En titt i min hverdag på en Australsk gård.

Stund siden sist nå. Wifien forsvant igjen i midten av forrige uke ( 15 GB forsvinner fort, tror det må være mindre de har) og jeg rakk dermed ikke å få postet noe innlegg før helgen, slik som jeg hadde planlagt. Men jeg prøver igjen med mobil nettverket. Jeg vet det funker til slutt, men det tar litt tid å laste opp bildene og derfor velger jeg nok en gang å bruke collage bilder, for da får jeg flere bilder inn i et. Har planer om å lage en mappe med bilder på Facebook og/eller Google Photos så får dere sett flere, men tror nok det blir først når vi drar her i fra. De har wifi på Mc Donalds, så vi stikker bare innom der en tur den dagen vi drar. Ellers så gjør jeg det om vi fortsatt er her når de får wifi igjen.

Innhøstingen begynte endelig i dag, endelig ble den forbanna innhøstingen startet. Vi har vært her i nesten 1 mnd nå og skulle egentlig vært ferdig med Sydney etter planene. Men jeg begynner å lære meg det at ting går ikke helt etter planene her, noe som er litt vanskelig for meg å svelge. Vi kommer til å få det travelt når vi er ferdige her, siden vi MÅ være i Melbourne om en måneds tid. Uansett, forrige uke var ganske rolig. Christer hjalp til med litt småtteri og jeg var nok en gang bare stuck her. I dag sprayer han kikertene, så de blir klare for innhøsting etter hveten (noe som betyr at når innhøstingen av hveten er ferdig, er det kikertene sin tur = vi kommer sikkert til å være her litt lengere). Han begynner vel så smått med innhøsting i morgen tror jeg, og det er lastebil han skal kjøre.

Innhøstertingen samler hveten i en henger bak en traktor, som der igjen flytter det over i en lastebil. Når lastebilen er full blir den kjørt til siloene hvor hveten ender opp til slutt. Det er den lastebilen Christer skal kjøre.

Uansett, jeg vet jeg skrev så vidt om hva jeg gjør om dagene i forrige innlegg, men tenkte dere skulle få være med meg med litt bilder!

Jeg starter dagen med å lage lunch til ungene. De spiser vegemite hver dag alle 3. Eller eldste spiser vegemite, nummer 2 spiser promite og sistemann spiser promite med hvitost. De får også med seg litt kake og kjeks og en frukt. som regel eple/banan eller appelsin.
Når jeg har gjort det, begynner ungene å stå opp å da er det frokost. Som oftest er det frokostblanding, men noen ganger er det stekt egg eller eggerøre og toast.
Deretter er det dødtid fram til jeg skal kjøre de til busstoppet, og da setter jeg på vaskemaskinen og starter med småtteri, slik som vaske vasken og tørke over toalettet på begge badene. Etter hva jeg skal gjøre for dagen starter jeg med det også (skifte på senger eller vaske bad og toalett).
Så kjører jeg de til bussen og drar hjem igjen. Da er som regel vasken ferdig og jeg må ut å henge den opp. Siden det har begynt å blitt veldig varmt om dagene er det mange fluer, og jeg har fått lånt meg en fluenetting å ha over hodet. Trodde ikke fluene kunne være så innpåslitne. Etter det starter jeg med å vaske av benkene på kjøkkenet, og så koste gulvene i gang, spisestue, kjøkken og stuen. Hver tredje dag støvsuger jeg disse områdene, og en gang i uken støvsuger jeg alle rom. Den dagen jeg skal vaske kjøkkenet, gjør jeg selvfølgelig dette før jeg tar gulvene. Så slapper jeg av til klokken nærmer seg 2. Da går jeg ut å henter klærne og tar de med inn og bretter dem. Legger dem i hver sin haug, og ungene tar klærne med seg når de kommer hjem fra skolen. Sa sist gang at å skifte på sengen var det værste jeg gjorde, men har begynt å dele det opp og tar ikke alle sengene på en dag, så nå er tøyvask det værste. Gud hvor lei jeg er av det. I 3 tiden henter jeg ungene på busstoppet. Det er andre foreldre der også, og jeg stort sett står bare å hører på det de sier, da jeg ikke har mye å si. Blir litt lei av, hva gjorde du i dag da, siden det stort sett er det samme som skjer hver dag til både dem og meg. Har det skjedd noe utenom det vanlige blir det jo fortalt. Når ungene kommer med bussen drar vi tilbake å starter med lekser. Jeg får som sagt til å hjelpe de med matte, men jeg suger i Engelsk. Jeg burde nesten gjort leksa sammen med dem og blitt bedre i engelsk jeg og. Så er det bare å vente til 5 tiden hvor enten lager jeg mat alene, eller så kommer Donald og hjelper meg. Nå som innhøstingen er startet skal jeg lage mat til 16 personer, men moren til Donald lager også mat og i går laget vi klart masse mat, så det blir ikke så alt for mye å gjøre den første uken. Klokken 6 skal barna i dusjen før vi spiser. De skal i sengs klokken 8 og da stort sett går jeg på rommet vårt og er der til jeg legger meg, eller så sitter jeg igjen med Christer og Donald og ser tv og snakker litt. Så, dette gjør jeg hver dag. Og skal jeg være helt ærlig HATER jeg det! Fatter ikke hvorfor jeg gidder å være her mere. Den siste uken har jeg vært veldig nedfor og jeg kan bare ikke vente til vi drar herrifra, helst i går.

Matlaging. Det samme HVER dag!

Kjøre kjøre. Litt lei av veien nå. Kjøring er gørrkjedelig!

Vaske. Henge. Brette. HVER dag!

Oppreing av seng. Først lag 1, så lag 2 deretter brette det inn under madrassen nederst og så dynen og putene på toppen. Noen av ungene har 4 lag før dynen, ikke rart de har aircon på 16 grader om natten.

Bilder av huset fra øverst til venstre; Gang, spisestue,  ekstra rom hvor vi har snaks og øl, kjøkken, vårt bad, eldste sitt rom.

Flere bilder av huset, fra øverst til venstre; lekerom, deres bad, de to minste sitt rom, hannes rom, stue og tv-stue.

Det er mange grunner til at jeg hater det. For det første er det siden jeg ikke gjør noe gårdsarbeid i det hele tatt. Jeg ble lovd å skulle være med å jobbe å tjene litt mere innimellom, men det har ikke skjedd. For det andre så er grunnen til at vi er på en gård i første omgang for at vi trenger 88 dager med spesifikk arbeid for å kunne søke om et 2. års working holiday visum. Nanny arbeid går ikke under spesifikk arbeid, men siden jeg skulle jobbe litt på gården i tillegg tok vi sjangsen på det. Donald skriver bare jobben min som farm worker. Nå som jeg ikke har jobbet noe ekstra er jeg redd for at myndighetene skal finne det ut når jeg søker om nytt visum, og ender da opp med å ikke få et nytt visum. Den tredje grunnen er fordi jeg kun tjener 300 AU$ i uken er det ikke sikkert det er nok til å få godkjent som 7 dager i uken. kan hende det bare blir godskrevet som 4 dager. Så det betyr at jeg bare har jobbet rundt 16 dager av de 88, mens Christer som tjener og jobber mer har jobbet rundt 28 dager av 88. Den fjerde grunnen er innstillingen de har til dyr. Har opplevd at de skyter og kjører over slanger, barna vil drepe alt på veien, både slanger, fugler, frosker og øgler. Har sett Donald skyte 2 kråker i hagen fordi de bråker. Donald har sparket hunden fordi den ikke hørte etter, og ungene har null respekt for kattungene, de behandler de som leketøy nesten. Hun ene sa i dag at det er hennes kattunger å de kan gjøre hva de vil med dem, så lenge de ikke dreper dem. Hva er det for noe?! Ikke har ungene respekt for meg heller. Jeg prøver å være snill, gir de tillatese til småting de vet de ikke får (som å spise en is en time før middag, lar de få ta så mye sjokopulver i melka som de vil). Ordner klart melka som skal gies til lammet selv om det er deres jobb, men nei, ikke noen takk, ikke noe respekt. De er noen skikkelige DRITTUNGER. Lys i tunnelen, er at på torsdagen drar de sørover en tur for de skal i barndåp og blir borte i noen dager. Tror det blir til mandag/tirsdag. Kanskje jeg klarer å holde ut i 2-3 uker til, vi får se.

Helt til slutt et lite gledebilde i alt det negative, Claws med sine 4 små nøster, fra venstre;  Gizmo (jeg valgt det navnet :D ), Squirt (yes I know), Tiny og Paws <3

- Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits