Dierenpark Emmen Zoo

Snart er første uke ferdig, og den har vært bra!

Første dagen begynte vi klokken 09.00, og vi syklet til dyreparken. Det tok rundt 25 minutter, og var ikke vanskelig å finne fram, spesielt siden herr Meppelink viste oss ca hvor vi skulle sykle dagen før.
Da vi kom dit skrev vi under på noen papirer, for å bekrefte oppholdet. Deretter ventet vi på ei annen jente, som også skulle være der i praksis. Etter det, ble vi vist til klesavdelingen, hvor vi fikk utlevert klær; foret arbeidsbukse, t-shorte, flisjakke og ytterjakke, etter det kom de personene som er på de forskjellige avdelingene og hentet oss. Mathias startet på avdelingen som heter "Baboons (bavian) and great lake" Den avdelingen består i hovedsak av bavianer, lemur, kenguru, emu, pelikaner og colobus ape. Jeg starter på Savannah and hippos, som består i hovedsak av zebra, giraff, nesehorn, præriehund, flodehest og impalas.

Dagen startet med pause, for det har de vær dag klokken 10.00, og så er det lunch 12.15-12.45 og en liten pause igjen klokken 15.00. Dagen varer fra 07.30 til 17.00, noe som er VELDIG lenmge synes jeg.

Først fikk jeg en liten omvisning hos dyre, og hvor ting var, og hvordan det funket. Dyrepasseren (Finsent) var veldig hyggelig, men han er ikke så alt for god i engelsk, men vi forstår hverandre fordetDeretter startet jeg med og rengjøre innendørsanleggene hos dyrene, noe som  tar litt tid, da det er for kaldt og glatt ute (pågrunn av is og snø), siden dyrene på flyttes veldig mye på, og det er det bare noen få dyrepassere på avdelingen som kan, så man må vente til de kan flytte dyrene. Så dro vi til nesehornene og gjore rent der. Dagen avsluttes med å gå en runde hos dyrene for å se at de har det bra og låses inne. På denne runden gikk vi innom hos vannbukkene, gnuene, strutsene og flodehestene.

 

Sykle til Zoo


Zoo inngang


Inngang


Giraffene


Impalaene


Nesehornet Zarha


Flodehestene


De åpner munnen i håp om å få mat


Synes de er skikkelig stygge jeg
Præriehunden sitter på vakt


Burger middag og øl


Flytter på impalaene


Mamma zebra


Lille zebra, som er født den 13. desember


Zebra


Giraffer er virkelig høye, og skikkelig awsome.


Jeg mater Bono. Giraffer har veldig lang tunge, de kan slikke seg i øret med den.


Zebra i utegården


Noen av savannedyrene kunne være ute, her er det kusini(nesehornet) og noen vannbukker


Surikat mor med to unger holder på varmen


Vær tirsdag får vi en slik. Kroket heter det og er noe som er frityrstekt, med kjøtt og ost og noe annet i =P


Zebraene blir flyttet på.

 

Det er stort sett det samme som skjer vær dag, starter med å gjøre rent hos zebra, så impala, giraff og til slutt nesehornene. Det er en god del venting på dyrepasserene, så man blir fort lei. Jeg er dødsliten i fotene mine, og det gjør vondt og stå oppreist. Skal finne sengen min hvert øyeblikk  nå og sove helt til 06.00 i morgen, som blir siste dagen før helgen. Det skal bli virkeig godt. Tenker jeg legger til flere bilder og forteller om dagene mine i morgen, men som sagt er det stort sett det samme som skjer hver dag, med noen endringer.

 

Hva synes du? Er dette noe du ville jobbet med?

 

 

-Ida

2 kommentarer

Kaisa Elise

30.01.2014 kl.22:15

Mange fine bilder :D

Lena Moeng Johansen

31.01.2014 kl.13:39

Så kult at du får oppleve dette Ida. Æ e misunnelig😋 Ha ei fin helg!

Skriv en ny kommentar

hits