Midlertidig- /fosterhjem for katt!


Espen                                                                        Nils

Siden januar 2015 har jeg og min bedre halvdel vært fosterhjem for katt for dyrebeskyttelsen i Drammen. Den første pusen vi hadde var en flott hannkatt som hett Nils. Han hadde bod hjemme til ei eldre dame, og aldri vært utekatt. Han hadde nok også blitt tatt alt for tidlig som kattunge og han visste ikke helt hvordan det var å være en katt, men det gjorde ingenting for en snillere og søtere og mer nydelig pus hadde jeg aldri opplevd. Han elsket å ligge i armkroken, eller oppå brystet/ryggen og han var en ekspert i å massere meg. Noen ganger ble det litt i hardeste laget, men det var jo kun kjærlighet fra hans side så da kan man ikke klage!


 

I fjor sommer dro vi på ferie å da måtte han en tur tilbake til dyrebeskyttelsen, og før han rakk og komme hjem til oss igjen så ble han adoptert til et forever home. Nå skal jo kattene egentlig ikke sitte så lenge hos oss, men de har litt vanskeligheter med å adoptere ut katter som er i fosterhjem da folk ikke har lyst til å dra hjem til andre personer og vil heller komme på huset å se på alle de andre kattene.
Så om du skal adoptere en katt en gang, dra hjem til folk først og velg huset til sist. Katter som går sammen havner på huset og da er det ikke like stort behov for fosterhjem, men de som ikke kan det av mange grunner burde ha et hjem, å derfor er det viktig å få adoptert ut de kattene først, så fosterhjem er ledige når det faktisk trengs!

Jeg dro jo til Roskilde for å studere i august og da jeg kom tilbake i oktober hadde kjæresten fått inn en ny venn til oss. Det var da hannkatten Espen! Hans problem var at han ikke tålte andre katter, faktisk så ille at han ikke likte kontaktpersonen vår fra dyrebeskyttelsen i Drammen siden hun lukter så mye av andre katter. Han var ikke helt den perfekte pusen da han kom hit, var litt nervøs og beit litt. Han var funnet ute med store skader og en stor stygg byll i pannen. Han var ikke helt 100 % da kan ble plukket opp. Men etter en stund hadde han blitt verdens beste pus nr 2! Det er sjelden han bet hardt, eneste biting han gjorde var for å si i fra og under lek. Vi lærte han også å ikke bruke klørne sine så mye og han elsket å sove i fotenden vår.


 

Siden vi skal flytte nå måtte han jo også flytte og han har da fått seg et nytt fosterhjem hos en familie som bor et lite stykke unna, og om noen uker så kan han endelig få lov til å være utekatt igjen! Det nye fosterhjemmet er rett ved en skog, og er helt klart perfekt for katter. Det tror jeg blir veldig godt for pusen vår. Å så håper jeg at han vil få et foreverhome snart han og!

Det mange tenker når de hører om det å være fosterhjem er hvor vanskelig det må være når de skal dra, og JA det er faktisk vanskelig. Jeg som blir så fort rørt og gråter for nesten ingenting har grått litt for Espen. Det var litt annerledes med Nils, for vi skulle jo bare på ferie så da var det ikke adjø for alltid, og så dro jeg jo til Roskilde og ble jo vant til at det ikke var noen katt der uansett. Men all den gleden man får ved å ha katten om det så er kort tid eller lang tid, er så verd den lille sorgen man får etterpå. Man vet jo at den har det bra, den er ikke død å da er det litt bedre med en gang.


Siste kos og klem                                   Funnet seg til rette i nytt hjem

Så om du ønsker deg en katt, men kanskje ikke kan ha utekatt, ikke vil binde deg i over 10 år, ikke har god råd eller ikke vet 100% sikkert om det er noe som passer for deg så meld deg til nærmeste dyrebeskyttelsen (eller annen organisasjon for dyr som også trenger midlertidige hjem) og si du kunne tenkt deg å være fosterhjem for dyr (noen plasser får de også inn andre dyr; fugler, gnagere og hunder). Alle utgifter blir dekt av dyrebeskyttelsen (mat, kattesand, veterinær, leker). Jeg vil si du har ingenting å tape på det, så gjør det nå, for det trengs!

 

 

- Ida

 


#dyrebeskyttelsen #katt #midlertidighjem #hjelpenkatt #nytthjem #fosterkatt #fosterhjem

4 kommentarer

Benedicte Arntzen

21.06.2016 kl.18:19

så flinke dere er <3

Ida

28.06.2016 kl.00:24

Benedicte Arntzen: Tusen takk! Er lett å være flinke når man har slike søte pelsballer å være sammen med :)

Aud Vogt Johansen

22.06.2016 kl.19:37

Stor takk til deg Ida og din bedre halvdel :) for den tiden dere har vært fosterhjem for oss. Dere har vært fantastiske med dyrene. Jeg ønsker dere en flott og spennende tur :)

Ida

28.06.2016 kl.00:25

Aud Vogt Johansen: Tusen takk! Det har vært flott å fått hjelpe dere den tiden det har vart! Så håper vi bare Espen finner seg et forever hjem snart han og :)

Skriv en ny kommentar

hits