Sy prosjektet!


 

Som nevnt tidligere hadde jeg planer om å sy meg egne klær til turen, noe som jeg så på som et morsomt og utfordrende prosjekt. Det jeg ikke hadde undersøkt så alt for mye før jeg skrev innlegget var pris på stoff. Jeg nevnte vel at jeg skulle bruke viskose og at det ikke er det billigste stoffet, men det jeg ikke visste var at minste prisen ligger rundt 99,- meteren og det som var billigst, var ikke akkurat det jeg syntes var finest. Fant et nydelig stoff som jeg likte veldig mye, men det kostet 299,- pr. meter. For de fleste prosjektene jeg hadde tenkt ut, trengte jeg omtrent 2 meter, så da ble det plutselig dyrt.

På grunn av dette så har egentlig det å sy klær blitt lagt på hylla, men jeg har sydd noe annet til turen, hva dette er får dere vite i løpet av helgen. Her er et bittelite hint =D


 

Uansett, det jeg hadde tenkt å fortelle dere om i dag, er et av de prosjektene som jeg faktisk har klart å gjennomføre, og det er et 2 i 1 plagg!

Europris har/hadde salg på en onesize maxi kjole, som man kunne få i flere farger/mønstre til 99,- Jeg valgte å kjøpe meg en som var blå og hvit mønstrete, siden det er litt sommerlig, og det blir ikke så varmt i solen, son som svart/mørke farger gjør.

Det første jeg hadde tenkt å gjøre, var å legge opp kjolen slik at jeg fikk et skjørt og en knelang kjole, men ombestemte meg og endte opp med en harems bukse og en capri jumpsuit! Liker egentlig ikke å skryte av meg selv, men ble skikkelig fornøyd av resultatet. Ikke var det spesielt vanskelig heller. Om du kan bruke symaskin eller sy håndsøm så får du det nok til du og :)

Får se om jeg rekker å prøve meg på et plagg til. Det er jo faktisk litt gøy å sy!

Fremgangsmåten jeg brukte er følgende (alt er gjort på vranga, bortsett fra punkt 7. og 8.):

1. Tok på meg kjolen og fant ut ca hvor mye jeg måtte fjerne nederst, så den ikke ble for lang, og klipte det vekk.
2. Med kjolen på, fant jeg ut ca. hvor høyt oppe skrittet skulle være, og deretter hvor midten ble og satte et lite merke.
3. Målte omkretsen under kneet, og la på noen cm, før jeg halverte dette tallet.
4. Med utgangspunkt i tallet fra punkt 3. målte jeg nederst fra sidene og satte et merke (Begge sidene).
5. Klippet fra merkene nederst og opp til punktet i midten, så det ble at man fjernet en trekant.6. Der jeg nettopp hadde klipt sydde jeg det sammen, og deretter sydde jeg en fald nederst i beinåpningen.
7. Sydde så en smock/vaffelmønster nederst i beina, så det skulle matche øverst på plagget.
8. Helt til slutt sydde jeg på en lomme på den ene siden, kun fordi jeg er avhengig av lommer.

 

I dag er det 1 uke til jeg ankommer Brisbane, 1 uke til jeg er ferdig med over 30 timer reisetid, 1 uke til jeg endelig skal få oppfylt min største drøm!


 

- Ida

 


#DIY #2in1 #Sydetselv #jumpsuit #haremsbukse #capri #6dagerigjen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits