Nytt år, flere muligheter!

Hei hei familie og venner og riktig godt nytt år! Kanskje litt sent, da vi allerede er på den 6. januar, men bedre sent enn aldri, er det vel noe som heter.
Snart 2 uker siden forrige innlegg, og det har skjedd veldig lite siden sist, men samtidelig ganske mye, og jeg starter som alltid der jeg avsluttet sist innlegg!

Da jeg skrev til dere sist, var det den 24 desember og dere der hjemme hadde nettop startet dagen. For min del gikk jeg og la meg, da vår store dag ble den 25. Det ble ingen normal jul denne gangen, men det viste vi jo allerede fra før av. Cecilie kom tidlig ettermiddag og vi startet kvelden tidlig med litt gløgg som vi hadde vært å fått tak i på ikea. Med en flaske rødvin ble det en suksess. Jeg og Christer sto for middagen, som ble ribbe med pølse, surkål, rødkål, erterstuing, svisker og brunsaus. Så norsk som vi klarte å få det til. Selv er jeg vandt til å spise pinnekjøtt på julaften, men vi fikk ikke tak i noe tilsvarende av det. Akevitt hadde vi også fått til maten, og med multe(syltetøy)krem ble middagen en suksess. Deretter ble det gaveåpning. Når man reiser rundt slik som vi gjør, blir det ikke mange gavene, men det er heller ikke det som er det viktigste, og vi storkoste oss gløgg i hjel den dagen.

Etter det gjorde vi ikke så veldig mye. En dag var  vi en tur i botanisk hage å så litt på blomster og trer. De hadde en egen avdeling med subarktiske planter, noe som tydeligvis er et sjeldent syn i botaniske hager. Nå er ikke jeg akkurat den som synes blomster og trer er så veldig spennende å se på, men dette var faktisk en flott hage. Vi dro også en tur ut på byen om kvelden på pubcrawl, var også heldige å få spandert på oss øl.

En annen dag dro jeg og Christer på en matfestival de har i Hobart hvert år; Taste Of Tasmania. Der er det mange boder som tilbyr mat og drikke. Det som var litt kjipt er at de hadde satt opp forskjellige turer; vintur, ostetur, sørtasmania tur osv. Disse turene kostet veldig mye penger og det var forskjellige turer hver dag, så vi dro ikke på noen av disse. Dermed ble det ganske dyrt å skulle smake på det forskjellige de hadde å tilby, så vi nøyde oss oss med 3 forskjellige mindre retter og noen forskjellige øl. Jeg må si at både mat og drikke de har i Tasmania er fantastisk, og det beste jeg kom over var noen laksepølser med pinjekjerner og feta ost! FANTASTISKE!

Den 29 desember dro vi oppover til Devonport igjen siden vi skulle tilbake til fastlandet igjen. Opprinnelig var planen vår å feire nyttår i Melbourne, men siden vi fikk lite tid ned før vi dro til Tasmania og ikke rakk Sydney, bestemte vi oss for å kjøre hele veien opp fra Melbourn til Sydney så jeg kunne få sett fyrverkeriet fra Harbour Bridge, noe jeg har ønsket siden første gang jeg så det på TV.  Vi skulle jo opp til Sydney uansett, bare bruke litt lengere tid opp da. Heldigvis har jeg verdens beste kjereste som ville kjøre det lange stykket så jeg skulle få det med meg. Tenk hvor heldig jeg er som har han!

Vi hadde leid oss en leilighet for 2 netter i en forstad litt nord i Sydney og kom oss dit i 3 tiden den 31 desember, etter ca 12 timer kjøring fordelt på 2 dager. Vi kjøpte en ferdig grillet kylling og koste oss med det, før vi dro ned til sentrum, hvor sikkert mange flere 10 tusen andre mennesker også befant seg. Vi hadde fått tak i noen biletter til et arragement i en park like ved så vi fikk god utsikt og slapp å lete etter en plass for å se noe. Neste gang tror jeg vi heller leter etter noe, siden det var veldig dyrt for alkohol der. Uansett, midnatt nermet seg og kom til slutt. Etter 13 minutter med fantastisk show, kunne jeg endelig huke enda en ting av fra min bucketlist. Var det bedre enn på tv? JA Var det verd det? JA Vil jeg se det igjen? DEFINITIVT. Jeg som elsker fyrverkeri var 13 minutter i himmelen, det var bare meg og Christer som eksisterte i disse minuttene (Og den lille gutten som satt på skuldrene til faren sin forran meg :P). Det var bare så fantastisk at jeg til og med felte noen gledestårer. Kanskje litt flaut å innrømme det, men ja. Jeg var LYKKELIG.

Etter det har vi faktisk ikke gjort så alt for mye. Slappet av for det meste. Har fikset årsregistrering av bilen (brukt enda mere sure penger, det er virkelig dyrt med bil) og en dag dro vi opp til Palm Beach. Det er der de spiller inn min favoritt serie Home and Away. Vi måtte selvfølgelig dit en tur å se. Det er sommer her nå, så skuespillerne har ferie så fikk ikke møtt noen av dem desverre, men det var gøy å se byggene som blir brukt som restauranten Salt, surferklubben, stranden, kafeen og Alf sin bait shop. Vi tenker å reise ut fra Australia igjen fra Sydney så vi skal innom igjen så håper vi får møtt skuespillerne da!

Som sagt har vi bare slappet av siden det. Kjøpt oss noen kontrollere som vi bruker til å spille på nettbrettene våre med. Vi spiller stort sett Minecraft, men har også lastet ned en playstation 1 emulator, så jeg spiller Spyro the Dragon. Det er mitt barndomsspill, hvor Christer spiler Zelda. Vi har funnet ut at det er godt å slappe av litt innimellom også. Det å skulle oppsøke og oppleve noe HVER dag begynner å bli slitsomt, og vi slapper derfor litt mer av nå. Været har heller ikke vært på topp siden nyttår, og i dag var første solskinnsdag siden vi kom hit og dermed ble det en tur til Stranden.
Ellers enn det har vi funnet oss en parkeringsplass hvor man kan stå om natten rett ved en bukt. Det er et flott område hvor de til og med har toalett. Dusj har vi vært nødt til å finne ved stranden. Det er kun kaldt vann, men hva gjør man ikke for å bo gratis. I og rundt Sydney er det super dyrt for camping. En plass var det ca 350 natten, så vi har ved å campet her gratis i 4 netter spart 1400 kr som vi kan bruke på andre ting :) På grunn av været har vi ikke vært i sentrum enda, utenom på nyttårsaften, men vi tenker å ta en tur dit i morgen. Vi vet ikke hvor lenge vi blir i Sydney området enda, men planen er å dra sørover og til slutt ende opp i Melbourne igjen etter det.
For første gang har vi ikke noen plass vi trenger å være til et spesifikk tidspunkt, så vi tar alt med ro.

Håper alle dere lesere hadde en flott jul og en fantastisk nyttårsaften. Snart befinner jeg meg vel i denne posisjonen igjen for å oppdatere dere om reisen vår.-Ida

2 kommentarer

Iselin Renée

06.01.2017 kl.12:13

Godt nyttår :)

Ida

22.01.2017 kl.07:22

Iselin Renée: Tusen takk. Godt nyttår til deg og! :)

Skriv en ny kommentar

hits