Another days in Paradise!

På onsdagen hadde vi egentlig en ganske rolig dag. Gikk en lang tur for å komme til et shoppingsenter som heter Pacific Fair Shopping Centre, for vi skulle kjøpe bukse til Christer. Den forrige han kjøpte passet ikke helt så han måtte ha en ny en. De er litt strenge på enkelte plasser så han må ha langbukse for å komme inn. Shoppingsenteret vi dro på har vist en gang i tiden vært delen Queenslands største shoppingsenter, og gjett om det var stort. Følte vi gikk og gikk og gikk for å finne en H&M og så måtte vi gå en lang tur til for å finne daglivarebutikk. Skulle bare en snartur innom, men slik ble det altså ikke. Med  rundt 280 butikker er nok dette det største shoppingsenteret jeg noen gang har vært på. Men i forhold til Australias største shoppingsenter som har over 500 butikker er det ikke så stort. Ellers kjøpte vi ikke noe annet, siden vi rett å slett ikke har bruk for det enda. Med tiden vil jeg sikkert bytte ut litt av de klærne jeg har, men er ikke lei enda. Selv om jeg kanskje burde hadd litt varmere klær, men har ikke vært for kaldt enda.

Etter shoppingen dro vi til en park like ved å grillet oss hamburgere. Siden vi fortsatt lever på "fattigmanskost" valgte vi å bare bruke brødskive til burgerne, så det ble mer som brødskive med karbonade, men mye bedre enn det synes jeg. Etter det gikk vi tilbake mot hostelet, og det viste seg at i "hoved" gaten ved stranden i Surfers Paradise var det en form for marked (noe de tydelivis har hver onsdag og søndag tror jeg). Det var ikke mange bodene men det var litt likt Martnan i Trondheim for de som er kjent med den, bortsett fra at det var ikke noen jallaboder som de i Norge. Var mye tull og mye spennede å se på, men ingenting jeg kunne tenkt meg. Det var også 2 boder hvor du kunne bli tatt bilde av sammen med dyr (reptiler og noen fugler), dette syntes jeg var helt for jævlig rett og slett. De stakkars dyrene burde få vært i fred, fikk helt vondt av å se på da den ene mannen prøvde å få en annen mann til å holde en liten aligator, som vrei og ristet på seg, nei uff så forferdelig. Ellers var det en gateakrobat der, som brukte hundre år på å gjøre et ganske bra triks egentlig, hehe.
Da vi kom tilbake til rommet vårt hadde ikke vi fått noen nye romkamerater så vi fikk rommet helt for oss selv den natten.

På torsdagen gjorde vi ingenting frem til middag. Det var andre dagen med overskyet vær og jeg følte for å bare slappe av egentlig. Brukte dagen på å planlegge turen videre og så på en del serie osv. på nettbrettet. Det var ganske avslappende å bare ta det litt med ro. Vi skal jo faktisk være her i et år, og jeg tror ikke jeg klarer å skal gjøre noe hver bidige dag, da tror jeg at jeg blir fort utslitt. Derfor er det helt greit at det er noen dager hvor det er overskyet eller regner, for da kan man slappe av på de dagene, og nyte godværsdagene.

På kvelden bestemte vi oss for å være litt mer sosial med resten av beboerne som er på hostelet og ble med på quiz kveld. Vi ble kjent med et fransk-kanadisk par og tok et par øl og litt punch, de serverte også pizza, så dermed ble det gratis middag på oss den kvelden :D Vi ble ikke med ut sammen med resten men tok kveld i 10 tiden. Da hadde vi fått to nye romkamerater som jeg tror snakket tysk. Vi snakket ikke særlig mye med dem, for de lå allerede halvnaken i sengene sine og trykket på telefonen. Christer fortalte meg dagen etterpå (takk gud for det) at han hadde sett en kakkerlakk som han hadde kverket, så da har vi (Christer) fått opplevd det også. Det blir nok ikke siste gangen vi opplever det. Håper bare ikke å oppleve de i sengen min, da tror jeg at jeg dør.

I går sto vi opp i 8 tiden og spiste en god frokost. Egentlig spiser jeg mye bedre frokost her i Australia enn hva jeg gjorde hjemme i Norge. Vi starter dagen med å lage frokost og lunch. Siden vi reiser en del så blir det ikke så mye forskjellige pålegg, men i de siste dagene har det vært sandwich som består av chiliost (det var det nærmeste vi kom bacon-/skinkeost), salami/skinke, avokado (avokadoen her er FANTASTISK. Jeg har aldri vært stor fan av det før, men nå ELSKER jeg det) og rucolasalat. Nå er det ikke slik at vi har alt på hver gang, men bruker jo restene av det vi har. Fant tomat i gratis delen av kjøleskapet en dag, og fikk dermed litt tomat på sandwichen vår og.
I går ble det ikke så vi laget lunch fordi vi skulle reise tilbake til Brisbane. Vi dro tilbake fordi søskenbarnet til Chriser skulle ha sin første utstilling av bildene han tar (han er musikk fotograf). Sammen med Audrey, moren hans, Christer sin tante, stilte vi opp uten at han viste noe om det og overrasket han. Nå var det ikke en kjempe stor utstilling, han hadde bare 8 bilder oppe på veggen, og det hele skjedde på en meksikansk bar og restaurant. Bildene skal henge der en mnd og folk kan kjøpe en kopi om de har lyst på. Selv om dette ikke er en stor ting, så har det allerede ført til at han har fått flere oppdrag, og siden han ønsker å leve av dette, er jo det en kjempe bra ting.
Maten på den plassen var fantastisk og bildene hans var ganske gode, selv om jeg personlig synes at bilder av natur og dyr er finere, men det er jo bare en smakssak. Han fikk solgt over 10-12 bilder, og om jeg ikke tar helt feil vet jeg at familien hans kommer til å kjøpe en del bilder også, så det er jo helt supert for hannes del.

I dag har vi egentlig også bare tatt det med ro. Startet dagen med å dra på et matmarked på en plass som heter New Farm. Det pleier vist å være hver lørdag eller noe sont. Det gikk stort sett i lokal frukt og grønnsaker, pluss en del matboder med alt mulig av mat; tyrkisk, fransk, italiensk, vietnamesisk, kinesisk og australisk, samt en del andre små ting som honning, ost, bakevarer og fersk fisk og kjøtt. Det var mye spennende å interesant å se, å hadde vi skulle vært her i Brisbane mye lengere så hadde vi nok kjøpt en del, for det var veldig mye jeg kunne tenkt meg å prøve ut. Vi kjøpte derimot en frukt som heter svart sapote, og når den er moden skal den vist være som sjokolade pudding. Den er ikke helt moden enda, så har ikke fått smaket på den, men om noen dager skulle den være spisbar, så får vi se hvordan den er, gleder meg til å prøve den ut.

Resten av dagen har vært rolig. Vi har kost oss med film og bare snakket å slappet av. Det er så hyggelig å bli kjent med den helt ukjente familien til Christer. I starten tenkte jeg bare at de var så super hyggelige, at de nesten var kanskje litt overhyggelige, men etter å ha møtt en del andre Australienere som ikke er en del av familien, har jeg begynt å forstå at det bare er deres natur. Selvfølgelig er Christer sin familie kjempe hyggelige.
Jeg som trodde at Danskene var så hyggelige, men de kan ikke måle seg med de i fra Australia. De ringer med klokken på sykkelen for å gi bedskjed om at de kommer bak deg, selv om du ikke er i veien for dem, å når du da flytter deg, selv om du ikke trenger det, takker de for det. Tenk hvor mye bedre sykkelkulturen i Norge hadde vært om vi også gjorde det. Ellers er de superhyggelige på butikken, sier hei, hvordan har du det, hvordan har dagen din vært, håper du får en fin dag videre osv. Det er litt mye å venne seg til, men jeg elsker det, jeg rett og slett bare elsker hvor hyggelige de er mot hverandre i dette landet!

Ellers vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre i morgen, men vi blir her i værtfall over helgen på grunn av tanten til Christer, selv om vi kommer til å tilbringe en del tid sammen med henne og onkelen hans når vi er i Tasmania, er det jo greit å være sammen den lille tiden vi kan.
 

-Ida

2 kommentarer

Lena

03.09.2016 kl.15:10

Så mye flott dere opplever Ida. Artig at du deler og det er spennende å lese om det dere gjør. Klem fra tante Lena

Ida

04.09.2016 kl.09:59

Tusen takkfor det! Er så mye morsommere å dele når jeg vet folk setter pris på det??

Skriv en ny kommentar

hits