Dierenpark Emmen Zoo

Snart er første uke ferdig, og den har vært bra!

Første dagen begynte vi klokken 09.00, og vi syklet til dyreparken. Det tok rundt 25 minutter, og var ikke vanskelig å finne fram, spesielt siden herr Meppelink viste oss ca hvor vi skulle sykle dagen før.
Da vi kom dit skrev vi under på noen papirer, for å bekrefte oppholdet. Deretter ventet vi på ei annen jente, som også skulle være der i praksis. Etter det, ble vi vist til klesavdelingen, hvor vi fikk utlevert klær; foret arbeidsbukse, t-shorte, flisjakke og ytterjakke, etter det kom de personene som er på de forskjellige avdelingene og hentet oss. Mathias startet på avdelingen som heter "Baboons (bavian) and great lake" Den avdelingen består i hovedsak av bavianer, lemur, kenguru, emu, pelikaner og colobus ape. Jeg starter på Savannah and hippos, som består i hovedsak av zebra, giraff, nesehorn, præriehund, flodehest og impalas.

Dagen startet med pause, for det har de vær dag klokken 10.00, og så er det lunch 12.15-12.45 og en liten pause igjen klokken 15.00. Dagen varer fra 07.30 til 17.00, noe som er VELDIG lenmge synes jeg.

Først fikk jeg en liten omvisning hos dyre, og hvor ting var, og hvordan det funket. Dyrepasseren (Finsent) var veldig hyggelig, men han er ikke så alt for god i engelsk, men vi forstår hverandre fordetDeretter startet jeg med og rengjøre innendørsanleggene hos dyrene, noe som  tar litt tid, da det er for kaldt og glatt ute (pågrunn av is og snø), siden dyrene på flyttes veldig mye på, og det er det bare noen få dyrepassere på avdelingen som kan, så man må vente til de kan flytte dyrene. Så dro vi til nesehornene og gjore rent der. Dagen avsluttes med å gå en runde hos dyrene for å se at de har det bra og låses inne. På denne runden gikk vi innom hos vannbukkene, gnuene, strutsene og flodehestene.

 

Sykle til Zoo


Zoo inngang


Inngang


Giraffene


Impalaene


Nesehornet Zarha


Flodehestene


De åpner munnen i håp om å få mat


Synes de er skikkelig stygge jeg
Præriehunden sitter på vakt


Burger middag og øl


Flytter på impalaene


Mamma zebra


Lille zebra, som er født den 13. desember


Zebra


Giraffer er virkelig høye, og skikkelig awsome.


Jeg mater Bono. Giraffer har veldig lang tunge, de kan slikke seg i øret med den.


Zebra i utegården


Noen av savannedyrene kunne være ute, her er det kusini(nesehornet) og noen vannbukker


Surikat mor med to unger holder på varmen


Vær tirsdag får vi en slik. Kroket heter det og er noe som er frityrstekt, med kjøtt og ost og noe annet i =P


Zebraene blir flyttet på.

 

Det er stort sett det samme som skjer vær dag, starter med å gjøre rent hos zebra, så impala, giraff og til slutt nesehornene. Det er en god del venting på dyrepasserene, så man blir fort lei. Jeg er dødsliten i fotene mine, og det gjør vondt og stå oppreist. Skal finne sengen min hvert øyeblikk  nå og sove helt til 06.00 i morgen, som blir siste dagen før helgen. Det skal bli virkeig godt. Tenker jeg legger til flere bilder og forteller om dagene mine i morgen, men som sagt er det stort sett det samme som skjer hver dag, med noen endringer.

 

Hva synes du? Er dette noe du ville jobbet med?

 

 

-Ida

Emmen!

Hallo!

Har vært så sliten at jeg har ikke orket å blogge siden jeg kom, men jeg er nå i Emmen.

Flyet gikk 10.00 fra København til Amsterdam, derifra tok vi tog til Emmen. Da vi kom fram til Emmen kom familien vi leier hos og hentet oss. På flyplassen var det ei dame som snakket om at det er snø en eller annen plass i Nederland, det hørtes ut som om det var i Nord, og jo nærmere vi kom Emmen, jo mere snø ble det.
Vi var jo ikke ikke vant til at butikkene er stengt på søndager, så vi fikk ikke kjøpt noe mat, men fru Meppelink varmet aspargessuppe til oss, og vi fikk litt brød og pålegg slik at vi hadde til morgen dagen.

Leiligheten er middels stor, men kjøkken, 2 soverom (det ene er oppe) og stue. Det som er så merkelig er at alt er gassdrevet, både varme, komfyr og vann.

Mathias

 
Flate Nederland                                                                                        Toget


 
Frost/snø på markene                                                                                   Mere snø på markene


 
Togstasjon i Emmen, mye snø                                                           kjøkkenet


 
Mnitt soverom                                                                                         Stue


 
Stue                                                                                                        Liten gang og kjøkken


 
Stue med stuebord                                                                                         Trapp opp


 
Der hvor Mathias sover                                                                         Strikketøy

 

Skriver om hvordan første dagen gikk, og hvordan de andre dagene har vært i morgen, da jeg er sliten og vil spille litt Neverwinter med Christer og legge meg om en times tid, er døds sliten.

 

Håper dere har det fint, og gleder dere til å se videre om hva jeg driver med, er faktisk ganske spennende!

 

-Ida

TittTei!

Ja så ble det helt stopp i blogginga, I dont know why egentlig.

Det siste jeg blogget om var at vi holdt på med "makemake" og klippekurs, altså at vi laget ting av isopor og sementlignende gugge :P Jeg vil si at alle var ganske fornøyde med resultatene sine.


Her skulle vi bare endre utseende, så det ikke bare var en "trekasse"


Her ble det laget et tre, og endret bakgrunnsfargen, da det skulle være Australia tema


Her skulle det bare bli en 3D aktig bakgrunn


Laget en aktivitet til apene


Her ble det laget et "basseng" til skilpaddene, da de opprinnelig lever i sumpen


Her ble det laget klipper på veggen, husker ikke hvilket dyr som skulle være her. Nyskjerrig ape tittet ofte på


Her ble treet som var der fra før endret, og lagt inn "røtter" som noen skilpadder skulle være i.

Jeg dro altså hjem til Trondheim i jula for å være med mamma og pappan min <3 Det ble en fin julefeiring, og den 28 desember kom Christer til Trondheim også, og vi fikk ei uke sammen, før jeg dro hjem til Roskilde den 5 januar.


Hadde fått julehefte og pysj da jeg kom hjem :DKalkun på nyttårsaften, og jeg har klippt lugg igjenn :)


Ribbemiddag med min kjære og bursdagsblomster fra mamma :)

 

Den første uka på skolen hadde vi stort sett kulturforståelse og Engelsk, vi snakker en god del engelsk og har litt om hva vi kan forvente når vi skal til utlande, og hvordan vi burde oppføre/klæ oss. Så dro vi innom København zoo med klassen og fikk vært litt bak "kulissene" hos gorillaen, og holdt litt krypdyr.

 

De to siste ukene har det vært det samme, Engelsk, arv og produksjons-prosjekt, kulturforståelse, adferd og PIU(praktik i utlandet). Nå er det bare 2 dager igjenn til jeg skal til utlandet!

Det meste er klart og planlagt, men har ikke pakket enda. Jeg har skrevet et pakkeliste så det skal gå greit. Jeg skal til Nederland, Emmen, og så jobbe hos Dierenpark Emmen Zoo.
Jeg skal reise med Mathias i klassen og vi har fått lov og bo hos en familie som pleier og ta i mot utvekslingsstudenter. De har vist en leilighet med 2 soverom, eget kjøkken og bad + internett, så det skal bli greit. Ellers får vi låne sykkel så vi slipper å tenke på å ta buss til og fra jobb. Jeg begynner å glede meg, men gruer meg samtidelig masse. Nå blir jeg NØDT til å snakke engelsk, og forstår de ikke det jeg sier, er det ingen vits å prøve å snakke på Norsk, men tror det skal gå greit :)

Fant en film på YouTube fra Emmen Zoo, og det ser ut som en flott park, hvor dyrene har store områder og boltre seg på, og det er bra :)


 

Ellers har jeg hadt en liten periode nå i nesten 2 uker da jeg ikke har vert helt på topp psykisk. Den 10 Januar fylte jeg 24 år og det er den første bursdagen jeg har vært helt alene og aldri følt meg mer ensom enn da, og ting blei ikke bedre. Det endte med at jeg fant ut at nå gidder jeg ikke ta mer medisin, vær gang jeg glemmer medisinen får jeg abstinenser; blir svimmel og kvalm, og det giddet jeg ikke mere, pluss at jeg har ikke lyst til å gå på medisin lengre, føles som en "falsk trygghet". Nå har jeg vært medisinfri i 1 og en halv uke og humøret begynner å gå opp igjenn, men ikke uten at jeg nådde bunnen forje helg. Da var alt meningsløst, jeg mente at ingenting var verd noe som helst lengre og det eneste jeg kunne tenke var at å dø måtte vær en form for frihet. Heldigvis kom jeg meg over det, og det ble bare en liten bump in the road.

Ellers har jeg handlet meg garn, og tenkte å prøve på å strikke meg en genser! Blir spennende og se om jeg får til det =P Handlet garn på www.iceyarns.com onsdagskvelden, og fikk det levert på døren i morrest, det er service det :)

 

Ja det ble et langt innlegg dette, og jeg tenker at jeg kommer til å blogge en del mens jeg er i Emmen, men det blir nok ikke hver dag. Håper dere kommer til å fortsette å lese bloggen fremover, for jeg har ikke gitt meg enda :)

 

Har du vært i Nederland før? Noen tips til hva jeg burde oppleve?

 

-Ida

hits