I <3 Denmark

Hallooo!

Da var nok en uke over og det er endelig helg. Uka her har vært helt grei, men spennende og fine dager og mindre spennende og litt kjedelige dager, slik som i går da vi hadde traktor teori. Den læreren er så utrolig kjedelig. Ikke gidder han å være sint, ikke gidder han å få oss til å være stille, så det blir litt vanskeligere for meg å få med meg alt han sier, men vi har heldigvis ei bok, så det skal gå fint fordeom:)

Kjørte også traktor i går, det var morsommere, selv om det ikke gikk mer enn 18 km/t. Har kjørt traktor før, da jeg gikk på Skjetlein, men det er lenge siden nå, så det gikk ganske greit. Vi lærte også å rygge, skulle rygge slik at hengerfestet så vidt veltet en kjegle, noe som var litt vanskelig, siden det ikke gikk ann å ta frem sete i traktoren, så jeg nådde ikke helt frem til å trykke inn clutch og bremsen helt :P

Roskilde

Som innlegget sier, så trur jeg faktisk at jeg elsker Danmark, og det er mange grunner til det og jeg tenkte jeg skulle liste det ned her:

  • Været. Det er mye varmere her, enn det er i Trondheim, de første to ukene var det så vidt regn, og om det kom regn så varte det ikke mer enn en time før sola kom tilbake. Denne uken har det vært varierende, men det er varmt! Har ikke regnet så mye, men varmt hele tiden. Har nok vært oppi 20 grader vær dag. Eneste negative er at når det blåser, så BLÅSER det, men det kan jeg virkelig leve med når det er så varmt:)
  • Butikkene har åpent på søndager, og da snakker jeg ikke bare om matbutikker, men de fleste butikker. Man kan liksom dra på shopping selv om det er søndag, så nå slipper man å haste seg i vei på lørdagene :P Til og med alkohol kan man få kjøpe på søndager.
  • Alkohol er lett tiljengelig, billig og stort utvalg. Man kan handle øl, vin og diverse "lavprosent" på butikkene, og utvalget er masse, masse, spesielt når det gjelder vin. I små kiosker får man handlet sterkvarer. Det er i allefall det jeg har funnet ut:P Ellers har de vinutsalg der der er større utvalg, og så er det spritutsalg, der det er stort utvalg av diverse sterksaker. Som nevnt før får man kjøpt øl og slikt på søndager, og det er mye billigere enn i Norge. Jeg kjøpte en halvflaske baileys på tax free for mer enn det koster her :P Dessuten kan man sitte og drikke øl ute, uten at politiet kommer og heller det ut.
  • Folket er vennelig. De er mye mer hyggelig her enn i Norge. Om man møter på ukjente er det ofte man får et smil, og lurer man på noe får man alltid et svar, det er det sjelden jeg har opplevd i Norge. Klassen min f.eks er kjempe hyggelige, de prøver å forstå meg og prøver å gjøre seg forstått, selv om jeg ikke sier så mye, så snakker de til meg i allefall. Liker klassen min, liker Dansker altså.
  • Landskapet. Selv om jeg elsker fjell og slikt er det utrolig hvor fint det er selv om det er flatt. Veldig mye landbruk og trær. Synes det er koselig. Ikke så mye oppover og nedover som det er i Trondheim f.eks :p

Det er sikkert mye mer man kan si om Danmark, men har ikke vært her så lenge så har derfor ikke opplevd så mye heller :P

 

Har du vært i Danmark før? Hva synes du?

 

-Ida

2 kommentarer

Lena Moeng Johansen

16.08.2013 kl.20:22

Så bra at du trives Ida:) Æ har vært mye i Danmark og Danskan e et hyggelig folkeslag. Vennlige og hjelpsomme:)

Ida

17.08.2013 kl.03:06

Lena Moeng Johansen: Tusen takk tante :) Ja æ trives veldig godt! Føle virkelig at æ passe inn her :)

Skriv en ny kommentar

hits