Coffs Harbour

Hei hei alle sammen, håper dere har det bra der hjemme! For dere hjemme i Norge går det mot vinteren og kaldere dager, mens vi går nå mot sommeren og tydelige varmere dager. Vi har vært heldige å nesten vært oppe i 30 grader, noe som kanskje er for varmt for enkelte, men siden det har blåst/blåser (tidvis kald vind), er det faktisk perfekt med 30 grader, men på en vindstille dag er det for varmt til og med for meg, så det blir spennende å se hvordan det blir ut over sommeren (vinteren for dere). Nå beveger vi oss også sørover, så det vil ikke bli så alt for varmt med det første! Men etter nyttår kan det godt hende vi får opplevd litt mer intens varme. Det som fortsatt er litt kjipt er at det er kaldt om nettene enda. Tror vi har vært under 10 grader i bilen, noe som faktisk er kaldt. Har heldigvis ei dyne som ikke har sviktet oss enda, å om det skal skje, har vi også ullpledd som vi var heldige å få.

På søndagen som var ble det sommertid her i New South Wales, og dermed er tidsforskjellen blitt slik at vi ligger 9 timer forran Norge, og når dere skal stille klokken en time tilbake, vil tidsforskjellen bli 10 timer, men det er ikke før i slutten av oktober. Tidsforskjellen vil jo også endre seg etter hvor i Australia vi er, så jeg skal nok nevne hva forskjellen er etter som hvor vi reiser.

Uansett, på søndagen fant vi ut at det var noe som hett Baskers Festival i Coffs Harbour, og selvfølgelig var dette siste dagen. Vi dro til stranden, siden det var ved stranden den befant seg i dag, og tilbrakte store deler av dagen på å se på det som var å se på. En basker, er for de som ikke vet det en gateartist, altså de personene som opptrer og gjør spennende ting ved gaten og vil gjerne ha litt penger etterpå, hehe. Jeg synes disse artistene er spennende å se på, så da gjorde vi det. Ellers var det også boder rundt omkring som solgte det meste; håndlaget ting/mat, masseproduserte ting/mat, frukt og grønnsaker, og en del matboder som laget all forskjellig mat. Spennende ting, men vi kjøpte ikke noe av det da vi ikke har så mye plass til å ta med oss ting hjem igjen. Vi prøvde oss på en burrito da, og den var heeelt nydelig. De vet hva de driver med altså.

Den ene artiseten var en mann som dreiv med BMX, han har gjort dette i mange år, og har også vært en del av et sirkus en gang i tiden. Problemet var bare at siden området var på ujevnt grunnlag, og han hadde kun noen plater, fikk han ikke helt til alt han prøvde på. Noe som var synd, både for han og oss, for han kunne tydelig en del. Platene bevegde seg, og ja, det var ikke bare bare. Han klarte uansett et triks hvor han står på rattet mens sykelen triller, så det var helt fantastisk. Ellers engasjerte han barna ved å ha 5 barn på sykkelen mens han syklet.

Neste person vi så, var ei dame som drev med fysisk historiefortelling, altså hun fortalte en historie mens hun gjorde ting. Først varmet hun opp ved å tre en racket rundt kroppen, og deretter fikk hun to menn opp på senen, mens hun fortalte historien. Den handlet om en prinsesse som ble reddet av to menn, hvor den ene var den hun skulle gifte seg med og den andre var "onde besjetryne" (hennes ord), de ender altså opp med å bli forelsket i hverandre (mennene). Ellers gjorde de forskjellige ting; danset, holdt henne oppe, "sloss" og andre ting hun sa de skulle gjøre. Hun var kjempe gøy, og det var egentlig ganske fasinerende hvor crazy fantasi enkelte har.

Så var det en mann som klatret i en stige, som ikke hadde noen støtte, han sjonglerte og brettet ballonghatt mens han sto i den stigen. Trikset er visst at man burde vingle litt til sidene for å holde balansen. Han også fikk hjelp av publikum hvor han tok opp ei jente som hjalp han med diverse ting. Han brukte også hun som en del av et stunt hvor han går over henne med stigen. Likedan som han på sykkelen, var det ujevnt grunnlag og han hadde litt problemer da han skulle stå øverst på stigen. Han fikk det akkurat til, men ville ikke gjøre det en gang til. Avsluttelsen var at han tok en bakoversalto mens han sto halveis på stigen. Virkelig fasinerende.

Han her fikk vi ikke med oss starten på, men tror han fortalte litt historie han også mens han fikk hjelp av noen unger. Hannes poeng i historien tror jeg var at man ikke skal gi opp, og at det er lov å ha høye ønsker/drømmer. Til slutt fikk han hjelp fra voksne personer i fra publikum deriblant ble Christer valgt ut. Han skulle bare holde han i hånden mens han gikk opp på en ting med et rør og en planke på som han skulle balansere på, deretter skulle Christer kaste opp noen kniver som mannen skulle sjonglere. Også en veldig flink mann.

Det var noen flere artister som gjorde ting, deriblant en tryllekunster, men mobilen min døde, da det ikke var mere strøm igjen. Slik det blir når man camper uten strøm tilgjengelig.

Etter festivalen dro vi til en plass som heter Roses Park, dette er en plass som er beregnet for camping, med bord, grill og toalett. Det er gratis å campe der, så da er det heller ikke noe strøm. Veldig flott plass, som også virket ganske populær, da det var en del folk der.

Dagen etter dro vi på en gåtur i Dorrigo nasjonalpark. Gåturen var sikkert over 7 km, og siden den starter nesten helt på toppen av et fjell, betydde det at vi startet med å gå nedover, og måtte selvfølgelig deretter gå oppover. Heldigvis for meg med dårlig utholdelse, var det overskyet og dermed ble det ikke så alt for varmt. Sliten ble jeg jo uansett, og da vi kom tilbake til starten spiste vi lunch og slappet av litt. I løpet av gåturen fikk vi sett masse skog, altså regnskog, og jeg er fortsatt fasinert over hvor vakkert det egentlig er. Hører mange forskjellige fugler som synger og kvitrer langt over hodene våre og innimellom møter vi på en bush turkey eller to som springer som noen gale gjennom skogen. Helt amazing! Det var også to fossefall som vi fikk sett og de var vakkre. Skulle ønske jeg var superflink til å ta bilder så dere fikk sett hvor vakkert det er. Ikke er jeg superflink til å redigere bilder heller :P

Starten på løypa besto av en utsiktsplattform. Siden det er høyt oppe vi befant oss, var plattformen over trærne, og man kunne se veeldig langt.

Etter lunch dro vi bare tilbake til den plassen vi hadde campet dagen før, siden det var en fin plass, og det er gratis. Vi har funnet ut at vi kan campe 3 dager uten strøm mens den fjerde burde vi ha strøm slik at vi får ladet opp teknologien vår. Så lenge vi ikke trenger å bo i sentrum, på de dyreste plassene, kommer vi ikke til å gjøre det. Det blir mest sannsynlig 2-3 dager gratis camping og så 1-2 dager camping med strøm. På denne måten får vi campet billigst mulig og da har vi penger til å gjøre andre ting, som å dra til en dyrepark, eller et bryggeri :P

Denne gangen fikk vi et par som naboer som også backpacker i Australia. De var fra Spania, og vi ble sittende å snakke med dem ut over kvelden til vi gikk for å legge oss. Det var hyggelig å endelig få vært litt mer sosial.

Uansett, så var Coffs Harbour en flott plass, selv om vi kanskje ikke var å så på alt det som selve byen hadde å tilby. Men de hadde en strand, de hadde en elv, og de hadde en pir, noe vi har sett flere plasser, og vi vil gjerne oppleve mere nye ting.

- Ida

2 kommentarer

Linn C

13.12.2016 kl.20:58

Utrolig gøy at jeg kom over bloggen din! Jeg og en venninne reiser også til Australia i januar, for å kombinere reise og jobb, vi blir i ca 1 år. Så det er veldig spennende å lese bloggen din! :D

Ida

24.12.2016 kl.12:37

Linn C: det er gøy å høre. Det blir mere oppdateringr på nyåret. Bare å følge med.

Skriv en ny kommentar

hits