Da har det gått en uke allerede!

En uke er forbi, eller egentlig er det vel 1 uke + 1 dag. Og siden det er ei uke siden forrige innlegg blir dette et lengere et. Men håper det er i orden. Tror nok i fremtiden blir det litt begge dele, noen ganger korte innlegg som er litt oftere og så noen ganger større, kommer vel litt ann på tid og internett :)

Noen av dere er vel kanskje nysgjerrige på hva jeg har gjort den siste uken, så her kommer en kort update om hva vi har gjort.

Ukens høydepunkt var definitivt denne selfien: 

Forrige søndag tok jeg og Christer å gikk en tur opp til en utkikkspost, hvor man stort sett så hele Brisbane fra. Jeg ser for meg at det må være så mye vakrere om man var der om natten. På veien dit gikk vi innom en gigantisk creepy kirkegård og en botanisk hage. Siden det er vinter nå var det ikke så mye blomstrende planter å se, men pent var det uansett.
 

På mandagen gikk vi en tur til en park i Brisbane sentrum kalt Roma Street Parkland. Det var en fantastisk park. Skulle gjerne bare lagt meg på en grønn flekk å være der hele dagen lang. Hehe. Etter det var vi å skaffet oss en bankkonto. Bankkontoen tok litt tid da det var en del andre (sikkert backpackere) som også skulle i banken.
 

Tirsdagen valgte vi å ta det med ro, siden i løpet av de 3 dagene vi hadde vært der hadde vi allerede vært å gått 43 km og vi var litt slitne. Det var også overskyet hele dagen så da var det ikke akkurat så varmt. Onsdagen var vi inne hele dagen, for da regnet det fra morgen til kveld. Og regnet her i Brisbane er ikke likt regnet i Norge altså. Regndråpene er gigantiske og man blir våt med en gang. På kvelden dro vi til en plass som heter Ben's Burger og burgeren dems er på 9. plass over mat man burde prøve i Brisbane, så det gjorde vi. Det var kun 3 typer å velge mellom, vanlig, med masse ost og vegetar, og den burgeren må være på topp 3 av burgere jeg har spist i mitt liv. Den ser ganske alminnelig og kjedelig ut, men kjempe god!


 

På torsdagen fikk jeg endelig viljen min å vi dro til Lone Pine Koala Sanctuary og hilste på de små og store skapningene der. Må virkelig si at jeg elsker Australsk dyreliv (tonen endrer seg vel når vi beveger oss litt mer innenlands og jeg fåt møtt de litt større eklere krypene som også finnes her =P). Vi tilbringte ca 5 timer der, og siden det ikke er så veldig stor plass, så er det veldig lenge, men de hadde noen show og info ting som jeg gjerne ville få med meg, å da går tiden veldig fort. Christer syntes kanskje det var litt i det lengste laget, men han klagde i allefall ikke! Gode kjæresten min. Han kommer nok til å være dritt lei av alt som har med dyr å gjøre før et år har gått. 

På fredagen spiste vi lunch i en nærliggende park, før vi pakket sakene våre å flyttet til en ny plass. Vi er fortsatt i Brisbane, men bor nå til søsteren til Markus (Christer sitt søskenbarn) og samboeren hennes. Hun blir vel på en måte stesøskenbarnet til Christer. Kvaliteten på hjemmet er gått en del opp, og det blir nok lenge til vi skal bo så fint igjen, med mindre vi starter med Airbnb. Fredagskvelden tok vi dermed en kveld ut på byen sammen med de og Markus. Det var kjempe hyggelig, men tok en tidlig kveld. Jeg sliter litt med at jeg blir så trøtt i 10-11 tiden om kvelden. Har sikkert litt med at det blir jo mørk her klokken 6 og siden vi ikke er vant til mørket fra Norge enda, så virker det som om det er langt ut på natten når klokkken da blir 10-11.

På lørdagen tok vi en ferge som går langs elven. Først tok vi den bare til utkanten, gikk av og hoppet på en ny en som gikk tilbake og gikk av i sentrum. Der shoppet vi litt (Christer siden han var ute etter en tynn langbukse) før vi gikk innom en park/botanisk hage før vi dro tilbake. Da vi kom tilbake skiftet vi bare til varmere klær og dro til en park i nærheten for å grille litt. Det som er litt genialt her i Australia (tror det gjelder hele Australia, er ikke helt sikker) er at de har satt opp elektriske store griller i noen parker (veldig mange faktisk) og det er gratis å bruke dem, så man kan bare grille det man vil. Det er jo perfekt for meg å Christer, som da får muligheten til å bruke et utendørs kjøkken, slipper vi å spise kald mat de dagene vi ikke har tilgang til et skikkelig kjøkken. Den parken vi var i var ved eleven, og vi hadde dermed et fantastisk syn mot byen.

 

I dag skal på en kjøretur 1-2 timer nordover og på veien dit skal vi innom Australia Zoo (den som Steve Irwin startet i sin tid) og noen andre småplasser jeg ikke husker hva heter.
Siden det er tidsforskjell, så er det morgen her hos oss. Klokken er nå litt over 9 og vi begynner nå en ny dag!

 

- Ida

 


#Brisbane #Reise #Australia #Dyr #Natur

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits