Uluru (Ayers Rock) og Kings Canyon 

Da vi kom til Australia i august i fjor var egentlig planen å reise rundt hele Australia. Starte i Brisbane, dra sørover, innom Tasmania, å så reise vestover, deretter nord og en tur innom Alice Springs og Uluru for så å dra øst og ned mot Brisbane igjen. Som med veldig mye annet på denne turen har ikke ting blitt helt som planlagt. For det første ville det blitt "bare" 3200 km ekstra for å kjøre innom Uluru på veien Darwin - Cairns, som er en god del timer og penger på drivstoff. For det andre klarte vi ikke helt å se at vi kom til å rekke å kjøre hele runden rundt. Dermed bestemte vi oss for å kjøre direkte opp til Darwin og så kjøre ned mot Perth langs vestkysten, altså der vi befinner oss nå.

Så den første april (begynner å bli lenge siden nå), startet vi reisen oppover kartet, altså nordover. Det var ikke veldig mye å se på veien. Ganske så flatt og ganske så øde. Må si at jeg hadde trodd det skulle være mere sand og mindre planter, men det var det altså ikke. Jeg tok bilder ut av vinduet ca en gang i timen hele veien opp til Alice Springs, og som dere kan se på bildet under (det er bare noen få utvalgte bilder), er det øde, øde, øde. Men litt var det å ta bilder av, hehe.
Som dere kan se på bilde 2 og 3 kan vogntogene i dette landet bli VELDIG lange! Faktisk opptil 53,5 meter!


Vi ankom Uluru på dag 3 og brukte resten av dagen på å se det som var å se på. Siden vi ankom litt senere enn det vi hadde trodd, rakk vi ikke å gå rundt Uluru, men det går en vei rundt, så vi kjørte rundt i stedet, og fikk sett hele steinen. Så bare for å ha sagt det, ja det er en stein, en virkelig gigantisk stein vel å merke, men også en utrolig fantastisk stein. Siden denne steinen har hadt stor betydning for Aborginerne i mange mange år, var det også noen veldig gamle veggmalerier der som de brukte som "utdanning" plass. Altså det var der de eldre lærte de yngre om historiene sine og hvordan man skulle overleve.


 

Da det nærmet seg solnedgang bevegde vi oss et lite stykke unna så vi kunne se solnedangen, den skulle være fantastisk. Uluru skulle skifte farge med lyset. Da vi sto der vil jeg si at jeg ikke la så stor merke til fargeforskjellene, men nå i ettertid vises det godt. Vakkert er det rett og slett.
Bilde 1 er mens solen fortsatt er oppe, bilde 2 er når skyggen akkurat når roten av Uluru og det siste bildet er etter at solen har gått ned. Flott, flott, flott!


Dagen etter tok vi turen til Kings Canyon. Det er en stor populær dal, som man kan gå rundt. Det var en veldig tung tur for lille meg som er så dårlig trent. Spesielt i starten, hvor man går opp en trapp som føltes som var rett opp, til toppen av dalveggen. Hadde allerede drukket nesten halvparten av vannet vi hadde med oss da vi nådde toppen, og da var det bare 3-4 timer igjen av turen. Skulle nok tatt med oss litt mere vann, men hadde ikke noe annet enn en 10 liters tank ekstra, og det ville blitt alt for tungt å bære med oss.
Turen var fantastisk! Vi har møtt noen som sa at om de skulle gjort det igjen ville de valgt å ikke dra til Kings Canyon, men jeg vil bare si DRA TIL Kings Canyon!

 

 

 

-Ida

2 kommentarer

Maria

09.05.2017 kl.10:45

Det ser helt nydelig ut! Kos dere masse videre på turen💗 Kom med et blogginnlegg snart igjen da😃

Ida

09.05.2017 kl.10:48

Maria: Jepp. Har begynt å fikse bildene, så det kommer nok et nytt om ikke såååå lenge. prøver å bli flinkere, men har mye å gjøre så ting tar litt tid, hehe!

Skriv en ny kommentar

hits