OMG pai!

Hallo. Da var det endelig torsdags kveld og jeg har helg! Jippiii! Skal ikke på skolen i morgen siden jeg var på skolen sist helg. Deilig.

Nå har jeg nettopp gjort meg ferdig med å lage pai, men jeg må si det at pai lagning må være en kunst å kunne. Dette blir 3(4) gang jeg lager pai og jeg mislykkes vær gang! Heldigvis så har jeg klart å fikse det, og godt har det blitt :)
Første gang var feilen at jeg fjernet for mye, så sidene krympet, doh! Prøvde å "sveise" på litt mer med restene og fikk kanten høy nok, men det flytende rant utover så bunnen blei litt for bløt. Andre gangen hadde jeg ikke tatt kantene opp nok, så de datt ned på siden , men jeg rakk å fikse det før det ble for sent. Desverre ble det blei hull og det samme problemet med for bløt bunn oppsto. Denne gangen falt kantene innover! Jeg fikk huket tak i de og satt de opp så det ordnet seg.
Jeg skulle lage to paier i dag så derfor blei den siste ok. Men jeg kjønner ikke hvor det er jeg feiler. I dag valgte jeg å lage pai med purre, blomkål, kylling, skinke og ost :)
Perfect!
Not so perfect!


3 dl melk, 4 egg, salt og pepper
Voila!

Den andre paien står fortsatt i ovnen så ingen bilder av den akkurat nå:)

I morgen skal jeg begynne å vaske og pakke klær som jeg skal ha med meg til praksisuken min  Tenker jeg skal gjøre meg ferdig i morgen så kan jeg dra til sentrum på lørdagen om det er noe jeg mangler. Som nevnt tidligere skal vi ha praksis i neste uke og jeg gleder meg VILT! Det blir mitt første møte med å jobbe som dyrepasser på et zoologisk annlegg. Jeg skal ikke fortelle hvor jeg skal dra enda, det kan dere få lure på litt til, men jeg kan fortelle såppas mye at jeg skal til Jylland. hehe :)

Noen som kan tenke seg hva det er jeg gjør feil ang. pai? HJELP! Ellers håper jeg dere har en fin kveld:)

 

-Ida

2 kommentarer

Maria

10.10.2013 kl.21:45

Så godt ut! Aldri laget pai jeg :P Hvilke oppskrift bruker du?

Ida

10.10.2013 kl.22:12

Maria: Bruker egentlig ingen oppskrift. Kjøper ferdig bunn, da det er så billig (12 kr) men er enkelt og lage selv. Tror det er bare mel, smør og vann. Tar paibunnen i formen, forsteker den litt, så tar jeg i det jeg vil ha, men kylling (eller skinke) er veldig godt sammen med purre. Liker man ikke purre tar man bare andre ting. Jeg synes det er godt med purre og blomkål. Christer laget en med kylling, blomkål og brokkoli. Og så er jeg ostoman :P MÅ ha ost. Etter jeg har hadt det oppi paiformen så heller jeg en blanding (som skrevet i bloggen) av 3 dl melk og 4 egg + salt og pepper og litt muskat. Har funnet ut at det er den beste blandingen. Krydre det som du vil :) Du må prøve å lage det en gang. Er kjempe godt :D

Skriv en ny kommentar

hits