Bør man, eller er det greit å ikke snakke engelsk hele tiden?

Hei igjenn.

Da er det onsdag og dag 3 med vår veganske gjest. Han studerer i Skottland men kommer opprinnelig fra Tsjekkia. På mandagen laget han mat til oss, som bestod enkelt av grønnsaker og ris. I går laget jeg og Christer middagen og vi tenkte vi skulle prøve på noe typisk norsk mat, men det måtte jo være vegansk, dermed ble det grønnsakslapskaus! Lapskaus er vel typisk norsk, og utrolig nok var det helt fantastisk uten kjøtt også. Det er noe jeg garantert kommet til å lage flere ganger. Det er både utrolig lett, sunt og smaker godt!


 

I går sluttet Christer litt tidligere fra jobb, og så slo vi følge med gjesten vår på en skogstur. Her i drammen har vi noe som heter Kjøsterudjuvet og det er mulig å gå opp til toppen via denne. Siden det er tidlig på året og fortsatt mye sne smelting valgte vi å gå på stien ved siden av, for det er alt for mye vann og vi ville blitt totalt våte. Det var en flott tur opp til toppen, hvor man finner Gamledammen, men med min totalt dårlige kondis var det en slitsom tur. På dammen var det fortsatt is og det var en del snø i bakken da vi gikk ned igjen. Men alt i alt var det en flott tur og jeg tror vi skal gå der igjen flere ganger, men da blir det via. juvet!


 

I dag får vi flere gjester. For øyeblikket takker vi ja til nesten alle som spør om de kan få komme til oss, kun for å få referanser til når vi drar på tur. Jo flere referanser vi får jo større sannsynlighet er det for at vi får en plass å bo når vi trenger det i Australia. Nå har vi ikke tenkt til å kun bo hos andre personer, men litt vil jeg anta, for man kan få oppleve så mye mer når man har personer som viser deg rundt i nærområdet. Uansett. I dag kommer 3 til, og de må sove på sofa og luftmadrass for 1 natt. Det er ei jente og 2 gutter og de kommer i fra Slovakia, Israel og Egypt så i kveld blir det fult hus.

Nå er ikke jeg vant til å snakke så mye engelsk og i hvertfall ikke hele tiden. Så jeg kjenner det er vanskelig å skal snakke engelsk med Christer også. Men jeg tenker at så lenge man har engelsktalende gjest(er) så burde man snakke engelsk hele tiden. Jeg husker da jeg var i Nederland å jobbet, visste liksom ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg når de andre snakket til hverandre på nederlandsk. Derfor lurer jeg egentlig på om det er greit å snakke litt norsk innimellom, eller burde jeg bare snakke engelsk hele tiden, selv om det er "privat" samtale mellom meg og Christer?

Nå skal jeg bake kake. Christer har bursdag i dag og jeg skal prøve meg på en vegansk kake!

Ha en fantastisk onsdag.

 

-Ida

 


#snakkeengelsk #engelsk #tur #fjell #veganer #skogstur #gjest #gjester #couchsurfing

4 kommentarer

Erle

13.04.2016 kl.14:48

Flotte bilder! Ønsker deg en fin dag

Ida

13.04.2016 kl.14:49

Erle: Takk, det samme! :)

Susi

13.04.2016 kl.14:53

Steike tøff du e ida som tar imot ukjente menneska i huset dåkkes... :) dåkk skoilja ha laga feskboilla vett...namnam :p vessn ikke va helt utn fesk føggel å kjøtt da seff:)

Me tanke på å snakk norsk eller engelsk så trur æ dåkk fint snakk norsk der dæm vill for ferrstå ka som bli sakt,feks kan du gi mæ fjernkontroln, eller hent nå... men ein lang samtale ejo greit å ta på engelsk... å ska dåkk ha ein privat samtale så ta den på romme :)

Ska dåkk ut på tur åsså?

Ida

13.04.2016 kl.14:58

Susi: Hehe. han er veganer, så han spiser ikke fisk da nei. Det går i grønnsaker, frukt, belgfrukt og annet som ikke kommer fra dyr :P hehe. Det er ikke så skummelt når vi er 2, pluss de er som regel ute å opplever ting på dagtid når jeg er hjemme.
Ja du har nok rett, det er bare så uvanlig å skal snakke kun på engelsk hele tiden, men jeg venner meg nok til det etter hvert :)

Ja vi skal til Australia i august :D

Skriv en ny kommentar

hits