Alice Springs til Darwin

Etter vi var ferdige med å oppleve Alice Springs Wildlife Park dro vi rett opp mot Darwin. Det var like lite å se langs veien da som det var før Alice Springs så jeg kan nå definitivt fortelle dere alle sammen at jeg har sett ørken og mere ørken og enda mere ørken. Desverre var det ikke helt slik jeg trodde ørken skulle være, men ørken er vel forskjellig den også.

På et punkt kom vi over en plass som blir kalt for The Devils Marble. Dette var enda en flat plass, men det var noen steinformasjoner der som var ganske flotte å se på. Med tanke på navnet så kan dere vel forstå at disse steinene var runde (rund-ish). Ganske flott å se på. Det er fantastisk hvor vakkert naturen egentlig kan være. Jeg har alltid likt natur og dyreliv, men det er flott å endelig få sett noe nytt. Har sagt det før og kommer nok til å si det igjen, Australia er VAKKERT <3

Den 13 april haded Christer bursdag og den ble feiret med at jeg lagde pannekaker til frokost, fruktsalat til lunch og kjøttkaker til middag. Dagen ble tilbringt i nærheten av Darwin på en liten hobbyfarm hvor de hadde forskjellige farmdyr som; geit, ponni, emu, katt, gris osv.

Dagen etter prøvde vi oss på vår første couchsurfing. Det må jeg virkelig si var skuffende. Vi fant ei dame som drev med å hjelpe hjemløse katter. Vi måtte forvente at det var katter der og at vi kanskje måtte dele rom med noen katter. Helt toppers for oss tenkte vi, da vi virkelig savner å ha katt rundt oss. Dagen før vi kom sa hun noe om at hun nesten hadde 200! katter for tiden, og jeg gledet meg masse. Da vi kom dit ble det bare problem etter problem på oss. Dere vil seriøst ikke gjette dere frem til problemene som fantes!
Ting nr 1. Ja hun hadde sikkert nesten 200 katter, men halvparten av disse kattene bodde inne i et uthus, hvor resten av disse kattene bodde i samme hus som denne damen. Dere skulle seriøst sett hvor mange katter det kom mot oss da vi gikk inn døra. Vi visste ikke helt hvor vi skulle gjøre av oss.
Ting nr 2. Det fantes seriøst ingen møbler beregnet på oss mennesker. Det var noen VELDIG skitne stoler rundt om kring som vi ikke helt hadde lyst til å sette oss på. De var uansett okkupert av katter. Vi endte opp med å sette opp campingstolene våre utenfor å bare satt der stort sett hele tiden vi var der.
Ting nr 3. Det fantes ikke noe kjøkken. Det eneste hun eide var en vask og et kjøleskap. Vannet var i det minste filtrert så det smakte godt, men det var ikke mulighet for å lage noe mat eller noe slikt.
Ting nr 4. Rommet vi skulle ligge på var forferdelig. Sengen så ikke ut (ikke noe annet å forvente når katter kan tisse rundt hvor de vil) og så fant hun termitter bak skapet, så vi endte bare opp med å sove i bilen vår.
Ja som dere sikkert ser kan man ikke alltid være så heldige, men derimot så fikk vi oppleve hundrevis av katter på en gang! :D

Vi valgte å ikke være alt for lenge i Darwin da det var så dyrt for både det ene og det andre der, men det lille vi så var veldig flott og vi skulle gjerne hadt muligheten til å vært der litt lengere.

Istedet tok vi turen til Litchfield Nasjonalpark og tilbringte noen flotte dager der, stort sett hoppet vi bare fra vann til vann, fordi luftfuktigheten var så høy at vi svettet 24/7.

I Litchfield nasjonalpark hadde de også noe gigantiske termittuer. De kan bli kjempe høye, og den høyeste vi så der var rundt 6 meter høy!

Det var helt forferdelig varmt, og det eneste vi kunne tenke oss var å bade eller begynne å dra vestover så det skulle bli levende vær. Med temperaturer på over 34 grader og luftfuktighet så høy at du konstant er fuktig og svett var helt forferdelig, så den 17 april starten vi turen mot vest.

-Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits