Over & under the sea!

Etter vi var ferdige med å slappe av noen dager i Broome startet vår vestkyst reise. Før vi dro til Australia var vestkysten en av topp 5 ting jeg ville oppleve og se her nede. Hvorfor vet jeg egentlig ikke. De fleste kommer for å se østkysten, og det er også der flesteparten av de som bor i Australia befinner seg. Jeg hadde hørt at vestkysten skulle være veldig annerledes og at man bare MÅ oppleve den. Jeg vil si at den skuffet ikke, men hvis du som leser dette noen ganger tenker å reise til Australia, så vil jeg gi deg et GODT råd; skaff deg en 4WD, altså en firehjulstrekker. Selv om det er en god del å se langs hoved veien, er det også så alt for mye vi har gått glipp av, siden vi ikke kunne kjøre på enkelte veier. Kan også si det samme om å kjøre tvers gjennom Australia, så om du skal kjøre i midten og i vest, bruk en 4WD, det er det eneste vi angrer på (og kanskje at vi skulle ønske vi hadde mye mere penger så vi kunne opplevd litt av de mer dyrere tingene)

Uansett, turen sørover startet med et brak, og tusenvis av gresshopper som flydde over veien og kresjet inn i fronten på bilen vår. Det vises ikke så alt for godt på bildet under, men det var sikkert minst 100 av dem. På et tidspunkt måtte vi bare stoppe på en bensinstasjon(det fantes en stasjon for ca hver 200 km) for å vaske vinduene, selv om den bare ble skitten igjen med en gang. Aldri opplevd noe så ille i hele mitt liv, men det var også ganske gøy. Tok en video av det, skal prøve å se om jeg får lastet den opp senere.Exmouth, og bevis på hvor øde det var på nord-vestkysten.

 

Første stopp vi tok var Exmouth/Shark Bay og Coral Bay. Dette er en plass som er kjent for at de har korallrev (som faktisk begynner å komme til live igjen) som man kan se rett i fra stranden. Man trenger ikke å betale for å dra ut med båt for å kunne snorkle å se på det. Noe som passet oss perfekt, da vi ikke akkurat hadde så alt for mye med penger.  (Bensin og gass prisene er SKY HØYE i nord og vest). Vi fikk snorklet og sett ganske fargeløse koraller, og en lilla korall (det er ikke som på bildene altså). Vi fikk også sett en god del fisker, men desverre ingen skilpadder, haier eller skater. Så "langt" sør var det heldigvis ikke like varmt lengre og vi svettet ikke konstant etter vi forlot Coral Bay. Jeg har snorklet før, da jeg var en tur i Egypt for mange år siden, men jeg må si at jeg virkelig fikk et lite kick og kunne tenkt meg å gjøre det igjen flere plasser.
 


 


Etter vi forlot Coral Bay, kom vi over en liten plass som skulle ha en form for festival den ettermiddag/kvelden vi var der. Det var en veldig liten festival, som gikk over helga, men vi var bare der den ene dagen for å se på underholdningen de hadde. Det var et par som danset, noen damer som var oppi i en stang og noen forskjellige som spilte musikk. Litt fargebomber og minifyrverkeri var det også. Alt i alt var det ganske koselig.
 


Neste stopp på planen var Monkey Mia, dette er en world heritage listet area sammen med Shark Bay, hvor vi var å snorklet, og det er en stor turistplass, både for Australske og utlendinger. Men på veien dit stakk vi først innom en plass hvor de hadde noe som heter stromatolitter, algematter. Veldig fasinerende egentlig. Det er småe "klumper" med fossiler av alger. Er ganske vanskelig å forklare, men om du er interessert, finner du forklaring på wikipedia.
 


Neste stopp før Monkey Mia var enda en fasinerende naturting, altså på Shell Beack. Denne stranden og store deler rundt består av millioner av små skjell, noen hele (de øverst) mens de fleste er knust og danner en form for "sand", den er opptil 10 meter dypt og 70 km langt. Vannet har også høy salt innhold og skal vistnok gjøre det lettere å flyte, men dette var den første kaldere dagen vi hadde på lenge og verken jeg eller Chister følte for å hoppe ut i vannet.
Jeg prøvde meg derimot på en av disse kule bildene hvor man hopper høyt i været, og etter et par hundre forsøk klarte jeg og komme meg opp, selv om jeg ser helt tullete ut.
 


Til slutt kom vi oss til Monkey Mia, og grunnen til dette var for at her skulle man kunne få se delfiner. De har daglig foringer av delfinene på stranden og de velger ut noen av de heldige turistene til å få mate dem. Selvfølgelig var sikkert jeg en av de som ønsket det mest i hele verden og dermed kan du tenke deg hvor mange tusen biter hjertet mitt ble knust i da Christer!! ble valgt ut til å få lov å gjøre det (til sammen ble vel 15 stk valgt ut av sikkert mindt 50 stk). Nå ble jeg jo også glad på hannes vegne, i det minste ble en av oss valgt og det var gøy. Disse delfinene er ville delfiner som velger selv om de vil komme inn til morgen matingen. Noen ganger kommer det bare 1-2 delfiner men da vi var der var vi så heldige å få oppleve at det var minst 10 stk der. Det er bare 5 faste delfiner som får mat, og de får bare 3 fisker hver. På den måten blir de ikke avhengige av at de får maten servert, men må også ut å jakte etter fisk selv. Mens vi sto der og de fortalte oss litt om de, ble de utolodige og begynte faktisk å jakte selv, så det var jo ganske gøy å få med seg. Da de endelig fikk mat, var det bare de 5 siste delfinene igjen, resten hadde allerede dratt sin vei. Å se delfiner så nære har også vært en av mine største ønsker, så nå kan jeg krysse det av fra listen min også.
Det var også noen pelikaner der, jeg synes de er så facinerende disse fuglene, spesielt når de lander/tar av i vannet, eller når de gjesper, haha, da ser de ut som de prøver å vrenge hele kroppen. Pene er de også.
 

 

 

 

 

- Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits