En liten stor update!

Heihei!
Nå har det gått en uke uten at dere har hørt fra meg, og det er enkelt å greit kun fordi vi fortsatt er i Alstonville! De vi bor hos er kjempe hyggelige, og de overforer oss en del, hehe. Det er egentlig ganske koselig å bo her, for vi får smakt en del hjemmelaget mat, det som ikke er like gøy er at vi spiser hele tiden, og veldig mye. Hun damen i huset liker å ause på tallerkene for oss, og de er STORE, så det blir ikke så vi går ned i vekt med det første, men det er heldigvis ikke så usunn mat da. Hehe.
Uansett, så er vi fortsatt her, og grunnen til det er fordi vi først å fremst ikke hadde noen planer om å dra før torsdagen, siden det var da onkelen til Christer dro hjem igjen, men innen da, hadde vi funnet ut at vi ville kjøpe oss en campervan, og vi fikk dermed låne bilen og kjørte opp til Brisbane på torsdagen for å se på 2 stykker. Vi falt pladask for den ene campervanen, den var akkurat slik jeg ville ha den. den hadde minst 4 seter, hadde sittegruppe med bord, og kjøkken innvendig, så man slipper å skal ta ut ting når man lager mat, ellers kom den med mye bra utstyr som hørtes fantastisk ut, slik som snorkleutstyr, surfebrett, og camping stoler/bord. Vi ble enig med paret som eide den, at vi skulle komme tilbake dagen etter (i går) siden jeg ikke har lappen kunne vi ikke kjøre tilbake begge deler. Så vi gledet oss i hele går, og akkurat da vi skulle til å sette oss i bilen for å dra til Brisbane å plukke den opp, fikk vi en mld om at de hadde had et annet par å så på bilen også, og siden de hadde tatt med seg kontanter, solgte de den til det andre paret!!! Tenk at det går ann å være så jævlige. Gjett om jeg ble både sint, sur og lei meg. Håper karma kommer å biter de i ræva!!! Jeg har allerede hekset noen ord så håper de får det forferdelig resten av tiden de er i Australia.  Så nå har vi bare prøvd å finne en annen campervan vi kunne tenkt oss, men det er ikke lett å finne noen i nærheten som har minst 4 seter. Noe jeg helst vil ha, for da kan vi plukke opp flere reisende som kan hjelpe oss med utgifter på drivstoff, og som kan bytte på kjøringen med Christer. Derfor har det da blitt slik at vi fortsatt er her i Alstonville. Forresten har de vi bor hos en kjempe søt maltese schi-tzu, og sønnen hennes, som også er hennes nabo, har også en slik en, og de 2 er bare de søteste. Eneste negative er at de slikker så innmari mye, det er ikke til å holde ut nesten.

Så uansett, mens vi har vært her, har vi stort sett ikke gjort så mye, men på søndagen dro vi først hjem til ei dame som driver med frivillig wildelife rescue. Hun tar altså inn små eller skadede dyr som hun pleier til de flytter til en ny plass, hvor de blir plassert i en stor innhegning før de blir satt tilbake til det fri. Desverre fikk jeg ikke låv til å ta bilder å legge ut på facebook eller nettet, men jeg fikk lov til å ta noen bilder som jeg har for meg selv, og som respekt til den damen, så kan jeg ikke legge ut noen bilder på bloggen, men familie og venner skal nok få lov å se om de vil når jeg kommer tilbake til Norge igjen. Etter det, dro vi til en plass som heter Killens Falls, altså et fossefall, hvor man kunne svømme. Det var bare helt nydelig. Har jo sett min del med fossefall i Norge, men ikke hvor man kan bade (ja det finnes sikkert en del, men jeg har ikke opplevd det enda). Vi er ikke så heldige med været akkurat nå, det er stort sett overskyet, men denne dagen var det okei vær, og vi valgte derfor å ta oss et bad, og det var HERLIG!

På kelden fikk vi endelig prøvd ut den sjokolade pudding frukten, og jeg må si det at det så helt forjævlig ut, haha! Det så ikke ut til å være spisende i hele tatt, men det smakte ikke fælt, det smakte egntlig ikke så mye. Tror nok den blir kaldt sjokolade pudding frukt, fordi den har den fargen og konsistensen, men smakte ikke mye sjokolade. Vi blandet den med banan, kiwi og litt iskrem, så gikk den lett ned. Blir ikke så vi spiser den igjen, hehe.

Mandagen dro vi til nermeste plass, som heter Ballina. De har et marine- og sjøfartsmuseum som vi dro å så på. Siden Ballina er ved kysten har det vært en del saker som har skjedd der, både pirater, krig og flåter. Var egentlig litt spennende å lese om det som har skjedd i Australia før, for jeg har ikke hørt så mye om hva som har skjedd i Australia før. Nå er ikke akkurat den type ting min ting, men spennende var det uansett.

Etter det gikk vi en tur fra museumet og helt til en fyrlykt som er i Ballina. Først gikk vi langs elven og så slutten av eleven hvor det var en del mangrove skog (trær og planter som lever i brakkvannet). Var en hyggelig tur og vi fikk sett pelikaner for første gang, og det er alltid hyggelig. Ellers var det en del av disse vannøglene (Eastern water dragon), og jeg synes de er bare helt fantastiske, har så lyst til å plukke de opp, men det har jeg vett nok til å vite at jeg ikke skal, hehe. Uansett, det var en fin tur, og så er det ikke såååå mye å gjøre når været ikke er på topp.

Tirsdagen fikk vi fikset tarpen vår, og prøvd den ut over hammocken vår, for å se om alt er bra når vi endelig skal prøve de ut. Siden det blåste en del, fikk vi prøvd hvor mye den dekker for vinden, og jeg synes den var bra. Eneste som kan bli et problem, er hvis det begynner å regne i løpet av natten, og vinden snur, da kan vi bli våte, men det er vel sikkert ikke så stor sannsynlighet for at det skal skje. Jeg ble uansett ganske fornøyd med resultatet.

Onsdagen gjorde vi ikke mye heller, vi dro bare en tur på kino for å se Suicide Squad, siden det var salg på biletter i Ballina, så da dro vi dit en tur. Det er nok den minste salen jeg noen gang har vært i, hvor de kun hadde 3 saler, og den salen vi var i var kjempe liten! Filmen var helt okei, men kommer nok aldri til å se den igjen, hehe. Det var også litt problemer med å se en film uten tekst (bruker som regel engelsk tekst) for det er ikke alt man får med seg eller forstår, så da mister man litt poenget, men alt i alt, gikk det greit, og det blir vel bedre etterhvert.

På torsdagen var vi som sagt en tur i Brisbane for å se på campervanen vi fikk, men ble gitt bort til noen andre til slutt. Er ikke stort mye å si om det egentlig, er fortsatt lit sur for det egentlig. Fredagen var vi med Margaret for å hjelpe henne med helgehandelen, og gjett om hun handler mye! Tror ikke jeg noen gang har vært med på at foreldrene mine har har handlet så mye på en gang, til å med ikke til jula! Men når hun først lager mat, lager hun så mye at hun fryser mesteparten, slik at det ikke tar så lang tid å lage middagen en annen gang, så da blir det vel en del matvarer når man først handler hehe. Ellers var dagen en nedtur, hvor vi egentlig var ganske så pissed off! Drakk litt vin for å trøste oss med, hehe.

I dag har vi ikke gjort mye, var en tur til Byron Bay for å se på en annen campervan, så vi får no se hva det blir til med den da :)

Uansett, denne gangen har jeg prøvd meg på noe nytt, jeg har laget et slideshow av bildene jeg har tatt, i stedet for å lage collage av alle bildene. Så dermed legger jeg ut noen utvalgte bilder underveis, og så slideshow på slutten. Jeg hadde satt pris på om dere kunne sagt i fra om hva dere synes er best. Den andre ideen jeg har er å lage en mappe med utvalgte bilder, så dere kan se på, bare son at dere får sett flere bilder uten at jeg legger opp hundrevis på blogginnlegget så det tar lang tid å loade (spesielt med mobil).
Så hva synes dere? Skal jeg fortsette med collage, slideshow eller skal jeg lage en mappe med bilder dere kan se? 

 

 

- Ida

Én kommentar

Elisabeth

17.09.2016 kl.14:18

Å så gøy, kos dere masse :)

Skriv en ny kommentar

hits