Working holiday og Couchsurfing!

Hei!
Nå er det jo slik at jeg og Christer skal ut å reise. Vi skal ha opp til et år "gapyear" som det så fint kalles. Vi har tenkt oss en tur downunder på working holiday. Dette går ut på at vi reiser rundt i Australia og i tillegg skal vi arbeide. Først tenkte vi å bare være der i noen måneder, da skulle vi kun feriere, men vi fant fort ut at det beste er jo å være der lengre, når vi først er så langt unna. For hver dag, uke eller måned mere vi er der nede, jo dyrere vil det, og for å kunne finansiere dette, skal vi altså arbeide også mens vi er der nede, noe som jeg tror kan bli kjempe spennende.


 

Nå vet ikke jeg hvilken type arbeid vi kommer til å få, men det blir nok en god del renhold/bar/servitør o.l. Har også hørt det er mange hostel som tilbyr gratis overnatting så lenge man jobber der. Ellers er det en god del gårdsarbeid å få litt lengre inn i landet, som å jobbe med kyr eller sauer, eller faktisk jobbe med fruktplukking. Det virker som mulighetene er store, bare man ikke er kresne. Personlig vil jeg jobbe med en type arbeid som er utendørs og gjerne med dyr, noe som kanskje ikke er så rart, da det er dyr jeg skal arbeide med i fremtiden. Uansett har jeg fått det for meg at Australia er et backpacker vennlig land, og jeg har mye å se fram til!
 

Siden vi skal backpacke så lenge, er det viktig for oss at reise og overnatting blir billigst mulig. Derfor blir det nok masse haiking, og ikke minst en hel del gåing. Kan ikke si jeg gleder meg til å gå så mye, men det er bare å kjøpe seg gode sko å se på det som daglig trening, noe jeg trenger uansett. Vi skal jo reise med ryggsekk, så etter et år skal nok formen min være MYE bedre!


 

I forhold til å bo billig har vi laget oss bruker på en side som heter couchsurfing.com. Kort fortalt går dette ut på at man tilbyr hjemmet sitt gratis til andre, om man har egen leilighet, hybel, gjesterom, eller bare en sofa å tilby. Vi har da bestemt oss for å tilby vårt gjesterom regelmessig til reisende frem til vi flytter fra Drammen, dette for å møte nye mennesker, bli bedre til å snakke sammen på engelsk (noe vi skal gjøre mye av i Australia) og for å få litt referanser som vil komme godt med når det er vår tur å invadere andre personer sitt hjem =)


Pusen vår, gjesterom og jeg som ønsker deg velkommen ;P

I helga som var hadde vi våre første gjester! Det var 2 norske jenter som studerer i Trondheim som skulle på seminar i Drammen. På dagtid var de på seminar, men om kvelden hygget vi oss med god mat og noe å drikke. Hun ene har reist noen måneder i Latin Amerika og USA og hadde mange gode tips til når vi skal reise, og selvfølgelig en del spennende historier å fortelle. Jeg synes det var virkelig hyggelig med besøk, og første opplevelsen med dette var bare positivt.
Jeg gleder meg til å få nye gjester å høre flere spennende historier! Neste gjest er planlagt om ei uke, og skal være her i 2-3 dager. Som jeg har forstått det er han veganer så det skal bli spennende å prøve nye matretter.

 

- Ida

 


#workingholiday #australia #reise #couchsurfing #reise #downunder #arbeide #backpacking

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits