Nord-Vest Australia

Hei hei og takk for sist. Håper dere fortsatt følger med å at dere ikke begynner å bli lei av å vente på alle innleggene mine.
Det har vært veldig mye som har skjedd, og dermed blitt lite tid, og jeg henger virkelig etter med bloggingen min. Heldigvis har jeg nå mye tid fremover og blir dermed å oppdatere dere om det som har blitt gjort!

Sommeren har virkelig startet for dere der i nord, og vinteren har virkelig begynt å vise seg her sør. Jeg har måttet kjøpe meg nye klær, og har for første gang på over 10 måneder gått i dongeribukse. Har det alltid vært så ubehagelig? Eller har jeg kanskje bare ikke råd nok til å kjøpe meg en skikkelig god dongeri? Heldigvis fant jeg meg en skikkelig god joggebukse også, og det eneste jeg trenger nå er en jakke. Ikke så veldig lett å finne da det meste de har nå er vinter klær, å da mener jeg boble/forede jakker og skikkelige vintersko (Som UGGS, men nå er jo det faktisk et Australsk merke). Været ligger rundt 18-23 grader vær dag og vi som kommer i fra nord trenger virkelig ingen boble jakke!

Uansett jeg skal fortsette fortellingen om mitt eventyr, og selv om det begynner å bli en stund siden nå ( 2 mnd faktisk) skal jeg prøve å huske så mye jeg kan.

Etter vi forlot Lichfield Nasjonalpark bevegde vi oss vestover, mot en plass som heter Broome. Vi brukte 4 dager dit og så litt av vært. Vi prøvde å dra på krokodillejakt, da både jeg og Christer har veldig lyst til å se krokodiller i naturen. Nå endte vi opp med å bare se en "freshie", altså en ferskvannskrokodille og ingen "salty" (saltvannskrokodille). Jeg synes det er virkelig kjipt at vi ikke fikk sett det, men, men. Man får ikke alltid opplevd alt man ønsker.


Litt mørkt og utydelig, men du kan tydelig se krokodillen i vannet.

Siden det var så umenneskelig varmt i nord, tok vi en dukkert på dette området. Venstre side av veien på bildet øverst til venstre. På de 2 nederste bildene (som er tatt på høyre side av veien) kan du godt se en gulaktig prikk i vannet. Dette er også en krokodille, men ferskvannskrokodillene er ikke like farlige/aggressive som saltvannskrokodillene. Det var en mann med dukkemaske som tok seg en tur først å sjekket at det ikke var noen krokodiller på vår side, vi hadde ALDRI svømt der om det ikke var 110% sikkert. På kvelden tok vi med oss lommelykt og så øynene til minst 5 stk. Det var fantastisk kult!


Vi fikk endelig sett en krageagam! De skal visstnok være vanskelige å få øye på, men juuuhuu! Den lille edderkoppen var bare så søt, at jeg måtte ta den med.


På vei vestover var vi også innom en liten plass hvor de hadde mange av disse trærne -> boab tre. Disse trerne var veldig normale oppe i nord/nord-vest av Ausralia og jeg synes de var facinernede trær. Veldig store!


Vi fikk også endelig sett en stor edderkopp og en bitteliten slange. Nå skal det sies at dette er første gangen så det kryr ikke akkurat av dem her nede.

I Broome bestemte vi oss for å være i noen dager for å slappe av etter 4 intense dager med kjøring og svetting. Vi fant oss en flott camping plass, og var så heldige at vi fikk sjø utsikt. Det var nesten så vi campet rett på stranden. Idyllisk var det, rett og slett. I Broome fikk vi sett enda flere nye dyr. Slik som en ørn og et gigantisk pinnedyr, som du kan se på bildet under.
Ellers fikk vi også bådet i sjøen, noen vi aldri trudde kom til å skje i nord, på grunn av krokodillefare, men der vi var var det visstnok sjeldent krokodiller, og vi tok oss bare såvidt en dukkert for å kjøle oss ned. Noe som ikke ble helt vellykket, da det var langgrundt på denne stranden og dagens sol hadde varmet opp sanden og deretter vannet når det kom tilbake, og dermed ble det den varmeste sjøbadingen jeg noen gang har gjort. Det var minst 30 grader, og ellers i året ville jeg ikke ha klaget, men man var like svett i vannet som over vannet. Vi tok oss også en tur på en utendørs kino, og det var veldig kult. Varmt og godt.
Vi var også en tur å så på solnedgangen på den berømte Cable Beach.


Broome var virkelig en flott plass, og jeg må si at det er en av de fineste plassene jeg har sett her i Australia. Ganske grei start på vår Western Australia eventyr!

 

 

-Ida
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits