Overnatting! 

Jeg har nevnt før at vi har planer om å reise og sove billigst mulig når vi er i Australia. Helt i starten av planleggingen vår, var tanken på å sove ute uakseptabelt, dette fordi jeg våkner lett av lyder og får problemer med å sove igjen, spesielt her i Norge nå som det er så lenge/tidelig lyst. Men etter at kjæresten har begynt å bråke litt mer om morgenen og had couchsurfing gjester på besøk har jeg blitt mer og mer vant til lyder. Dermed bestemte vi oss for at vi enten skulle ta med teltet til Christer eller kjøpe et i Australia. Camping er jo egentlig veldig gøy det!

Men så en dag fant Christer ut den geniale ideen om at vi kunne skaffe oss en hammock, altså en hengekøye som vi kan sove i. Så vi dro på nærmeste sportsbutikk (etter å ha undersøkt en god del på nettet) å kjøpte oss to hammocker. Vi har prøvd de ut ved å henge opp den ene ute på balkongen og den var overraskende behagelig å ligge i, så dette gleder jeg meg til mye. Tenk å stå opp rett ved en strand å bare starte dagen med en behagelig dukkert, nei det høres himmelsk ut! 

Eneste som er litt kjipt med dette er jo at det ikke er noe myggnett eller tak, så det funker ikke like godt hvis det begynner å regne. Vi har ikke funnet/bestemt oss for en løsning angående regnbeskyttelse, men myggnetting løste jeg ved å sy to veldig tynne gardiner sammen og deretter nesten helt igjen på sidene. I Christer sin versjon har jeg tatt en sterk tråd i åpningen som han kan snurpe sammen for å "lukke" den, har dessverre ingen bilder av resultatet, men blir vel et bilde eller flere under reisen. I min versjon valgte jeg å si igjen åpningen og ha en glidelås for å lukke/åpne. Myggnetting er ganske dyrt, og de billige variantene hadde for store hull så både knott og andre små dyr vil kunne komme seg igjennom.
Med tynne gardiner er hullene bittesmå men man kan fortsatt se ut igjennom den. Tar bittelitt større plass, men vi sparer over 500,- hver, så det er jo noe. Funker ikke dette, kan vi jo alltids kjøpe oss myggnetting i Australia. Synes jo det er litt gøy å kunne lage noe selv. Har blitt så glad i symaskinen 
 

Vet ikke hvor mange dager på rad vi klarer å sove i en hammock, før man begynner å kjenne det, men det finner vi da vel ut av underveis. Har lest om de som har byttet ut sengen sin med en hammock, så tror ikke det kan være så alt for ille. Nå er det bare 4 dager igjen til vi drar, og jeg reiser til Oslo i morgen!

Har du prøvd å sove i en hammock før?

 

- Ida

 


#Hammock #Reise #Myggnett #Australia #Camping #Sy #Syselv #DIY

2 kommentarer

linnhelens

14.08.2016 kl.23:17

Jøss spenstig gjort av dere :) Nei har aldri sovet i en hammock, så aner ikke hvordan det er :)

Ida

17.08.2016 kl.13:58

linnhelens: Ja jeg gleder meg, håper bare ikke det blir en stor nedtur.
En gang må være den første! :)

Skriv en ny kommentar

hits