The Great Ocean Road

 

Etter vi var ferdige i Geelong, gikk reisen mot Torquay, og starten på The Great Ocean Road. Det er en veldig populær turistvei, og mange turister starter ferien sin med å kjøre fra Melbourne og hele Great Ocean Road for å så kjøre tilbake til Melbourne igjen, eller å kjøre opp mot Adelaide, slik som vi gjor.

En del av veien ble bygget av veteraner fra første verdenskrig, slik at de skulle ha noe å gjøre etter de vendte hjem igjen når krigen var over. Fra før av var det større deler av veien som gikk innenlands og ikke ved kysten, og det var det de bygget, de "flyttet" veien nærmere kysten og dette førte til større popularitet blandt turister.

Uansett, vi bestemte oss for å kjøre denne ruten for vi hadde hørt det skulle være mye flott å se på og jammen skuffet ikke det. Hadde aldri trodd at sjø og stein kan sammen bli så vakkert, men det var enda vakrere enn man hadde trodd. Hele veien kan man fint kjøre på en dag, men de anbefaler og bruke minst 2. Vi valgte å dele opp veien i 3 dager, så kunne vi slappe av å kose oss litt på de plassene vi stoppet for natten.

Første dag var fra Torquay til Lorne. Bortsett fra vakker natur langs veien, var det ikke så alt for mye vi opplevde den første dagen. Vi stoppet på minnemerket for hvor veteranene jobbet på veien, var å så på en fyrlykt og masse sjø. På kvelden kjørte vi litt inn i landet for der var det gratis camping.
 

Dag 2 kjørte vi fra Lorne til Cape Otway. Denne dager var det finere vær og enda mere vakker kyst å se på. Denne dagen måtte vi krype til korset og campe på en caravan park, da det ikke fantes noe gratis camping i området. Det finnes egentlig ikke noen gratis camping langs The Great Ocean Road og vi tok dermed inn på en camp hvor de reklamerte med at man "sover under koala". Det var faktisk en søt liten kosebamse i en av trærne så det ble jo verdt det til slutt.

 

Dag 3 kjørte vi fra Cape Otway til Panmure. Det var denne dagen vi stoppet mest, for det var så mye man kunne se på. Hadde først og fremst tenkt å ta en tur innom fyrtårnet i Cape Otway, men siden det er så populært har de begynt å ta betaling for å gå inn på området, og det var ikke vi interessert i. Så turen gikk videre for å stoppe på de forskjellige plassene langs veien. Det er ganske lett å få med seg alt, for de har jo satt opp skilt til det meste og vi stoppet bare på hver plass for å se om det var noe kult å se på.
 

Vi stoppet også på de berømte 12 apostles. Dette var en gang i tiden 12 store kalksteiner som skyter opp fra havet, men nå i dag har flere av de rast og om jeg ikke tar helt feil er det bare 8 eller 9 av dem igjen. Uansett, dette var også helt fantastisk å se på. Er bare så synd at man ikke får frem alt på bilder. Dere får bare ta dere en tur til Australia for å se det selv, det vil være sååå verdt det. 

The Great Ocean Road går egentlig fra Torquay til Warrnambool og tar rundt 5,5 timer, så dere kan kjønne vi har brukt god tid og sett en del. Panmure er et lite stykke vest for Warrnambool og dermed var denne ekspedisjonen ferdig.

 

Vi befinner oss forresten nå i Northern Territory og siden det har vært stilling av klokken både her og der er vi nå 7,5 timer forran dere i Norge

 


- Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits