Alice Springs

Etter Kings Canyon dro vi til Alice Springs, de hadde en ganske billig campingplass på et av hotellene der med basseng og greier, så vi bestemte oss for å være der i noen dager, nermere bestemt 4 dager. Etter noen lange dager med mye, mye kjøring og nesten ingenting å se var det godt å bare slappe av. Selv om vi slappet en del av opplevde vi litt også.

Første dagen dro vi på en grillrestaurant for å prøve oss litt på viltkjøtt. Som dere kan se på bildet under her fikk vi prøvd krokodille, bøffel, kenguru og kamel. Av de 4 så var det bøffel som var best. Det var seriøst det beste jeg har prøvd på lenge lenge. Deretter likte jeg kenguru, krokodillen og så kamelen. Det var litt kjipt å spise kamel siden den er et utryddningstruet dyr, men her i australia er den ikke det, uansett var det ikke så veldig godt, så jeg kommer ikke til å prøve det igjen. Til hovedrett prøvde jeg meg på spearribs av ku og lammeskanke, hadde bestemt meg for å prøve noe nytt, og det var også fantastisk. Christer valgte kenguru, som også var fantastisk. En helt fantastisk restaurant!

Dagen etter tok vi oss nok en tur å så på dyr. Denne gangen dro vi til Alice Springs Reptile Centre. Den første reptilparken vi har kommet over. Siden jeg har jobbet i Oslo Reptilpark, måtte vi selvfølgelig innom en tur for å se. Den var ikke veldig mye større enn den i Oslo, men de hadde uteområdet, som gjorde at de kunne ha litt flere større dyr/dyr som trenger større plass. De hadde også giftige slanger der, men det kom vel egentlig ikke som noe sjokk siden Australia har en del giftslanger. Vi fikk også lov til å holde slange, som dere kan se så var det ikke bare en bitte liten en. Dette er en Olive Phyton og den var virkelig flott! Det jeg har i fanget er en blåtungeskink, og den var vi sett i mange farger i australia, en veldig veldig vanlig øgle.

Den siste dagen tok vi oss en tur innom Alice Springs Wildlife Park, og så på enda flere dyr! Kan virkelig ikke få nokk av å se på dyr. Kunne tilbringt mange mange timer i en dyrepark jeg altså. Uansett, parken feiret 20 års dag og det var gratis ingang, vi hadde nok ikke dratt dit om vi måtte betale, det var ganske dyrt. Vi dro veldig tidlig og fikk sett de fleste dyrene ganske fort, for de hadde ikke så alt for mange. Det som var litt trist er at innhegningene til dyrene var ganske små, noe jeg ikke kan fatte å begripe da området de hadde var kjempe stort. Tror kanskje det har noe med at parken er på aborginsk grunn og de har mange regler om hvilke planter og trer som kan og ikke kan fjernes, uansett, syntes det var trist.

De hadde også fugleshow som de fleste plasser har, og selv om det ikke var stort og avansert som i de største dyreparkene, så var dette showet fantastisk. I stedet for å bare vise frem det man kan lære en fugl, har de valgte å trene frem det naturlige, som å få ei skjære til å synge (den australske skjæren har en fantastisk sang, i motsetning til det bråke vi er vant til med hjemme i Norge) eller få en ugle til å gjemme seg i en trestamme for så å komme ut, bare for å vise oss hvor vanskelig det kan være å se de i naturen. Virkelig et flott og lærerikt fugle show.

Som ved alle andre anledninger er det kake når noen har bursdag, og vi fikk også kake. Det var en bløtkake, som faktisk var god! Jeg er ikke spesielt glad i bløtkaker.

Etter vi hadde vært i parken startet vi turen nordover og de neste 1500 km, det var mye flott å se på der også.-Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits