Show must go on!

Sydney er en flott plass, og jeg forstår godt hvorfor det er så mange som bor der. Både sentrum og forstadene rundt er flotte, spesielt de ved kysten, da jeg har en liten forkjærlighet for kyst og sjø. Uansett hvor flott Sydney er, var det på tide å reise videre.

Tirsdag den 10 januar hadde jeg bursdag og da ble jeg 27 år. Nå nærmer det seg mer og mer 30. Husker jeg en gang så et bursdagskort hvor det sto; 20 år = Jeeei, 21 -24 år = Jeeei, 25 år = jeei? og så jo mer man nærmer seg 30 så blir det mer som neeeei, eller noe i den duren, husker ikke helt. Poenget er at jeg har aldri tenkt neei, før nå. Har liksom følt meg ung fortsatt, nå er jeg jo enda ung, men jeg har følt at jeg er yngre, en på 21-22 år, men nå følte jeg for første gang at tiden går for fort og jeg begynner faktisk å bli voksen. Veldig voksen, men uten både jobb og utdanning, følte jeg plutselig fikk det veldig travelt med å komme meg hjem og fortsette utdanningen min. Etter noen timer med freakout gikk det over og nå tenker jeg ikke mye over det. Det er vel slik det er med de fleste.

Uansett, dagen ble roligere enn jeg hadde sett for meg før vi dro til Australia, da så jeg for meg at vi hadde funnet noen å reise med eller var på et hostel, så vi kom til å feste, men slik ble den ikke. Jeg klager ikke, jeg hadde en fantastisk dag med piknikk til lunch (reeeeker <3), serie titting og litt spilling, før enchiladas til middag. Skulle egentlig på stranden å kose oss også, men været sa noe annet.

Dagen etter bestemte vi oss for å dra videre, men først måtte vi finne en plass å vaske klær, da det begynte å bli lite undertøy for både meg og Christer. Da vi var på vei inn i bilen og kjøre videre, så jeg skuespilleren Shane Withington (han som spiller John Palmer i Home and Away for de som bryr seg om det, hehe) tilfeldigvis gående forbi bilen vår. Jeg glemte helt å ta bilde, men forhåpentligvis får jeg kanskje se/møte noen av skuespillerne neste gang vi besøker Palm Beach.
Vi dro så til en plass som heter Port Kembla, som er litt sør for Wollongong. Det var en strand der, med en parkeringsplass som hadde gratis parkering og ingen skilt som forbyr camping. De hadde dessuten også et utendørsbasseng som var gratis å bade i. Siden vi syntes plassen var så flott, ble vi der i noen dager. Eneste som var litt kjipt var at bassenget stengte klokken 7 og da stengte de også toalettene, så jeg måtte holde meg fra 7 på kvelden til 7 på morgenen da de åpnet igjen. Det gikk bra, men det var litt tungt en dag da det var veeeldig varmt, og jeg kunne ikke bare drikke så mye vann som jeg ville på kvelden.

I nærheten hadde de et buddhist tempel, det største buddhist tempelet på den sørlige halvkule. Nan Tien Temple heter det og det var kjempe flott. Desverre fikk jeg ikke kommet å sett inn i Pagoden, da jeg ikke kunne gå inn med skjørt og singlett. Jeg fikk skiftet til knebukse å lånt meg et skjerf for å dekke skuldrene mine til resten av tempelet, men gadd ikke gå tilbake for å se i Pagoden, da den var et lite stykke unna. Det var flott å se hvordan det er i andre religioners "gudshus", lærte litt om buddhismen også. Lærte vel litt på skolen en gang i tiden og, men slik glemmer man jo så fort, hehe.

Bare et lite utvalg av de mange statuene som befant seg utenfor tempelet.

Ellers slappet vi bare av med å sole oss litt på stranden og badet. Fikk endelig brukt bodyboardene igjen også. Begynner å få til å surfe bortover bølgene nå, det er faktisk kjempe gøy. Får desverre litt vondt på magen så må få kjøpt meg en badedrakt eller en badegenser. Jeg fikk heldigvis ikke like mye arr som Christer fikk på brystet, dakar gutten min :P

På søndagen dro vi videre igjen, og denne gangen ble det Canberra, Australias hovedstad. Nå tror jeg det kanskje er en del av dere som trodde det var Sydney som var hovedstaden, men neida, Canberra er hovedstaden. Det er en plass det ikke er så alt for mange som verken har hørt om eller har besøkt, flere av de vi har møtt har ikke gjort det, eller tenkt til å gjøre det. Canberra befinner seg i Australias minste stat; Australian Capital Territory, og vi har nå besøkt 5 av 8 Australske stater.
Jeg syntes det bare var på sin plass å dra dit og det angrer vi ikke på heller. Canberra er en by som er litt større enn Trondheim, men den er inn i landet, og eneste bademulighetene de har, er en oppdemmnet elv, som dermed har blitt en innsjø. Vi fikk ikke muligheten til å prøve å bade, men vi hadde en flott tid der uansett. Må si jeg virkelig likte denne byen.

Vi fant oss en plass med gratis parkering litt unna selve sentrum, rett ved "innsjøen" hvor de hadde toalett. Toalettet stengte klokken 9 på kvelden, og så var den automatisk, med touch for å låse toalettet og skylle ned på do. Det ble også spilt av litt musikk, ganske dårlig musikk men uansett, fancy toalett.

Dag 1 i Canberra dro vi å besøkte Australias krigsminnehus. Det var gratis så da kunne vi like så greit dra en tur å se på det som var. Det er på en måte et krigsmuseum og nå er ikke jeg egentlig veldig glad i krig og slikt, jeg liker vel mest å bare være dum å uvitende i stedet for å høre om de millioner som har blitt drept eller de som faktisk har drept andre.
I bygget hadde de forskjellige avdelinger, hvor de to største var første og andre verdenskrig, deretter hadde de en utstilling med de forskjellige krigene fra etter WW2 til i dag. Det eneste som kanskje var litt mer spennende enn historietimene på skolen, var at vi fikk mer innblikk i Australia sin deltagelse i de forskjellige krigene, noe som vi ikke lærte mye om på skolen, selvfølgelig. Det siste vi så på var en minnesvegg hvor alle som ble drept under WW1 og WW2 sto listet opp. Selv om jeg ikke liker krig, gjorde hele oppholdet inntrykk, og tankene mine går ut til alle som har deltatt/deltar på en eller annen måte i kriger rundt om i verden. Det er helt forferdelig det som skjer enkelte plasser, men desverre er det noen ganger ganske så nødvendig også.

Deretter dro vi til en utsiktspunkt hvor vi så nesten "hele" Canberra fra. Der spiste vi lunch og koste oss.

Til sist dro vi til Nasjonalmuseet, som også var gratis. Vi hadde bare 2 timer på oss, og rakk dermed ikke alt, men vi fikk sett en del. De 2 mest spennende utstillingene syntes jeg var Australias historie, altså fra da Engelskmennene kom til Australia og syntes natur å dyreliv var spennende, og den andre utstillingen var enkelthistorier fra forskjellige aborginerstammer.

Dag 2 var rolig frem til vi tok oss en tur ut for å smake på litt øl fra et litt større mikrobryggeri, hvor vi deretter tok turen til en restaurant hvor man hadde mulighet til å låne forskjellige spill. Vi startet med å spille UNO før maten og deretter prøde vi oss på 2 andre spill. Det første var The Hive, som gikk ut på å omringe dronningbien til motstanderen, de forskjellige brikkene man hadde kunne flyttes forskjellig, litt som sjakk. Det andre spillet vi prøvde husker jeg ikke hva hett, men det gikk ut på å legge ned et kort, som deretter bygget en sti som brikken din måtte følge, målet var å ikke havne utenfor brettet. Veldig hyggelig kveld, morsomt å få prøvd ut litt forskjellige spill. Skulle ønske det var flere slike plasser i Norge.

Dag 3 tok vi turen til Nasjonal Galleriet og så litt på de forskjellige tingene der og. Jeg har aldri vært på noe stort galleri før, så det var en ny opplevelse for meg. Kan ikke si jeg er spesielt interessert i malerier og slikt, og moderne kunst forstår jeg meg ikke på, hehe. Men kunst fra Aborginerne var virkelig spennende. Jeg liker den teknikken de har med å male ting med prikker, altså en og en prikk. Det var et stort maleri hvor det på avstand så ut som et hvitt lerret med mange svarte streker, men når man kom nærmere så man at strekene besto av prikker. Det måtte ha tatt uendelig lang tid å male det. Men ja det var virkelig fantastisk kunst. Skulle gjerne sotte å sett på når de malte de forskjellige tingene. Spennende teknikk de bruker (husker ikke hva den heter). Ellers var det mye annet der også som jeg ikke syntes var noe spennede, og det var noen skulpturer fra indisk og asiatisk tid. Noen var fra før kristus og andre 12-, 13- og 14-hundretallet. Spennende det også.

Begge bildene er av Aborginerkunst, vakkert må jeg bare få sagt nok en gang.

Til slutt tok vi turen opp til parlamentet og ble med på en guidet tur for å høre litt om det politiske som skjer her i landet. Nå skal det sies at politikk er jeg like interessert i som krig, men det er alltid greit å lære litt nytt. Selv om jeg kanskje tror det gikk like raskt ut igjen som det kom inn. Ikke forsto jeg alt som ble sagt heller.
Det som er litt spennende med parlamentet er at det er ikke så alt for lenge siden det ble bygd, og alt var veldig godt planlaget, hvor det meste rundt bygget er bygget i en sirkel rundt, til og med bilveien (som dere ser på et av bildene under her). Nå er dette det første parlamentet jeg noen gang har vært å sett på, så jeg kan ikke si at det er mye eller mindre flottere en det og det, men det så ut som et flott bygg. Var også mulighet til å ta heisen opp til taket å se på utsikten der i fra. De hadde til og med lagt gress  der, hehe.

Torsdagen dro vi videre igjen, og tilbake til kysten for så å ta kystveien til Melbourne. Vi har ikke funnet noen plass som vi kunne tenkt oss å være i noen dager, før nå, så vi har bare kjørt sørvestover, men befinner oss i dette øyeblikket i en plass som heter Paynesville. Vi har passert grensen over til Victoria og er nå på vei vest mot Melbourne. Hadde planlagt å slappe av å bare bade litt og bruke bodyboardene våre, men Christer har klart å ødelagt trommehinnen sin og derfor må han vente med det til den har blitt bra igjen, og det er ikke like gøy å bade for seg selv synes nå jeg. Vet ikke hvor lenge vi kommer til å være i området, men planen er å være i/rundt Melbourne den 26 januar, for da er det nasjonaldagen her i Australia og det hadde vært gøy å se hva de finner på i en av de store byene.

En dag dro vi å badet i noen Rock Pools (før Christer innså at trommehinnen hadde sprukket).

Ellers har vi prøvd oss på kenguru pølser, som var ganske kjedelige på smak, men tror jeg liker kenguru.

Jeg har også kjøpt meg en ny bamse, en Ocelot, som er fra Minecraft. (Hadde et gavekort på en spillbutikk, og fant ikke så mye annet å bruke pengene på :P)

I går plukket vi også opp en haiker, som mest sannsynlig hadde stått ute i solen en god stund og svettet, for han stinket, hehe. Dagens gode gjerning :)

Vi har det flott, noen dager er varme og noen er kalde.
Stay put, så kommer det flere oppdateringer fra denne kanten!

Forresten er bildet i toppen tatt av Christer i en plass som heter Guerilla Bay. Vi gikk en tur i skogen og kom over denne klippen. På enden der han står går det rett ned i havet og mange andre små klipper. Gjett om jeg var dødsredd for å gå ut dit. Var nesten så jeg krøp begge veiene. PingleIda!


-Ida

En dag i Sydney

Hei hei alle sammen, håper dere har hadt en flott helg.

I forrige innlegg skrev jeg at vi hadde tenkt oss en tur inn til sentrum på lørdagen, men vi fant ut at vi ikke gadd, siden det var helg, og sikkert alt for mange folk der. Hadde sikkert ikke spilt noen rolle da det er høysesong for å besøke Sydney på denne tiden av året, og det er nok like mange mennesker her hver dag. Uansett. Vi brukte helgen på å slappe av ute i solen og litt spilling selvfølgelig. I går dro vi også en tur på stranden og koste oss. Ellers har vi grillet mat både til lunch og middag, noe som er lett siden de har disse offentlige grillene nesten over alt.

I dag derimot, bestemte vi oss for å endelig ta turen inn til sentrum. Verken jeg eller Christer er spesielt glad i å gå rundt i en storby uten mål og mening, så vi bestemte oss dermed for å ta turen til Taronga Zoo. Denne dyreparken er en av de få parkene jeg vet om som er plassert ganske så nært sentrum. Noe som er en bra og dårlig ting hvis man tenker på det. Nå skal dere få slippe å høre mine meninger om hva jeg synes om dette, da det sikkert blir langt og kjedelig for de av dere som ikke interesserer dere om saken, men når jeg no først faktisk holder på å utdanne meg som dyrepasser er det ganske naturlig at jeg tenker kanskje litt mye over gjennomsnittet om slike ting.  Uansett skal ikke dette bli et langt å kjedelig innlegg, så jeg tror faktisk jeg avslutter denne "diskusjonen" om dyreparken og viser dere heller en del bilder av det som var å se.

Vet ikke helt hvor godt det vises på bildene men som dere da kanskje kan se, er noen av innhegningene store og flotte, mens andre kanskje litt i det minste laget av hva jeg synes burde være rett. Alt i alt vil jeg uansett si at til å være så sentrumsnært var det en ganske flott dyrepark, veldig mange forskjellige dyr å se, faktisk en del forskjellige dyr som jeg aldri noen gang verken har hørt om eller sett før, så det er jo et pluss i boken. Man kan faktisk bli lei av å se de samme dyrene over alt, så det er en god ting at de har litt uvanlige dyr.

Etter parken, tok vi en gondolhei nei til sjøen for så å ta en båt over til sentrum. Tok vel ikke mere enn 10-12 minutter så var vi på andre siden. På veien dit fikk vi flott utsikt til både Harbour Bridge, Sydney sentrum og Opera huset. Vi tok oss en liten tur nærmere operahuset før vi tok bena fatt og gikk over bruen til andre siden før vi til syvende og sist dro hjem.

Vi har ikke gått så veldig mye de siste ukene/dagene og til sammen i dag gikk vi sikkert over en mil og bena er helt døde. Egentlig er hele kroppen litt død, og kommer sikkert til å ligge langflat ut i morgen. Hehe.

Håper dere likte bildene, så snakkes vi snart igjen.


-Ida

Nytt år, flere muligheter!

Hei hei familie og venner og riktig godt nytt år! Kanskje litt sent, da vi allerede er på den 6. januar, men bedre sent enn aldri, er det vel noe som heter.
Snart 2 uker siden forrige innlegg, og det har skjedd veldig lite siden sist, men samtidelig ganske mye, og jeg starter som alltid der jeg avsluttet sist innlegg!

Da jeg skrev til dere sist, var det den 24 desember og dere der hjemme hadde nettop startet dagen. For min del gikk jeg og la meg, da vår store dag ble den 25. Det ble ingen normal jul denne gangen, men det viste vi jo allerede fra før av. Cecilie kom tidlig ettermiddag og vi startet kvelden tidlig med litt gløgg som vi hadde vært å fått tak i på ikea. Med en flaske rødvin ble det en suksess. Jeg og Christer sto for middagen, som ble ribbe med pølse, surkål, rødkål, erterstuing, svisker og brunsaus. Så norsk som vi klarte å få det til. Selv er jeg vandt til å spise pinnekjøtt på julaften, men vi fikk ikke tak i noe tilsvarende av det. Akevitt hadde vi også fått til maten, og med multe(syltetøy)krem ble middagen en suksess. Deretter ble det gaveåpning. Når man reiser rundt slik som vi gjør, blir det ikke mange gavene, men det er heller ikke det som er det viktigste, og vi storkoste oss gløgg i hjel den dagen.

Etter det gjorde vi ikke så veldig mye. En dag var  vi en tur i botanisk hage å så litt på blomster og trer. De hadde en egen avdeling med subarktiske planter, noe som tydeligvis er et sjeldent syn i botaniske hager. Nå er ikke jeg akkurat den som synes blomster og trer er så veldig spennende å se på, men dette var faktisk en flott hage. Vi dro også en tur ut på byen om kvelden på pubcrawl, var også heldige å få spandert på oss øl.

En annen dag dro jeg og Christer på en matfestival de har i Hobart hvert år; Taste Of Tasmania. Der er det mange boder som tilbyr mat og drikke. Det som var litt kjipt er at de hadde satt opp forskjellige turer; vintur, ostetur, sørtasmania tur osv. Disse turene kostet veldig mye penger og det var forskjellige turer hver dag, så vi dro ikke på noen av disse. Dermed ble det ganske dyrt å skulle smake på det forskjellige de hadde å tilby, så vi nøyde oss oss med 3 forskjellige mindre retter og noen forskjellige øl. Jeg må si at både mat og drikke de har i Tasmania er fantastisk, og det beste jeg kom over var noen laksepølser med pinjekjerner og feta ost! FANTASTISKE!

Den 29 desember dro vi oppover til Devonport igjen siden vi skulle tilbake til fastlandet igjen. Opprinnelig var planen vår å feire nyttår i Melbourne, men siden vi fikk lite tid ned før vi dro til Tasmania og ikke rakk Sydney, bestemte vi oss for å kjøre hele veien opp fra Melbourn til Sydney så jeg kunne få sett fyrverkeriet fra Harbour Bridge, noe jeg har ønsket siden første gang jeg så det på TV.  Vi skulle jo opp til Sydney uansett, bare bruke litt lengere tid opp da. Heldigvis har jeg verdens beste kjereste som ville kjøre det lange stykket så jeg skulle få det med meg. Tenk hvor heldig jeg er som har han!

Vi hadde leid oss en leilighet for 2 netter i en forstad litt nord i Sydney og kom oss dit i 3 tiden den 31 desember, etter ca 12 timer kjøring fordelt på 2 dager. Vi kjøpte en ferdig grillet kylling og koste oss med det, før vi dro ned til sentrum, hvor sikkert mange flere 10 tusen andre mennesker også befant seg. Vi hadde fått tak i noen biletter til et arragement i en park like ved så vi fikk god utsikt og slapp å lete etter en plass for å se noe. Neste gang tror jeg vi heller leter etter noe, siden det var veldig dyrt for alkohol der. Uansett, midnatt nermet seg og kom til slutt. Etter 13 minutter med fantastisk show, kunne jeg endelig huke enda en ting av fra min bucketlist. Var det bedre enn på tv? JA Var det verd det? JA Vil jeg se det igjen? DEFINITIVT. Jeg som elsker fyrverkeri var 13 minutter i himmelen, det var bare meg og Christer som eksisterte i disse minuttene (Og den lille gutten som satt på skuldrene til faren sin forran meg :P). Det var bare så fantastisk at jeg til og med felte noen gledestårer. Kanskje litt flaut å innrømme det, men ja. Jeg var LYKKELIG.

Etter det har vi faktisk ikke gjort så alt for mye. Slappet av for det meste. Har fikset årsregistrering av bilen (brukt enda mere sure penger, det er virkelig dyrt med bil) og en dag dro vi opp til Palm Beach. Det er der de spiller inn min favoritt serie Home and Away. Vi måtte selvfølgelig dit en tur å se. Det er sommer her nå, så skuespillerne har ferie så fikk ikke møtt noen av dem desverre, men det var gøy å se byggene som blir brukt som restauranten Salt, surferklubben, stranden, kafeen og Alf sin bait shop. Vi tenker å reise ut fra Australia igjen fra Sydney så vi skal innom igjen så håper vi får møtt skuespillerne da!

Som sagt har vi bare slappet av siden det. Kjøpt oss noen kontrollere som vi bruker til å spille på nettbrettene våre med. Vi spiller stort sett Minecraft, men har også lastet ned en playstation 1 emulator, så jeg spiller Spyro the Dragon. Det er mitt barndomsspill, hvor Christer spiler Zelda. Vi har funnet ut at det er godt å slappe av litt innimellom også. Det å skulle oppsøke og oppleve noe HVER dag begynner å bli slitsomt, og vi slapper derfor litt mer av nå. Været har heller ikke vært på topp siden nyttår, og i dag var første solskinnsdag siden vi kom hit og dermed ble det en tur til Stranden.
Ellers enn det har vi funnet oss en parkeringsplass hvor man kan stå om natten rett ved en bukt. Det er et flott område hvor de til og med har toalett. Dusj har vi vært nødt til å finne ved stranden. Det er kun kaldt vann, men hva gjør man ikke for å bo gratis. I og rundt Sydney er det super dyrt for camping. En plass var det ca 350 natten, så vi har ved å campet her gratis i 4 netter spart 1400 kr som vi kan bruke på andre ting :) På grunn av været har vi ikke vært i sentrum enda, utenom på nyttårsaften, men vi tenker å ta en tur dit i morgen. Vi vet ikke hvor lenge vi blir i Sydney området enda, men planen er å dra sørover og til slutt ende opp i Melbourne igjen etter det.
For første gang har vi ikke noen plass vi trenger å være til et spesifikk tidspunkt, så vi tar alt med ro.

Håper alle dere lesere hadde en flott jul og en fantastisk nyttårsaften. Snart befinner jeg meg vel i denne posisjonen igjen for å oppdatere dere om reisen vår.-Ida

hits