1 week done!

Da har jeg vært i Emmen i ei uke, og det har vært en fantastisk uke, men utrolig kald. Hadde håpet det skulle være litt varmere her i enn det er i Roskilde, men neida, så heldig er ikke jeg. Har sett at noen andre i klassen min har rundt 10-13 grader, men vi har rundt 2-3 grader. Det har også vært helt nede på -6 og oppe på 4. Ser at det er meldt 7-8 grader på torsdagen, så får håpe det blir sol den dagen, slik at det blir fint vær.

 
Slipper zebraene inn                                                        Forer BonoGiraffer har veldig lang tunge


Zebra gjengen nyter sola.

 
Fine fine!                                                                    Flytter på impalaene


 
Burgertid                                                                       Flodehest, de gaper slik for de vil ha mat


Synes egentlig flodehestene er stygge8 stk er det i dyreparken

 
Zahra                                                                                  Impalaene


 
De er så fiiiine :D                                                             Lillegutt, han er 1 mndGiraffene


Inngangen til Emmen Zoo


Sykler til jobb hver dag.
 

Ja, som sagt tidligere er det stort sett det samme jeg gjør hver dag, og det er veldig tungt arbeide. Nesehorn dritt veier veldig mye, og jeg er helt utslitt etter en dag. Torsdag og fredagen måtte vi også ut i anlegget for å hakke is, da vannet hadde fryst. Det var også tungt, og i dag har vondt i både skulder og arm. Savanne avdelingen er virkelig en tung avdeling, og det er virkelig godt å kjenne at man er sliten.
Jeg har også fått litt tid til å gå rundt i parken og se på andre dyr, men har ikke rukket og gå rundt i hele parken enda, så jeg har ikke sett tigrene eller løvene, men det håper jeg at jeg får tid til i løpet av de neste 3 ukene.


Vannbukk

 
Gnu                                                                                     Nesehornet Kusini uteSitronhai og en eller annen rokke


Gekko


Dvergkrokodille

 
Krokodille                                                                             Beltedyr


Elefanten ute


En eller annan hønseart


 
Ape 1                                                                                    Ape 2Foss inne i Afrika huset


Piraja


Brillebjørn


Præriehund


En kroket, noe vi får hver tirsdag


Surikat med unger holder varmen


Savannedyr ute på "savannen"

 

Denne dyreparken har veldig mange studenter og praktikanter her, og det er noen ny vær dag. Hun jeg har gått med hver dag hadde sin siste uke nå, og er dermed ferdig så jeg vet ikke helt hvem jeg skal jobbe med i neste uke.

Engelsken går helt fint, og de fleste snakker forståelig engelsk, men det er få som er virkelig gode. Har begynt å forstå noen ord på Nederlandsk, men det er et underlig språk, noen av ordene forstår man hva betyr for de er ikke så veldig ulike Norsk eller Dansk.

På fredagen dro jeg og Mathias på en lokal pub, og det var veldig koselig. Kom i prat men noen, men ble ikke kjent. Husker faktisk ikke hva de hett en gang, nedlendere har vanskelige navn. Hehe. Dessuten utaler de v som en f. Noe som er veldig plagsomt, siden de gjør det med engelsken også. Det høres ut som de ikke klarer å snakke. De sier fery (very) og eferything (everything) veldig mye. Og han ene som er "sjef" for savannen (safanna) heter Vinsent, men utales Finsent. Jaja.

Jeg begynner å bli syk, er forkjølet og har vondt i halsen, er ikke vant til at det er så kaldt. Såver faktisk med klær på; nattbukse og langermet genser, og jeg MÅ ha hendene under dyna ellers fryser jeg på dem.

Ellers er det en del rart her i Nederland, slik som dette;


Rusbrus som er 0,7 l


Ferdig hamburger i pakke, med både burgern og brødet


Ferdig pølse i brød


Mann som sykler med tresko.

Hva synes du?

 

-Ida

hits