Show must go on!

Sydney er en flott plass, og jeg forstår godt hvorfor det er så mange som bor der. Både sentrum og forstadene rundt er flotte, spesielt de ved kysten, da jeg har en liten forkjærlighet for kyst og sjø. Uansett hvor flott Sydney er, var det på tide å reise videre.

Tirsdag den 10 januar hadde jeg bursdag og da ble jeg 27 år. Nå nærmer det seg mer og mer 30. Husker jeg en gang så et bursdagskort hvor det sto; 20 år = Jeeei, 21 -24 år = Jeeei, 25 år = jeei? og så jo mer man nærmer seg 30 så blir det mer som neeeei, eller noe i den duren, husker ikke helt. Poenget er at jeg har aldri tenkt neei, før nå. Har liksom følt meg ung fortsatt, nå er jeg jo enda ung, men jeg har følt at jeg er yngre, en på 21-22 år, men nå følte jeg for første gang at tiden går for fort og jeg begynner faktisk å bli voksen. Veldig voksen, men uten både jobb og utdanning, følte jeg plutselig fikk det veldig travelt med å komme meg hjem og fortsette utdanningen min. Etter noen timer med freakout gikk det over og nå tenker jeg ikke mye over det. Det er vel slik det er med de fleste.

Uansett, dagen ble roligere enn jeg hadde sett for meg før vi dro til Australia, da så jeg for meg at vi hadde funnet noen å reise med eller var på et hostel, så vi kom til å feste, men slik ble den ikke. Jeg klager ikke, jeg hadde en fantastisk dag med piknikk til lunch (reeeeker <3), serie titting og litt spilling, før enchiladas til middag. Skulle egentlig på stranden å kose oss også, men været sa noe annet.

Dagen etter bestemte vi oss for å dra videre, men først måtte vi finne en plass å vaske klær, da det begynte å bli lite undertøy for både meg og Christer. Da vi var på vei inn i bilen og kjøre videre, så jeg skuespilleren Shane Withington (han som spiller John Palmer i Home and Away for de som bryr seg om det, hehe) tilfeldigvis gående forbi bilen vår. Jeg glemte helt å ta bilde, men forhåpentligvis får jeg kanskje se/møte noen av skuespillerne neste gang vi besøker Palm Beach.
Vi dro så til en plass som heter Port Kembla, som er litt sør for Wollongong. Det var en strand der, med en parkeringsplass som hadde gratis parkering og ingen skilt som forbyr camping. De hadde dessuten også et utendørsbasseng som var gratis å bade i. Siden vi syntes plassen var så flott, ble vi der i noen dager. Eneste som var litt kjipt var at bassenget stengte klokken 7 og da stengte de også toalettene, så jeg måtte holde meg fra 7 på kvelden til 7 på morgenen da de åpnet igjen. Det gikk bra, men det var litt tungt en dag da det var veeeldig varmt, og jeg kunne ikke bare drikke så mye vann som jeg ville på kvelden.

I nærheten hadde de et buddhist tempel, det største buddhist tempelet på den sørlige halvkule. Nan Tien Temple heter det og det var kjempe flott. Desverre fikk jeg ikke kommet å sett inn i Pagoden, da jeg ikke kunne gå inn med skjørt og singlett. Jeg fikk skiftet til knebukse å lånt meg et skjerf for å dekke skuldrene mine til resten av tempelet, men gadd ikke gå tilbake for å se i Pagoden, da den var et lite stykke unna. Det var flott å se hvordan det er i andre religioners "gudshus", lærte litt om buddhismen også. Lærte vel litt på skolen en gang i tiden og, men slik glemmer man jo så fort, hehe.

Bare et lite utvalg av de mange statuene som befant seg utenfor tempelet.

Ellers slappet vi bare av med å sole oss litt på stranden og badet. Fikk endelig brukt bodyboardene igjen også. Begynner å få til å surfe bortover bølgene nå, det er faktisk kjempe gøy. Får desverre litt vondt på magen så må få kjøpt meg en badedrakt eller en badegenser. Jeg fikk heldigvis ikke like mye arr som Christer fikk på brystet, dakar gutten min :P

På søndagen dro vi videre igjen, og denne gangen ble det Canberra, Australias hovedstad. Nå tror jeg det kanskje er en del av dere som trodde det var Sydney som var hovedstaden, men neida, Canberra er hovedstaden. Det er en plass det ikke er så alt for mange som verken har hørt om eller har besøkt, flere av de vi har møtt har ikke gjort det, eller tenkt til å gjøre det. Canberra befinner seg i Australias minste stat; Australian Capital Territory, og vi har nå besøkt 5 av 8 Australske stater.
Jeg syntes det bare var på sin plass å dra dit og det angrer vi ikke på heller. Canberra er en by som er litt større enn Trondheim, men den er inn i landet, og eneste bademulighetene de har, er en oppdemmnet elv, som dermed har blitt en innsjø. Vi fikk ikke muligheten til å prøve å bade, men vi hadde en flott tid der uansett. Må si jeg virkelig likte denne byen.

Vi fant oss en plass med gratis parkering litt unna selve sentrum, rett ved "innsjøen" hvor de hadde toalett. Toalettet stengte klokken 9 på kvelden, og så var den automatisk, med touch for å låse toalettet og skylle ned på do. Det ble også spilt av litt musikk, ganske dårlig musikk men uansett, fancy toalett.

Dag 1 i Canberra dro vi å besøkte Australias krigsminnehus. Det var gratis så da kunne vi like så greit dra en tur å se på det som var. Det er på en måte et krigsmuseum og nå er ikke jeg egentlig veldig glad i krig og slikt, jeg liker vel mest å bare være dum å uvitende i stedet for å høre om de millioner som har blitt drept eller de som faktisk har drept andre.
I bygget hadde de forskjellige avdelinger, hvor de to største var første og andre verdenskrig, deretter hadde de en utstilling med de forskjellige krigene fra etter WW2 til i dag. Det eneste som kanskje var litt mer spennende enn historietimene på skolen, var at vi fikk mer innblikk i Australia sin deltagelse i de forskjellige krigene, noe som vi ikke lærte mye om på skolen, selvfølgelig. Det siste vi så på var en minnesvegg hvor alle som ble drept under WW1 og WW2 sto listet opp. Selv om jeg ikke liker krig, gjorde hele oppholdet inntrykk, og tankene mine går ut til alle som har deltatt/deltar på en eller annen måte i kriger rundt om i verden. Det er helt forferdelig det som skjer enkelte plasser, men desverre er det noen ganger ganske så nødvendig også.

Deretter dro vi til en utsiktspunkt hvor vi så nesten "hele" Canberra fra. Der spiste vi lunch og koste oss.

Til sist dro vi til Nasjonalmuseet, som også var gratis. Vi hadde bare 2 timer på oss, og rakk dermed ikke alt, men vi fikk sett en del. De 2 mest spennende utstillingene syntes jeg var Australias historie, altså fra da Engelskmennene kom til Australia og syntes natur å dyreliv var spennende, og den andre utstillingen var enkelthistorier fra forskjellige aborginerstammer.

Dag 2 var rolig frem til vi tok oss en tur ut for å smake på litt øl fra et litt større mikrobryggeri, hvor vi deretter tok turen til en restaurant hvor man hadde mulighet til å låne forskjellige spill. Vi startet med å spille UNO før maten og deretter prøde vi oss på 2 andre spill. Det første var The Hive, som gikk ut på å omringe dronningbien til motstanderen, de forskjellige brikkene man hadde kunne flyttes forskjellig, litt som sjakk. Det andre spillet vi prøvde husker jeg ikke hva hett, men det gikk ut på å legge ned et kort, som deretter bygget en sti som brikken din måtte følge, målet var å ikke havne utenfor brettet. Veldig hyggelig kveld, morsomt å få prøvd ut litt forskjellige spill. Skulle ønske det var flere slike plasser i Norge.

Dag 3 tok vi turen til Nasjonal Galleriet og så litt på de forskjellige tingene der og. Jeg har aldri vært på noe stort galleri før, så det var en ny opplevelse for meg. Kan ikke si jeg er spesielt interessert i malerier og slikt, og moderne kunst forstår jeg meg ikke på, hehe. Men kunst fra Aborginerne var virkelig spennende. Jeg liker den teknikken de har med å male ting med prikker, altså en og en prikk. Det var et stort maleri hvor det på avstand så ut som et hvitt lerret med mange svarte streker, men når man kom nærmere så man at strekene besto av prikker. Det måtte ha tatt uendelig lang tid å male det. Men ja det var virkelig fantastisk kunst. Skulle gjerne sotte å sett på når de malte de forskjellige tingene. Spennende teknikk de bruker (husker ikke hva den heter). Ellers var det mye annet der også som jeg ikke syntes var noe spennede, og det var noen skulpturer fra indisk og asiatisk tid. Noen var fra før kristus og andre 12-, 13- og 14-hundretallet. Spennende det også.

Begge bildene er av Aborginerkunst, vakkert må jeg bare få sagt nok en gang.

Til slutt tok vi turen opp til parlamentet og ble med på en guidet tur for å høre litt om det politiske som skjer her i landet. Nå skal det sies at politikk er jeg like interessert i som krig, men det er alltid greit å lære litt nytt. Selv om jeg kanskje tror det gikk like raskt ut igjen som det kom inn. Ikke forsto jeg alt som ble sagt heller.
Det som er litt spennende med parlamentet er at det er ikke så alt for lenge siden det ble bygd, og alt var veldig godt planlaget, hvor det meste rundt bygget er bygget i en sirkel rundt, til og med bilveien (som dere ser på et av bildene under her). Nå er dette det første parlamentet jeg noen gang har vært å sett på, så jeg kan ikke si at det er mye eller mindre flottere en det og det, men det så ut som et flott bygg. Var også mulighet til å ta heisen opp til taket å se på utsikten der i fra. De hadde til og med lagt gress  der, hehe.

Torsdagen dro vi videre igjen, og tilbake til kysten for så å ta kystveien til Melbourne. Vi har ikke funnet noen plass som vi kunne tenkt oss å være i noen dager, før nå, så vi har bare kjørt sørvestover, men befinner oss i dette øyeblikket i en plass som heter Paynesville. Vi har passert grensen over til Victoria og er nå på vei vest mot Melbourne. Hadde planlagt å slappe av å bare bade litt og bruke bodyboardene våre, men Christer har klart å ødelagt trommehinnen sin og derfor må han vente med det til den har blitt bra igjen, og det er ikke like gøy å bade for seg selv synes nå jeg. Vet ikke hvor lenge vi kommer til å være i området, men planen er å være i/rundt Melbourne den 26 januar, for da er det nasjonaldagen her i Australia og det hadde vært gøy å se hva de finner på i en av de store byene.

En dag dro vi å badet i noen Rock Pools (før Christer innså at trommehinnen hadde sprukket).

Ellers har vi prøvd oss på kenguru pølser, som var ganske kjedelige på smak, men tror jeg liker kenguru.

Jeg har også kjøpt meg en ny bamse, en Ocelot, som er fra Minecraft. (Hadde et gavekort på en spillbutikk, og fant ikke så mye annet å bruke pengene på :P)

I går plukket vi også opp en haiker, som mest sannsynlig hadde stått ute i solen en god stund og svettet, for han stinket, hehe. Dagens gode gjerning :)

Vi har det flott, noen dager er varme og noen er kalde.
Stay put, så kommer det flere oppdateringer fra denne kanten!

Forresten er bildet i toppen tatt av Christer i en plass som heter Guerilla Bay. Vi gikk en tur i skogen og kom over denne klippen. På enden der han står går det rett ned i havet og mange andre små klipper. Gjett om jeg var dødsredd for å gå ut dit. Var nesten så jeg krøp begge veiene. PingleIda!


-Ida

4 kommentarer

stavangerinmyheart

22.01.2017 kl.13:28

Kjekk lesing. Høres fantastisk ut. Har lenge hatt lyst å dra dit... Ønsker dere en flott dag:) ... eller natt ... eller?:)

Ida

06.03.2017 kl.01:28

stavangerinmyheart: Takk takk. Ja vi er jo 10 timer forran Norge så det var nok natt, men er dag nå som jeg leser kommentaren din :) Du burde ta deg en tur (lang tur, mye å se) :)

Lena

18.02.2017 kl.01:37

Så bra du skriver Ida. Artig å følge dæ, fortsett med å holde oss orientert. Ønske sjøl å dra t Australia en dag..........😘

Ida

06.03.2017 kl.01:29

Lena: Skal oppdatere oftere ( i allefall prøve å bli flinkere til det :) ) Du får ta deg en tur. Er fantastisk her :D

Skriv en ny kommentar

hits