TittTei!

Ja så ble det helt stopp i blogginga, I dont know why egentlig.

Det siste jeg blogget om var at vi holdt på med "makemake" og klippekurs, altså at vi laget ting av isopor og sementlignende gugge :P Jeg vil si at alle var ganske fornøyde med resultatene sine.


Her skulle vi bare endre utseende, så det ikke bare var en "trekasse"


Her ble det laget et tre, og endret bakgrunnsfargen, da det skulle være Australia tema


Her skulle det bare bli en 3D aktig bakgrunn


Laget en aktivitet til apene


Her ble det laget et "basseng" til skilpaddene, da de opprinnelig lever i sumpen


Her ble det laget klipper på veggen, husker ikke hvilket dyr som skulle være her. Nyskjerrig ape tittet ofte på


Her ble treet som var der fra før endret, og lagt inn "røtter" som noen skilpadder skulle være i.

Jeg dro altså hjem til Trondheim i jula for å være med mamma og pappan min <3 Det ble en fin julefeiring, og den 28 desember kom Christer til Trondheim også, og vi fikk ei uke sammen, før jeg dro hjem til Roskilde den 5 januar.


Hadde fått julehefte og pysj da jeg kom hjem :DKalkun på nyttårsaften, og jeg har klippt lugg igjenn :)


Ribbemiddag med min kjære og bursdagsblomster fra mamma :)

 

Den første uka på skolen hadde vi stort sett kulturforståelse og Engelsk, vi snakker en god del engelsk og har litt om hva vi kan forvente når vi skal til utlande, og hvordan vi burde oppføre/klæ oss. Så dro vi innom København zoo med klassen og fikk vært litt bak "kulissene" hos gorillaen, og holdt litt krypdyr.

 

De to siste ukene har det vært det samme, Engelsk, arv og produksjons-prosjekt, kulturforståelse, adferd og PIU(praktik i utlandet). Nå er det bare 2 dager igjenn til jeg skal til utlandet!

Det meste er klart og planlagt, men har ikke pakket enda. Jeg har skrevet et pakkeliste så det skal gå greit. Jeg skal til Nederland, Emmen, og så jobbe hos Dierenpark Emmen Zoo.
Jeg skal reise med Mathias i klassen og vi har fått lov og bo hos en familie som pleier og ta i mot utvekslingsstudenter. De har vist en leilighet med 2 soverom, eget kjøkken og bad + internett, så det skal bli greit. Ellers får vi låne sykkel så vi slipper å tenke på å ta buss til og fra jobb. Jeg begynner å glede meg, men gruer meg samtidelig masse. Nå blir jeg NØDT til å snakke engelsk, og forstår de ikke det jeg sier, er det ingen vits å prøve å snakke på Norsk, men tror det skal gå greit :)

Fant en film på YouTube fra Emmen Zoo, og det ser ut som en flott park, hvor dyrene har store områder og boltre seg på, og det er bra :)


 

Ellers har jeg hadt en liten periode nå i nesten 2 uker da jeg ikke har vert helt på topp psykisk. Den 10 Januar fylte jeg 24 år og det er den første bursdagen jeg har vært helt alene og aldri følt meg mer ensom enn da, og ting blei ikke bedre. Det endte med at jeg fant ut at nå gidder jeg ikke ta mer medisin, vær gang jeg glemmer medisinen får jeg abstinenser; blir svimmel og kvalm, og det giddet jeg ikke mere, pluss at jeg har ikke lyst til å gå på medisin lengre, føles som en "falsk trygghet". Nå har jeg vært medisinfri i 1 og en halv uke og humøret begynner å gå opp igjenn, men ikke uten at jeg nådde bunnen forje helg. Da var alt meningsløst, jeg mente at ingenting var verd noe som helst lengre og det eneste jeg kunne tenke var at å dø måtte vær en form for frihet. Heldigvis kom jeg meg over det, og det ble bare en liten bump in the road.

Ellers har jeg handlet meg garn, og tenkte å prøve på å strikke meg en genser! Blir spennende og se om jeg får til det =P Handlet garn på www.iceyarns.com onsdagskvelden, og fikk det levert på døren i morrest, det er service det :)

 

Ja det ble et langt innlegg dette, og jeg tenker at jeg kommer til å blogge en del mens jeg er i Emmen, men det blir nok ikke hver dag. Håper dere kommer til å fortsette å lese bloggen fremover, for jeg har ikke gitt meg enda :)

 

Har du vært i Nederland før? Noen tips til hva jeg burde oppleve?

 

-Ida

Én kommentar

Lena

24.01.2014 kl.20:20

Flotte bilder Ida. Tøff som tør holde det derre ufyselige krypdyret med 8 bein... Holdt selv en tarantell da jeg studerte og jeg var vettskremt! Glede mæ til å følge med når du e i EMMEN, blir nok kjempebra. Vær dæ sjøl så går alt så bra skal du se.

Ha ei fin helg IDA

Skriv en ny kommentar

hits