I'm still here :)

Heihei, og velkommen tilbake :P

Det har blitt lite blogging, da jeg rett og slett ikke gadd å blogge en liten stund. Det kom en liten periode hvor jeg prøvde å trappe ned på medisinen min igjenn, og det endte med de samme gamle problemene; svimmelhet, kvalme og hodepine. Så det ble litt, eller kanskje litt mye, fravær på meg, som førte til en downperiode. Var redd for at jeg ikke skulle kunne fullføre dette heller, følte meg mislykket, verdiløs, fortapt, tom, trist, so on. Dette førte selvfølgelig til litt likegyldighet rundt medisinen, at jeg ikke passet på å ta den hver dag, som igjenn førte til mer fravær, og mer deprisjon. Nå er det slik at det bare er kjæresten min som vet dette, da andre venner og familie trur alt er bra og en dans på roser, men det har altså ikke vært det. Har valgt og ikke si noe, for jeg skal IKKE mislykkes denne gangen, jeg skal klare dette og komme meg ut av den andre enden med en utdanning som jeg elsker og en framtid jeg kan se frem til. Kan godt hende noen har gjennomskuet meg, men det vet altså ikke jeg noe om :P
 


 

På grunn av dette har jeg da fått litt for mye fravær, som desverre gjør at det ikke er sikkert jeg får dra til utlandet på praksis i januar/februar. Jeg har snakket med læreren min og hun vet hvordan det ligger ann, og hvis jeg bare fortsetter med medisin hver dag, skal det ikke være noe problem. Altså, om jeg kommer meg på skolen og har ingen til MINIMALT med fravær frem til jul ordner det seg og det vil si at det fortsatt er håp for meg!

Etter jeg kom meg ut av denne lille perioden hadde det bare blitt en vane å ikke blogge, så det ble lite av det. Dessuten følte jeg ikke for å blogge når jeg ikke hadde noen bilder. 1000 bilder av meg selv tatt i leiligheten min var ikke fristende:P Så siden sist blogg innlegg har det jo skjedd litt av hvert, og jeg tenkte jeg skulle oppsummere så smått her nå, og så legger jeg ut et innlegg til etterpå med bilder så dette ikke blir alt for langt :)

Har lagt ut noen sanger, men siste innlegg var da vi hadde jobbprosjekt, vet ikke om vi skal få karakter eller noe sont, men vi har ikke fått det enda. Vi skulle skrive en cv og en søknad til en valgfri jobb som skulle være på dansk og engelsk. Jeg fikk skrive på norsk heldigvis :) Det var en ganske grei og lærerik uke:)

Uken etter var vanlig, med traktorkjøring og diverse andre fag, planter og miljø, svin og fugl og fisk. Uken etter startet den depressive perioden, og jeg var vel egentlig ikke så mye på skolen. Etter en prat med min kjære bestemte jeg meg for å komme meg i vei fredagen og endte med å bli med bort til en i klassen for å være sosial. Siden vi sluttet tidlig (halv 12) begynte vi å drikke i 13 tiden, og jeg var vel hjemme og sov godt i sengen min før kl 24.00 :P Det var en kjempe koselig kveld og jeg fikk endelig begynt å bli kjent med enkelte i klassen, noe som gjorde veldig mye, da man føler seg ganske ensom når man er nedfor.

Uka etter startet vi med FP-Prosjekt, altså foring- pasningsprosjekt. Det gikk ut på at man skulle velge en dyre art som man skulle skrive om. Man skal skrive om fordøyelse, hvordan man passer det(altså hvordan man har det enkelte dyret i fangenskap, f.eks i en zoo og ut av forskjellige andre ting skulle vi også lage en foringsplan. Dette varte i 2 uker og i den 3 uka (forje uke) var det framføring. Jeg var i ei gruppe med 4 andre og vi skulle velge en carnivor(kjøtteter), og vi valgte derfor den flekkede hyenen (crocuta crocuta). 

Personlig vil jeg si at jeg ikke gikk overens med gruppen, da vi var 3 "leder" personer hvor jeg ble utklassert ganske lett, jeg hadde ingen ting jeg skulle si og ingenting jeg kunne mene. I første uken sa jeg at jeg ville sette sammen prosjektet, da jeg er litt "perfeksjonist" og siden jeg gjorde minst, men da vi kom til det punktet at vi skulle gjøre det, fikk jeg ikke lov, siden jeg var norsk. Jeg skulle jo ikke gjøre rettskrivning, jeg ville gjøre dokumentet fint! Det ble lite til nesten ingen bilder, fordi alle skrev så langt og det ble tatt med mye unødvendige fakta. Powerpoint framføringen var også dårlig syns jeg, tror faktisk en fra ungdomskolen kunne gjort det MYE bedre. Og jeg fikk streng bedskjed om å lære det jeg skulle si utenatt og snakke tydelig og sagte, resten snakket fort. Men det var første prosjekt, mange "sjefs" personer, og jeg valgte derfor og trekke meg tilbake.

Den første uken med prosjektet kom også Christer:D Han kom på torsdagen, og fredagen etter skolen tok jeg med meg noen av mine nye venner hjem til meg hvor vi koste oss med drikke og potetgull :) Var også en tidlig start og tidlig til sengs, kl 23.00 sov i allefall jeg :P


Mette, Mathias, Christer, Kimie, Camilla og Katja

Det var en god helg med kjæresten, men ALT for kort, så neste gang ble vi enig om at han skal være her litt lengre :D Kommer onsdags kveld den 23 oktober og blir til mandagskvelden! Geder meg masse masse til å få han her igjenn <3 Christer sier at han gleder seg masse også <3

Uka etter var som sagt prosjekt uke, og jeg hadde litt fravær da og, fredagen ble jeg med til Charlie i klassen og drakk litt, men dro hjem i 7-8 tiden.

Forje uke startet med film, som handlet om problemer i dyreverdenen, f.eks det at Amerikanere eier store kattedyr som om det var en hund eller en katt. Etter lunch var det framføringer og vi var den siste gruppen. Jeg synes det gikk greit, men siden jeg snakket på norsk, vet jeg ikke hvor mange som faktisk forsto meg, men jeg vet Pernille, læreren vår forsto, og det er vel det viktigste. Etter framføring var det opponentgruppen som stilte spørsmål, så var det hele klassen og deretter Pernille. Tirsdagen var vi på tur, først var på Ellegaard hvor de driver med oppdrett av Götingen minipigs til forsøksbransjen og så dro vi til superkoie, hvor de selger koier:) Også en fin dag, og vi var så heldige og få med oss denne lille karen hjem:

Onsdagen drev vi med håndtering av forsøksdyr, og denne gangen gikk det bra , da vi ikke var inne på forsøksdyrrommet. Vi fikk også prøve hvordan det var å ta sprøyte på mus (som selvfølgelig var døde), Resten av uken var normal, og jeg kom meg på skolen hver dag! I helgen var det weekendpass, som går ut på at alle skal på skolen 1 dag i ei helg for å jobbe med dyrene, jeg valgte å være der både lørdag og søndag, noe som jeg i ettertid tror var dumt, da jeg både er sliten og blitt forkjølet. Lørdagen jobbet jeg med grisene, først må vi få de ut, for å rengjøre inne, så skal de inn for at man kan rengjøre ute. Utenom stanken (som jeg er vant til fra Skjetlein) synes jeg ikke det er så ille, er egentlig ganske greit. Grisene er sååå redde, men også sååå nyskjerrige, så det kan være litt morsomt å jobbe med dem. Søndagen var jeg på eksotisk, hvor det er all slags dyr fra ørkenrotte, marsvin og undulater til silkeape, skilpadde og slanger. Det var stort sett rengjøring og foring som sto på planen og det gikk ganske fort :)

I går hadde vi stall igjenn, hvor jeg valgte å dra på eksotisk nok en gang, for da skulle det være foring av slange. Etter rengjøring og foring hadde vi litt håntering av krypdyr. Synes det er ganske spennende og kunne holde en edderkopp, eller en agame. Er også ganske spennende og holde slanger! Kanskje jeg skal skaffe meg en slange(?) Den skal ikke mates hver dag, så da kan jeg ha den i Danmark når jeg er på besøk i Norge :P

I dag var jeg ikke på skolen da jeg rett og slett har blitt skikkelig forkjølet. Hadde problemer med og sove, da jeg ikke klarte å puste med nesen, og munnen tørket ut hele tiden, så jeg måtte drikke masse, som førte til mange doturer i løpet av natten. Dritt! Fravær! Heldigvis er jeg bedre nå, og SKAL på skolen i morgen, om jeg så har hodepine. I morgen skal vi ha forsøksdyr igjenn, og jeg tror vi skal ha håndtering med andre dyr enn mus og rotte. Kanskje kanin og gris, bir spennede.

Dette er altså det jeg har drevet med i de siste ukene, siste måneden, og bortsett fra at jeg faktisk er syk akkurat nå, så har jeg det mye bedre enn på LENGE! Neste uke skal vi på første praksis uke, noe som jeg kommer nærmere inn på senere i uken. Jeg kommer til å lage et innlegg til med bilder i løpet av dagen/kvelden, men først skal jeg hoppe i dusjen:)

 

Håper dere er friske og raske, å har en bra dag <3

 

-Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits