var gode, men ikke noe spennende, det føltes som man hadde smakt det før. White Rabbit derimot hadde et helt annet utvalg, bortsett fra pale ale og dark ale. De hadde white ale, og en del surøl. Før vi dro til Australia begynte jeg å smake på en øl type som er helt annerledes enn alt det andre jeg noen gang har smak, altså surøl. De synes jeg er kjempe gode. Selvfølgelig ikke alle er like spennende men ja, White Rabbit hadde et spennende ølutvalg utenom det vanlige. Skulle gjerne fått kjøpt deres øl i Norge. 

Vi slappet av igjen på fredagen, da all gåingen fra dagen før (over 10 km) gjorde at jeg nok en gang fikk vondt i hoften, den hadde vist ikke blitt helt bra enda, og jeg vet at jeg kommer nok til å få litt problemer med den fremover desverre. Har heldigvis holdt ut i over 6 mnd uten store problemer så skal ikke klage på det :)

Nå er vi kommet inn i måned mars, det betyr at nå er sommeren offisielt over her i Australia, men det betyr også at vinteren er offisielt over for dere der hjemme i Norge. Jeg tenker det ikke føles slik verken for oss eller for dere, men dere kan tenke at forhåpentligvis vil vær og natur osv bare bli bedre og bedre (noen ganger verre, men slik er det bare i Norge) mens her i Australia vil det bli værre (selv om det fortsatt kommer til å være bra :D)

På lørdagen opplevde vi på en måte noe nytt igjen, men for å holde dette innlegget kort, vil jeg fortelle om dette neste gang. Håper dere som har hatt vinterferie forrige uke koste dere masse, og at alt er bra med dere alle sammen. Husk jeg er glad i dere!


-Ida

hits