Melke malke milking..

Kjært ord har mange måter å sies på, å i dette tilfelle norsk, dansk og engelsk!

Dagen startet med at vi ikke skulle ha teori, da vår lærer er syg, så derfor skulle vi ikke møtes før kl 15.30 og bare ha melking i dag. Siden jeg da plutselig fikk så god tid bestemte jeg meg for å lage en skikkelig frokost/lunch. Selv om man bor alene, trenger man ikke spise kjedelig :)

Det ble stekte rundstykker med laks og roastbiff med eggerøre! Nam nam :D

Og dagens kalendergave vaaaaaar:

Det var to gårder vi skulle til, hvor det var 5 som var på den ene og resten på den andre, jeg var en av de fem.

Det var ikke en stor gård, å de hadde ikke mange kyr, kanskje rundt 35-45 stk. Dermed gikk det ganske hurtig. Jeg har jo prøvd å melke før, men det var da jeg var rundt 16 år, men det virker som det er noe man ikke glemmer med det første. Jeg er vant til at man formelker før man setter på melkemaskinen, men de gjorde ikke det på denne gården. Kyrene går stort sett ute døgnet rundt, utenom når det er melking, som er om morgenen og ettermiddagen. Det er en økologisk gård.
Jeg kan ikke direkte si at melking er min favoritt ting, men det er vist bra å ha fullført kurs i melking om man skal få seg praksis/jobb i utlandet, da de ser på papirer. Etter vi var ferdig fikk vi smake på melk som var i en stor maskin. Den var ikke varm, men den var heller ikke kjøleskapskald. Melk rett fra kua smakte ganske greit, litt som h-melk vil jeg si, men nå er det lenge siden jeg har drukket det.


Fjøset hvor kyrene er når de melkes


Ku med melkemaskin på


Nær(mere)bilde


Og lille pusen som koser seg i halmet!

Nå er jeg hjemme og skal innta middag, det blir spagetti bolognese, ferdigrett fra coop, da jeg ikke orker å ordne meg nå mat nå :P I morgen er det prøve, å jeg tenker å stå opp tidlig å lese på den, i stede for å lese nå som det begynner å bli seint.

 

Hvilken melk synes du er best?

 

-Ida

2 kommentarer

Maria

04.12.2013 kl.20:10

Lykke til på prøven :D

Lena Moeng Johansen

04.12.2013 kl.23:24

Lett melk:)

Skriv en ny kommentar

hits