Tropiske Qeensland

Den 28 mai var vestkyst eventyret over og vi tok flyet heeeele veien på tvers av Australia og nord, opp til Cairns! Siden vi startet turen vår i Brisbane, hadde vi fortsatt en del av østkysten igjen som vi ville oppleve.
Dermed tilbrakte vi noen dager i Cairns før vi startet eventyret sørover.

Cairns er en flott liten by. Det var ikke mange muligheter for svømming i områdene (grunnet dårlig strand og krokodiller), men de har opprettet et offentlig basseng med sand ved, så man kan få en kunstig følelse av å være på stranden. Desverre var ikke temperaturen så alt for høyt når vi var der at vi følte for å bade så mye. Vi tok en dag ved bassenget, men fy det var kaldt. Ellers fant vi oss en svensk butikk hvor vi endelig fikk tak i salt lakris. Gud hvor jeg hadde savnet salt lakris de siste 3-4 mnd. Visste ikke at jeg var sååå glad i det en gang. Men det er vel noe med det at når man ikke får tak i ting, vil man gjerne ha det.

Vi tok oss også en en lang gåtur til den botaniske hagen de har i byen. Det var først da vi egentlig merket at vi ikke hadde noen bil lengere. Det var et langt stykke og gå, men det var flott å få rørt litt skikkelig på kroppen igjen. Den botaniske hagen var flott, og det var laget en sti (av planker) som gikk gjennom en flott regnskog. Turen gjennom regnskogen var ikke så alt for lang, men vi fikk opplevd 3 forskjellige "regnskoger" på veien igjennom. Den første var sump skog, hvor bakken var under vann. Neste var papirbark skog, her var bakken litt tørrere, men fortsatt våt, og helt på slutten gikk vi igjennom tropisk palmeskog, hvor bakken var tørr. Syntes det var spennende og kunne oppleve 3 forskjellige typer på et lite kvarter. Ellers var det også annet flott å se på, og selv om vi har vært i en god del botaniske hager rundt i Australia, blir jeg faktisk aldri lei!

 

 

 

- Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits