Too long!

Heihei alle sammen!

Denne gangen må jeg bare beklage så meget for at det har tatt alt for lang tid. Jeg har bare ikke fått foten ut av ræva til å gjøre det, hehe. Har tenkt flere ganger at i dag må jeg gjøre det, men så er man så sliten og har ikke giddet å skrive noe som helst. Uansett, jeg fikk endelig foten ut og bestemte meg derfor for å oppdatere dere der hjemme.

De av dere som har meg på snapchat (idalei) vet allerede hva vi har gjort siden sist, og dermed vet at vi har vært å fått oss en jobb igjen. Vi har altså blitt fruktplukkere (fersken og pære), men jeg kommer til å skrive om det i neste innlegg, så dette innlegget ikke blir for langt og tungt. Håper det går bra for dere, og jeg kommer til å skrive om det i morgen :)

Siden sist oppdatering har vi gjort litt av hvert. Den 23 januar, dro vi en tur til en øy som heter Raymond Island. På denne øyen fantes det en sti som man kunne gå, hvor man lett skulle kunne se ville koala i trerne. Jeg og Christer tok en gratis ferge over dit og gikk oss en tur. Det tok vel en times tid og vi så til sammen rundt 22-23 koalaer. Desverre så vi ingen joeyer (babyer), noe som jeg synes var litt kjipt, men det var dødskult og endelig få sett koala i det ville også, ikke bare i dyreparker o.l.

Dagen etter slappet vi bare av, før vi den 25 januar kjørte videre mot Melbourne. Vi fant oss en parkeringplass, ved en fotballbane som vi kunne stå gratis, og som ikke var så alt for langt unna buss/tog slik at vi kunne komme oss inn til sentrum.
Dagen etter (den 26 januar) var nasjonal dagen i Australia, og vi dro tidlig-ish inn til sentrum for å se på paraden. Desverre skulle vi kanskje dratt enda tidligere inn for det var tusenvis av mennesker og vi fikk dermed ikke med oss hele paraden, men det vi fikk med oss var veldig flott å se på. Det var litt som borgertoget vi har i Norge på 17. mai (jeg har kun sett det i Trondheim, som jeg kan sammenligne det med). Senere på dagen var det militært flyshow på himmelen, og da jeg ikke har så veldig mye erfaring med det heller, synes jeg det var kult å se på, de er veldig flinke disse flygerne.
Etter dette dro vi til St. Kilda for å spise lunch og drikke litt. På veien dit, gikk vi innom en park som hadde litt av hvert, blant annet en flott utstilling av private veteran biler, det var mye flotte biler å se på.
I St. Kilda spiste vi mat og fant etterhvert noen britiske backpackere som vi satt og snakket og drakk litt sammen med. Desverre til min store ergelse, klarte vi å glemme tiden og fikk dermed ikke med oss fyrverkeriet som skulle være i sentrum. Fyrverkeriet var en av di tingene jeg hadde gledet meg mest til denne dagen, men man kan ikke alltids få med seg alt.

Vi ble værende en dag til på denne parkeringsplassen utenfor Melbourne, før vi kjørte videre.
Siden vi forlot Sydney har vi prøvd å finne oss en jobb, da det begynner å trenges, pluss begge to kunne tenkt oss å bare vær en plass over lengere tid, gjerne med eget rom og slik. Da vi endelig fikk svar fra noen om at vi kunne komme til en farm for å plukke kirsebær ble vi overlykkelige og kjørte direkte opp til en plass som heter Mansfield, ca 2 og en halv time nordøst for Melbourne. Vi handlet inn mat og diverse for å klare oss en ukes tid, og alt var bare super bra.

Gleden ble kortvarig da vi møtte opp på en camping, og de som skulle møte oss var veldig vanskelige med å få kontakt med og da de endelig kom, hadde vi ventet på dem i 3 timer. Han ene snakket veldig dårlig engelsk og vi kjønte veldig fort at dette er personer som får betalt for å finne personer til flere farmer. De hadde lite tid og endte opp med å stappe oss inn i en hytte hvor det var en person fra før. Vi spurte han sikkert hundre spørsmål om jobben, og kom fram til at dette var en form for svindel. Man jobbet bare fra 8 til 1-2 tiden, altså bare 5-6 timer, og om man ikke plukket nok kirsebær sparket de folk  bare på dagen.
Vi tok oss en dusj før vi bare satte oss tilbake i bilen og kjørte inn til sentrum for å finne en plass å campe for natten.

I Mansfield ble vi i 2 dager for å se etter flere jobber. Vi møtte også på en hyggelig eldre mann som inviterte oss hjem til seg selv for å spise lunch. Vi fikk servert lammekoteletter og han fortalte oss mye spennende. Han sa også at han kunne ringe til noen han kjente en plass for å prøve å hjelpe oss med å finne en jobb, men vi hadde allerede bestemt oss for å ta en tur opp til en plass som heter Shepparton, for å prøve lykken der, da vi viste at sesongen ville starte der snart.

Vi ankom Shepparton den 31 januar og stakk innom et bemanningsbyråd for innhøstningsarbeid. Ble oppringt 15 minutter etter vi hadde dratt der i fra, og slik fikk vi altså en jobb på en fruktfarm. Farmen heter Lenne's Orchard og befinner seg på en plass som heter Ardmona, 10 min unna Shepparton. Her har vi altså vært de siste 25 dagene og jobbet, men resten av det, vil komme i morgen :)

Forbereder oss på jobbing, lager klart pose med frukt og nøtte blanding og pastasaus som holdt i 4 dager (#leiavpasta)Håper dere fortsatt har det bra der hjemme, og at vinterferien har vært flott for de av dere som har hadt det! Selv om jeg alltid har sagt at jeg ikke liker snø, må jeg si at av å se på alle de flotte snøbildene enkelte folk legger ut på snapchat eller facebook får meg til å savne snøen litte, men bare litt ;)

- Ida

3 kommentarer

Victoria Larsen

25.02.2017 kl.11:54

Så flotte bilder!

Ida

06.03.2017 kl.01:30

Victoria Larsen: Tusen takk :)

Maria

25.02.2017 kl.15:10

Så bra med en oppdatering igjen😃 kos dere masse :-)

Skriv en ny kommentar

hits