Pirater og smiledyr!

 

Etter at vi solgt bilen vår bestemte vi oss for at den siste tiden på vestkysten skulle tilbringes et lite stykke sør for Perth, en plass som heter Fremantle (Freo). Vi tok dermed inn på et hostel som heter Pirates og bodde der i 11 dager.

Nå har ikke vi bodd på alt for mange hostel fra før, men jeg må virkelig si at dette hostelet er det beste vi har vært på. De arrangerte ting hver dag, noe var gratis og andre kostet litt penger, men det var fortsatt veldig billig. Vi deltok på det meste som var gratis og det som skjedde i nærheten, men på grunn av at vi begynte å få lite penger dro vi ikke på noen lengere turer. Vi hadde filmkveld, grillet pølser, spiste pizza, drakk vin og var med på en bar og fikk gratis drinker. Desverre var ikke været det beste de 11 dagene vi var der så vi gikk glipp av både surfing og paddleboarding, men fun, det hadde vi.

 

 

 

 

 

 

Freo er en fantastisk plass. Jeg forelsket meg virkelig og er så glad vi bestemte oss for å være der i en lengere periode. Etter å ha reist rundt i campervanen siden november i fjor var det fantastisk godt å kunne slappe av, ha en seng, toalett, varm dusj og ikke minst et kjøkken å lage mat på. Som sagt tidligere var vi ikke så alt for heldig med været. Det var kun noen få dager med regn, men mesteparten av tiden var det rundt 15 -18 grader og overskyet, men vi fikk tatt oss en tur rundt og sett litt.

 

 

En av de mest kjente øyene på vestkysten er Rottnest Island, og den befinner seg like vest for Freo. Denne øyen er en av grunnene til at jeg ville oppleve vestkysten i første omgang, og vi måtte selvfølgelig ta oss råd til å dra dit. Grunnen til at jeg ville dit er fordi at naturen er fantastisk, det er rikt dyreliv, det skal være flott å svømme og snorkle i området, og fordi her finnes den berømte Quokkaen. Den lille krabaten som er kjent for å hele tiden smile (som dere kan se på det første bildet). Denne skapningen finnes kun på noen få plasser, noen øyer og litt på fastlandet. Den er sårbar i naturen da populasjonen er på vei ned, og den er derfor fredet. Det er verken lov å mate eller ta på dem. På grunn av dette er populasojonen på Rottnest Island egentlig veldig stor (8-12 000) og vi hadde ingen problemer med å finne dem.

 

Christer tar bilde av meg som tar bilde av meg selv. Syntes det ble litt kult.

 

 

På instagram kan man finne MANGE #quokkaselfie og det ser veldig lett ut, men jeg kan fortelle dere, etter et titalls med forsøk, det er faktisk ikke så lett. For det første for vi ville ikke forstyrre de, ville ikke gå alt for nære i frykt for å skremme dem, selv om de var VELDIG nyskjerrige skapninger som gjerne kom bort til deg, men de ville ikke se den retningen jeg ville de skulle se, og da ble det ingen vellykkede selfies.

Jeg vil også innformere alle om at quokkaene vi kom over, kom alle bort til oss, vi stort sett satt oss ned ved dem og de kom bort. Som dere kan se på bildet over her har jeg en i fanget, den gikk frivillig opp, vi løftet den ikke, men vi fant ut senere at det var nøtter jeg hadde i sekken den var interesert i. Man skal verken mate eller ta på dem, mest for dyrets sikkerhet men også for vår egen.

 

 

Ellers var det også veldig fin natur der, og jeg trivdes veldig godt. Vi leide oss en sykkel og syklet rundt i flere timer. Desverre var ikke været varmt nok til at vi fikk badet eller snorklet, noe som jeg synes var veldig kjipt, men det var en fantastisk tur uansett.

 

 

 

 

 

 

 

- Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits